Gnocchi met prosciutto, paprika, champignons en cherrytomaten met burrata
Gnocchi met prosciutto, paprika, champignons en cherrytomaten met burrata

Gnocchi met prosciutto, paprika, champignons en cherrytomaten met burrata

totale tijd50 min.
20 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd

Ervaar het comfort van onze verfijnde huisgemaakte gnocchi in een romige burratasaus met champignons, Italiaanse ham en cherrytomaatjes met verse basilicum.

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
400 g
aardappelen
80 g
bloem
1 
ei
1 theelepel
zout
1 
ui
1 
knoflookteentje
 ½ 
rode paprika
100 g
champignons
200 g
cherrytomaten
100 g
prosciutto crudo
1 eetlepel
olijfolie
50 ml
slagroom
125 g
burrata
1 eetlepel
verse basilicum
 ¼ theelepel
peper
Voedingswaarde (per portie):3153 kJ / 753 kcal
36,7 gVetten
29,8 gEiwitten
74,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g aardappelen – 80 g bloem – 1  ei – 1 theelepel zout

Kook de aardappelen in de schil. Schil wanneer ze een beetje zijn afgekoeld en pureer met een pers of molen. Voeg de bloem en het ei toe om het gnocchideeg te maken. Verdeel in twee delen en maak een rol op een oppervlak dat is bedekt met bloem. Snijd de rol in stukjes van circa 3 cm.

Kook de stukjes gnocchi in zout water totdat ze zacht zijn – ongeveer 3 minuten nadat ze naar de oppervlakte drijven.

Stap 2

1  ui – 1  knoflookteentje –  ½  rode paprika – 100 g champignons – 200 g cherrytomaten – 100 g prosciutto crudo – 1 eetlepel olijfolie – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 ml slagroom

Snijd de ui en knoflook. Snijd de rode paprika en champignons en halveer de tomaatjes. Snijd de prosciutto in reepjes. Bak de ui in olijfolie, voeg de knoflook toe en bak nog een halve minuut. Voeg de rode paprika en champignons toe en bak 3 minuten. Voeg de prosciutto toe en bak nog 2 minuten. Doe dan de tomaatjes erbij. Voeg Kikkoman Sojasaus en slagroom toe. 

Meng en laat 3 minuten pruttelen.

Stap 3

125 g burrata – 1 eetlepel verse basilicum –  ¼ theelepel peper

Voeg de gekookte gnocchi, burrata en verse basilicum toe aan de saus. Serveer met versgemalen peper.

Tip:

Om tijd te besparen, kunt u kant-en-klare gnocchi gebruiken, verkrijgbaar in vele winkels. Maar het is het waard om de tijd te nemen de gnocchi zelf te maken.

Recept-ID 1308

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g aardappelen – 80 g bloem – 1 ei – 1 theelepel zout

Kook de aardappelen in de schil. Schil wanneer ze een beetje zijn afgekoeld en pureer met een pers of molen. Voeg de bloem en het ei toe om het gnocchideeg te maken. Verdeel in twee delen en maak een rol op een oppervlak dat is bedekt met bloem. Snijd de rol in stukjes van circa 3 cm.

Kook de stukjes gnocchi in zout water totdat ze zacht zijn – ongeveer 3 minuten nadat ze naar de oppervlakte drijven.

1 ui – 1 knoflookteentje – ½ rode paprika – 100 g champignons – 200 g cherrytomaten – 100 g prosciutto crudo – 1 eetlepel olijfolie – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 ml slagroom

Snijd de ui en knoflook. Snijd de rode paprika en champignons en halveer de tomaatjes. Snijd de prosciutto in reepjes. Bak de ui in olijfolie, voeg de knoflook toe en bak nog een halve minuut. Voeg de rode paprika en champignons toe en bak 3 minuten. Voeg de prosciutto toe en bak nog 2 minuten. Doe dan de tomaatjes erbij. Voeg Kikkoman Sojasaus en slagroom toe. 

Meng en laat 3 minuten pruttelen.

125 g burrata – 1 eetlepel verse basilicum – ¼ theelepel peper

Voeg de gekookte gnocchi, burrata en verse basilicum toe aan de saus. Serveer met versgemalen peper.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.