Gebakken geprakte aardappelen met soja, citroen, tijmyoghurt en feta
Gebakken geprakte aardappelen met soja, citroen, tijmyoghurt en feta

Gebakken geprakte aardappelen met soja, citroen, tijmyoghurt en feta

totale tijd60 min.
10 min.voorbereidingstijd
50 min.kooktijd

Knapperige gebakken geprakte aardappelen, geserveerd met een pittige dip van feta, tijm en citroen.

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
600 g
aardappelen
 ½ theelepel
zout
3 eetlepels
olijfolie
 ¼ theelepel
peper
1 
citroen
1 eetlepel
tijmblaadjes
150 g
Griekse yoghurt
80 g
feta
1 
knoflookteentje
Voedingswaarde (per portie):1532 kJ / 366 kcal
16,4 gVetten
6,8 gEiwitten
46,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

600 g aardappelen –  ½ theelepel zout

Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Giet af en droog af.

Plaats de aardappelen op een bakplaat met vetvrij bakpapier en prak ze met de onderkant van een glazen pot.

Stap 2

2 theelepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus3 eetlepels olijfolie –  ¼ theelepel peper –  ½  citroen –  ½ eetlepel tijmblaadjes

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng de Kikkoman Sojasaus, olijfolie, peper, het citroensap, de citroenrasp en de tijm in een kom. Smeer de aardappelen in met de marinade. Gebruik hiervoor een kwast.

Bak circa 30 minuten op 200 °C.

Stap 3

150 g Griekse yoghurt – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½  citroen – 80 g feta – 1  knoflookteentje –  ½ eetlepel tijmblaadjes

Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus, het citroensap, de geprakte feta en de geperste knoflook. Giet de saus over de gebakken aardappelen. Besprenkel met verse tijm en citroenrasp. 

Tip:

U kunt de tijm vervangen door uw favoriete kruiden. Rozemarijn, mint en koriander passen er ook goed bij.

Recept-ID 1306

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

600 g aardappelen – ½ theelepel zout

Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Giet af en droog af.

Plaats de aardappelen op een bakplaat met vetvrij bakpapier en prak ze met de onderkant van een glazen pot.

2 theelepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus3 eetlepels olijfolie – ¼ theelepel peper – ½ citroen – ½ eetlepel tijmblaadjes

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Meng de Kikkoman Sojasaus, olijfolie, peper, het citroensap, de citroenrasp en de tijm in een kom. Smeer de aardappelen in met de marinade. Gebruik hiervoor een kwast.

Bak circa 30 minuten op 200 °C.

150 g Griekse yoghurt – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ citroen – 80 g feta – 1 knoflookteentje – ½ eetlepel tijmblaadjes

Meng de yoghurt met de Kikkoman Sojasaus, het citroensap, de geprakte feta en de geperste knoflook. Giet de saus over de gebakken aardappelen. Besprenkel met verse tijm en citroenrasp. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.