Geglazuurde gehaktballen in srirachasaus met rijst
Proef de vurige smaak van deze gehaktballen, geglazuurd met een aromatische sriracha-chilisaus, geserveerd met een subtiel op smaak gebrachte rijst. Een verwarmend gerecht dat voldoening geeft en in no time klaar is.
Voorbereiding
Stap 1
400 g rundergehakt – 1 eetlepel olie – 1 wortel – 1 teentje knoflook – 1 ui
Doe het gehakt in een kom. Schil en rasp de wortel, pers de knoflook en hak de ui in stukjes.
Bak de ui, wortel en knoflook in olie. Voeg de groenten toe aan het gehakt.
Stap 2
1 ei – 40 g broodkruimels – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 theelepel peper
Voeg het ei, de broodkruimels, Kikkoman Sojasaus en peper toe aan het gehaktmengsel. Meng dit goed. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot, plaats deze op een met vetvrij bakpapier bedekte bakplaat en bak 20 minuten op 190 °C.
Stap 3
100 ml sriracha – 3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 eetlepels honing – ½ theelepel gemberpoeder – 2 knoflookteentjes
Doe de sriracha, Kikkoman Sojasaus, honing, gemberpoeder en geperste knoflookteentjes in een sauspan en kook dit 15 minuten totdat de saus dikker wordt.
Voeg de gebakken gehaktballetjes toe aan de pan met saus en meng dit grondig.
Stap 4
300 g gekookte rijst – 1 eetlepel lente-ui – 1 eetlepel sesamzaadjes
Hak de lente-ui. Doe de rijst in bakjes, leg de gehaktballen erop en giet de overgebleven saus hieroverheen. Garneer met de lente-ui en sesamzaadjes.
Recept-ID 1327
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer