Beef bowl met groenten
Geniet van een snelle, hartige lunch met onze voedzame beef en veggie bowl: mals rundvlees, knapperige groenten en perfect gekookte rijst = een snelle en genoeglijke lunch.
Voorbereiding
Stap 1
2 eetlepels olie – 1 ui – 1 knoflookteentje – ½ theelepel gemberpoeder – 200 g rundergehakt – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 50 ml sriracha
Hak de ui en knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Voeg dan de gemberpoeder toe, meng alles en voeg het gehakt toe. Bak totdat het gehakt bruin is.
Meng de Kikkoman Sojasaus en sriracha door elkaar. Giet het mengsel over het vlees. Bak alles samen 1 minuut. Doe het mengsel daarna in kommen.
Stap 2
2 eetlepels olie – ½ rode paprika – ½ wortel – 2 eieren
Snijd de wortel en rode paprika in reepjes. Doe de olie in een pan en bak 2 minuten op hoog vuur. Doe de groente naast het vlees in een kom. Bak de eieren totdat het eiwit is gestold en de dooiers nog vloeibaar zijn.
Stap 3
100 g mayonaise – 20 ml sriracha – 2 eetlepels citroensap – 1 knoflookteentje – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 200 g gekookte rijst – ½ komkommer – 1 eetlepel lente-ui
Hak de lente‑ui en snijd de komkommer. Meng de mayonaise met de sriracha, het citroensap, de geperste knoflook en Kikkoman Sojasaus.
Plaats de gekookte rijst in twee kommen. Voeg de gesneden komkommer toe en leg het gebakken ei boven op het gerecht. Top af met de lente-ui. Serveer met de helft van de mayonaise-srirachasaus. Bewaar de andere helft voor het volgende gerecht - omelet met groenten.
Tip:
In plaats van rundvlees kun je ook varkensvlees of eend gebruiken.
Recept-ID 1328
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer