Geglazuurde gehaktballen in srirachasaus met rijst
Geglazuurde gehaktballen in srirachasaus met rijst

Geglazuurde gehaktballen in srirachasaus met rijst

totale tijd30 min.
10 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Proef de vurige smaak van deze gehaktballen, geglazuurd met een aromatische sriracha-chilisaus, geserveerd met een subtiel op smaak gebrachte rijst. Een verwarmend gerecht dat voldoening geeft en in no time klaar is.

Goed om te weten: dit gerecht is onderdeel van de mealprepserie. De andere 2 recepten in de set zijn hier te vinden.

Ingrediënten

2 porties
400 g
rundergehakt
1 eetlepel
olie
1 
wortel
3 
knoflookteentjes
1 
ui
1 
ei
40 g
broodkruimels
1 theelepel
peper
100 ml
sriracha
2 eetlepels
honing
 ½ theelepel
gemberpoeder
300 g
gekookte rijst
1 eetlepel
lente-ui
1 eetlepel
sesamzaadjes
Voedingswaarde (per portie):2613 kJ / 624 kcal
24,1 gVetten
53,1 gEiwitten
46,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

400 g rundergehakt – 1 eetlepel olie – 1  wortel – 1  teentje knoflook – 1  ui

Doe het gehakt in een kom. Schil en rasp de wortel, pers de knoflook en hak de ui in stukjes.

Bak de ui, wortel en knoflook in olie. Voeg de groenten toe aan het gehakt.

Stap 2

1  ei – 40 g broodkruimels – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel peper

Voeg het ei, de broodkruimels, Kikkoman Sojasaus en peper toe aan het gehaktmengsel. Meng dit goed. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot, plaats deze op een met vetvrij bakpapier bedekte bakplaat en bak 20 minuten op 190 °C.

Stap 3

100 ml sriracha – 3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels honing –  ½ theelepel gemberpoeder – 2  knoflookteentjes

Doe de sriracha, Kikkoman Sojasaus, honing, gemberpoeder en geperste knoflookteentjes in een sauspan en kook dit 15 minuten totdat de saus dikker wordt.

Voeg de gebakken gehaktballetjes toe aan de pan met saus en meng dit grondig. 

Stap 4

300 g gekookte rijst – 1 eetlepel lente-ui – 1 eetlepel sesamzaadjes

Hak de lente-ui. Doe de rijst in bakjes, leg de gehaktballen erop en giet de overgebleven saus hieroverheen. Garneer met de lente-ui en sesamzaadjes.

Recept-ID 1327

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g rundergehakt – 1 eetlepel olie – 1 wortel – 1 teentje knoflook – 1 ui

Doe het gehakt in een kom. Schil en rasp de wortel, pers de knoflook en hak de ui in stukjes.

Bak de ui, wortel en knoflook in olie. Voeg de groenten toe aan het gehakt.

1 ei – 40 g broodkruimels – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 theelepel peper

Voeg het ei, de broodkruimels, Kikkoman Sojasaus en peper toe aan het gehaktmengsel. Meng dit goed. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot, plaats deze op een met vetvrij bakpapier bedekte bakplaat en bak 20 minuten op 190 °C.

100 ml sriracha – 3 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels honing – ½ theelepel gemberpoeder – 2 knoflookteentjes

Doe de sriracha, Kikkoman Sojasaus, honing, gemberpoeder en geperste knoflookteentjes in een sauspan en kook dit 15 minuten totdat de saus dikker wordt.

Voeg de gebakken gehaktballetjes toe aan de pan met saus en meng dit grondig. 

300 g gekookte rijst – 1 eetlepel lente-ui – 1 eetlepel sesamzaadjes

Hak de lente-ui. Doe de rijst in bakjes, leg de gehaktballen erop en giet de overgebleven saus hieroverheen. Garneer met de lente-ui en sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.