Gebakken geprakte aardappelen met soja, citroen, tijmyoghurt en feta
Knapperige gebakken geprakte aardappelen, geserveerd met een pittige dip van feta, tijm en citroen.
Voorbereiding
Stap 1
600 g aardappelen – ½ theelepel zout
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Giet af en droog af.
Plaats de aardappelen op een bakplaat met vetvrij bakpapier en prak ze met de onderkant van een glazen pot.
Stap 2
2 theelepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 3 eetlepels olijfolie – ¼ theelepel peper – ½ citroen – ½ eetlepel tijmblaadjes
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng de Kikkoman Sojasaus, olijfolie, peper, het citroensap, de citroenrasp en de tijm in een kom. Smeer de aardappelen in met de marinade. Gebruik hiervoor een kwast.
Bak circa 30 minuten op 200 °C.
Stap 3
150 g Griekse yoghurt – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ citroen – 80 g feta – 1 knoflookteentje – ½ eetlepel tijmblaadjes
Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus, het citroensap, de geprakte feta en de geperste knoflook. Giet de saus over de gebakken aardappelen. Besprenkel met verse tijm en citroenrasp.
Tip:
U kunt de tijm vervangen door uw favoriete kruiden. Rozemarijn, mint en koriander passen er ook goed bij.
Recept-ID 1306
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer