Gnocchi met prosciutto, paprika, champignons en cherrytomaten met burrata
Ervaar het comfort van onze verfijnde huisgemaakte gnocchi in een romige burratasaus met champignons, Italiaanse ham en cherrytomaatjes met verse basilicum.
Voorbereiding
Stap 1
400 g aardappelen – 80 g bloem – 1 ei – 1 theelepel zout
Kook de aardappelen in de schil. Schil wanneer ze een beetje zijn afgekoeld en pureer met een pers of molen. Voeg de bloem en het ei toe om het gnocchideeg te maken. Verdeel in twee delen en maak een rol op een oppervlak dat is bedekt met bloem. Snijd de rol in stukjes van circa 3 cm.
Kook de stukjes gnocchi in zout water totdat ze zacht zijn – ongeveer 3 minuten nadat ze naar de oppervlakte drijven.
Stap 2
1 ui – 1 knoflookteentje – ½ rode paprika – 100 g champignons – 200 g cherrytomaten – 100 g prosciutto crudo – 1 eetlepel olijfolie – 1 theelepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 50 ml slagroom
Snijd de ui en knoflook. Snijd de rode paprika en champignons en halveer de tomaatjes. Snijd de prosciutto in reepjes. Bak de ui in olijfolie, voeg de knoflook toe en bak nog een halve minuut. Voeg de rode paprika en champignons toe en bak 3 minuten. Voeg de prosciutto toe en bak nog 2 minuten. Doe dan de tomaatjes erbij. Voeg Kikkoman Sojasaus en slagroom toe.
Meng en laat 3 minuten pruttelen.
Stap 3
125 g burrata – 1 eetlepel verse basilicum – ¼ theelepel peper
Voeg de gekookte gnocchi, burrata en verse basilicum toe aan de saus. Serveer met versgemalen peper.
Tip:
Om tijd te besparen, kunt u kant-en-klare gnocchi gebruiken, verkrijgbaar in vele winkels. Maar het is het waard om de tijd te nemen de gnocchi zelf te maken.
Recept-ID 1308
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer