Vegan pompoen-wortelwafels met tempeh, champignons en spinazie
Geniet van een plantaardige variatie op traditionele wafels met deze veganistische pompoen-wortelwafels. Ideaal als hartige, voedzame lunch met een kick van pittige tempeh.
Voorbereiding
Stap 1
320 g vegan yoghurt naturel – 120 ml plantaardige melk – 60 g pompoenpuree – 1 wortel – 150 g tarwebloem – 1 theelepel bakpoeder – 1 eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Rasp de wortel. Meng de yoghurt met de plantaardige melk, pompoenpuree, wortel, bloem, bakpoeder en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Bak 2 tot 4 wafels van dit mengsel, afhankelijk van de grootte van uw wafelijzer – als dit wat groter is, haalt u 2 wafels uit dit recept.
Stap 2
100 g tempeh – 100 g champignons – 3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – 1 eetlepel srirachasaus – 1 ½ Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 eetlepel basterdsuiker
Snijd de tempeh in blokjes en de champignons in vieren.
Meng de Kikkoman Sojasaus Minder Zout, srirachasaus, 1 eetlepel Kikkoman Sesamolie en de suiker in een kom. Marineer hierin de tempeh voor 15 minuten.
Doe de overige ½ eetlepel Kikkoman Sesamolie in de pan. Voeg de champignons toe en bak 1 minuut. Voeg de tempeh met de marinade toe en bak 3 minuten.
Stap 3
½ eetlepel Kikkoman Geroosterde Sesamolie – 1 knoflookteentje – 100 g spinazie – ½ eetlepel Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout
Hak de knoflook en bak samen met de spinazie in Kikkoman Sesamolie. Voeg de Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe en meng.
Stap 4
Leg de champignons, tempeh en spinazie op de gebakken wafels.
Tip:
U kunt ook romige tofu gebruiken in plaats van tempeh.
Recept-ID 1324
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer