Tortilla met teriyakibloemkool, romainesla en tomaten
Bloemkoolhapjes gedipt in beslag, tot perfectie gebakken, afgetopt met Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook, opgerold in een tortilla met knapperige sla, rijpe tomaten en knapperig geroosterde cashewnoten.
Voorbereiding
Stap 1
200 g bloemkool – 100 g tarwebloem – 1 theelepel gerookte paprikapoeder – ½ theelepel peper – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 60 ml water – 1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Snijd de bloemkool in roosjes. Meng de bloem, gerookte paprikapoeder, peper, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, water en Kikkoman Sesamolie tot een beslag. Dip elk roosje in het beslag en plaats op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Bak 20 minuten op 220 °C.
Stap 2
120 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook – 1 romainesla – 1 tomaat – 2 tortilla’s
Dip de gebakken bloemkoolroosjes in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook en leg terug op de bakplaat. Bak nog 5 minuten. Verdeel de romainesla in losse bladeren en snijd de tomaat in stukjes. Verspreid de overgebleven Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook over de tortilla's, voeg de sla, bloemkool en tomaten toe en rol op.
Tip:
U kunt de tortilla verrijken met extra groenten, zoals rode ui, paprika of verse komkommer.
Recept-ID 1326
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer