Tortilla met teriyakibloemkool, romainesla en tomaten
Tortilla met teriyakibloemkool, romainesla en tomaten

Tortilla met teriyakibloemkool, romainesla en tomaten

totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Bloemkoolhapjes gedipt in beslag, tot perfectie gebakken, afgetopt met Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook, opgerold in een tortilla met knapperige sla, rijpe tomaten en knapperig geroosterde cashewnoten.

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
200 g
bloemkool
100 g
tarwebloem
1 theelepel
gerookte paprikapoeder
 ½ theelepel
peper
60 ml
water
1 
romainesla
1 
tomaat
2 
tortilla’s
Voedingswaarde (per portie):2937.17 kJ / 702 kcal
25 gVetten
17,8 gEiwitten
90 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g bloemkool – 100 g tarwebloem – 1 theelepel gerookte paprikapoeder –  ½ theelepel peper – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout60 ml water – 1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Snijd de bloemkool in roosjes. Meng de bloem, gerookte paprikapoeder, peper, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, water en Kikkoman Sesamolie tot een beslag. Dip elk roosje in het beslag en plaats op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Bak 20 minuten op 220 °C.

Stap 2

120 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook1  romainesla – 1  tomaat – 2  tortilla’s

Dip de gebakken bloemkoolroosjes in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook en leg terug op de bakplaat. Bak nog 5 minuten. Verdeel de romainesla in losse bladeren en snijd de tomaat in stukjes. Verspreid de overgebleven Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook over de tortilla's, voeg de sla, bloemkool en tomaten toe en rol op.

Tip:

U kunt de tortilla verrijken met extra groenten, zoals rode ui, paprika of verse komkommer.

Recept-ID 1326

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g bloemkool – 100 g tarwebloem – 1 theelepel gerookte paprikapoeder – ½ theelepel peper – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout60 ml water – 1 eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Snijd de bloemkool in roosjes. Meng de bloem, gerookte paprikapoeder, peper, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, water en Kikkoman Sesamolie tot een beslag. Dip elk roosje in het beslag en plaats op een bakplaat met vetvrij bakpapier. Bak 20 minuten op 220 °C.

120 ml Kikkoman Teriyaki Saus met Geroosterde Knoflook1 romainesla – 1 tomaat – 2 tortilla’s

Dip de gebakken bloemkoolroosjes in Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook en leg terug op de bakplaat. Bak nog 5 minuten. Verdeel de romainesla in losse bladeren en snijd de tomaat in stukjes. Verspreid de overgebleven Kikkoman Teriyaki Saus met Knoflook over de tortilla's, voeg de sla, bloemkool en tomaten toe en rol op.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.