Aziatische kippen-, wortel- en eiersoep
Aziatische kippen-, wortel- en eiersoep

Aziatische kippen-, wortel- en eiersoep

5 1 beoordelingen
totale tijd 30 min.
10 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Een lichte, verwarmende soep met gember, knoflook en Kikkoman Sojasaus. Malse kip en fijne eierlinten vormen een voedzame basis, in balans gebracht door verse groenten. Snel te bereiden en een eenvoudige smaak van de Aziatische keuken.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
1 el
plantaardige olie
 ½ 
ui
 ½ 
rode chilipeper, fijngesneden
1 
teentje knoflook, fijngehakt
 ½ tl
geraspte gember
1 
wortel
1 
rode paprika
150 g
kipfilet
600 ml
kippenbouillon of water
1 
ei
2 ½ el
tarwebloem
Voedingswaarde (per portie):1.800 kJ / 430 kcal
14 gVetten
28 gEiwitten
42 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el plantaardige olie –  ½  ui –  ½  rode chilipeper, fijngesneden – 1  teentje knoflook, fijngehakt –  ½ tl geraspte gember – 150 g kipfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snipper de ui. Fruit de gesnipperde ui, chilipeper, knoflook en gember in de plantaardige olie. Voeg de gesneden kipfilet en de Kikkoman Sojasaus toe. Roerbak 2 minuten onder voortdurend roeren.

Stap 2

1  wortel – 1  rode paprika – 600 ml kippenbouillon of water

Voeg de gesneden wortel en rode paprika toe. Bak nog 1 minuut en giet dan de hete bouillon of het water erbij. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.

Stap 3

1  ei – 2 ½ el tarwebloem –  ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Klop in een kleine kom het ei, de bloem en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Giet het mengsel al roerend langzaam in een dun straaltje in de kokende soep. Breng aan de kook en serveer.

Tip

In plaats van het ei- en bloemmengsel kun je rijstnoedels of udon gebruiken voor een meer vullende soep. Een scheutje Kikkoman Sesamolie vlak voor het serveren versterkt de smaak van de bouillon.

Recept-ID 1562

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el plantaardige olie – ½ ui – ½ rode chilipeper, fijngesneden – 1 teentje knoflook, fijngehakt – ½ tl geraspte gember – 150 g kipfilet – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snipper de ui. Fruit de gesnipperde ui, chilipeper, knoflook en gember in de plantaardige olie. Voeg de gesneden kipfilet en de Kikkoman Sojasaus toe. Roerbak 2 minuten onder voortdurend roeren.

1 wortel – 1 rode paprika – 600 ml kippenbouillon of water

Voeg de gesneden wortel en rode paprika toe. Bak nog 1 minuut en giet dan de hete bouillon of het water erbij. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.

1 ei – 2 ½ el tarwebloem – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Klop in een kleine kom het ei, de bloem en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Giet het mengsel al roerend langzaam in een dun straaltje in de kokende soep. Breng aan de kook en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.