Slawraps met kalkoen en dressing
Slawraps met kalkoen en dressing

Slawraps met kalkoen en dressing

totale tijd 5 min.
5 min. voorbereidingstijd

Deze luchtige slawraps hebben een heerlijke kalkoen-courgettevulling en een eenvoudige Kikkoman sojasaus-yoghurtdressing die diepte toevoegt en extra zout overbodig maakt - een frisse kijk op de klassieke wrap.

Goed om te weten: dit gerecht maakt deel uit van onze recepten voor maaltijdvoorbereiding. De andere recepten uit deze reeks vind je hier

Ingrediënten

2 porties
6 
grote slabladeren
1 el
plantaardige olie
1 
rode ui, gesnipperd
150 g
kalkoengehakt
 ¼ 
courgette, in dunne plakjes gesneden
50 g
cherrytomaatjes

Sojasaus-yoghurt dressing:

2 el
yoghurt
Voedingswaarde (per portie):1.759 kJ / 420 kcal
20 gVetten
27 gEiwitten
24 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1 el plantaardige olie – 1  rode ui, gesnipperd – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼  courgette, dun gesneden – 6  grote slabladeren – 50 g cherrytomaatjes

Verhit de plantaardige olie in een pan en fruit de helft van de gesnipperde ui, de kalkoen, de Kikkoman Sojasaus en de courgette ongeveer 5 minuten, tot het vocht verdampt is. Schep de kalkoen-courgettevulling op de slabladeren. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze erop met de overgebleven ui.

Stap 2

2 el yoghurt –  ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de yoghurt met de Kikkoman sojasaus tot een eenvoudige dressing. Besprenkel met de soja-yoghurtdressing en verpak de wraps in een bakje.

Tip

Als je wilt, kun je de sla vervangen door een tortilla. De dressing werkt ook goed bij gegrilde groenten of als een snelle saladedressing.

Recept-ID 1573

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 el plantaardige olie – 1 rode ui, gesnipperd – 150 g kalkoengehakt – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ courgette, dun gesneden – 6 grote slabladeren – 50 g cherrytomaatjes

Verhit de plantaardige olie in een pan en fruit de helft van de gesnipperde ui, de kalkoen, de Kikkoman Sojasaus en de courgette ongeveer 5 minuten, tot het vocht verdampt is. Schep de kalkoen-courgettevulling op de slabladeren. Halveer de cherrytomaatjes en leg ze erop met de overgebleven ui.

2 el yoghurt – ½ tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de yoghurt met de Kikkoman sojasaus tot een eenvoudige dressing. Besprenkel met de soja-yoghurtdressing en verpak de wraps in een bakje.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Receptinspiratie

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.