

Aziatische kippen-, wortel- en eiersoep
Een lichte, verwarmende soep met gember, knoflook en Kikkoman Sojasaus. Malse kip en fijne eierlinten vormen een voedzame basis, in balans gebracht door verse groenten. Snel te bereiden en een eenvoudige smaak van de Aziatische keuken.
Voorbereiding
Stap 1

1 el plantaardige olie – ½ ui – ½ rode chilipeper, fijngesneden – 1 teentje knoflook, fijngehakt – ½ tl geraspte gember – 150 g kipfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Snipper de ui. Fruit de gesnipperde ui, chilipeper, knoflook en gember in de plantaardige olie. Voeg de gesneden kipfilet en de Kikkoman Sojasaus toe. Roerbak 2 minuten onder voortdurend roeren.
Stap 2

1 wortel – 1 rode paprika – 600 ml kippenbouillon of water
Voeg de gesneden wortel en rode paprika toe. Bak nog 1 minuut en giet dan de hete bouillon of het water erbij. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.
Stap 3

1 ei – 2 ½ el tarwebloem – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Klop in een kleine kom het ei, de bloem en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Giet het mengsel al roerend langzaam in een dun straaltje in de kokende soep. Breng aan de kook en serveer.
Tip
In plaats van het ei- en bloemmengsel kun je rijstnoedels of udon gebruiken voor een meer vullende soep. Een scheutje Kikkoman Sesamolie vlak voor het serveren versterkt de smaak van de bouillon.
Recept-ID 1562
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer




































































