Poké-mayonaisedip met mango en gebakken sushiballetjes
Goudgebakken rijstballetjes, vol met sappige rosbief, wortel en spinazie of romige camembert, tomaat en basilicum. Dip ze in een fruitige mango-koriandermayo met Kikkoman Poke Saus voor een echte pokébowlsnack!
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
800 g gekookte sushirijst – 60 ml Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml) – 1 sjalot – 50 g mangovruchtvlees – 1 eetlepel gehakte koriander – 1 theelepel chilivlokken – 50 g mayonaise – 50 g Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade
Meng de nog warme rijst met de Kikkoman Smaakverfijner voor Sushi Rijst en zet even apart. Snijd de sjalot fijn. Pureer het mangovruchtvlees en meng het met de sjalot, koriander, chilivlokken, mayonaise en Kikkoman Poke Saus.
Stap 2
20 g verse spinazie – 1 norivel – 50 g wortel – 100 g rosbief (plakjes) – 100 g camembert – 5 kerstomaatjes
Snijd de spinazie en het norivel fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes en meng met de spinazie en het norivel. Snijd de rosbief en camembert ieder in tien stukjes. Halveer de tomaatjes.
Stap 3
10 basilicumblaadjes
Verdeel de rijst in 20 porties en duw ze zachtjes wat platter met behulp van vershoudfolie. Leg de rosbief, wortel, spinazie en de stukjes norivel in het midden van de 10 porties rijst. Leg de camembert, tomaat en basilicum in het midden van de overgebleven 10 porties. Gebruik de vershoudfolie om kleine balletjes te vormen van de rijst, om de vulling heen.
Stap 4
2 eieren – 70 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – plantaardige olie om in te frituren
Klop de eieren los en dip de sushiballetjes erin. Bedek ze dan met de Kikkoman Panko. Verhit de olie in een pan tot circa 165 °C en frituur de sushiballetjes 3-5 minuten. Serveer met de dip.
Tip:
het is ook heerlijk als de rijstballetjes gevuld zijn met 50 g fijngesneden champignon, 50 g fijngesneden paprika, 60 g tonijn uit blik en 10 edamameboontjes (hoeveelheden voor 10 sushiballetjes).
Recept-ID 1254
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer