Poké-mayonaisedip met mango en gebakken sushiballetjes

totale tijd 60 min.
35 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Goudgebakken rijstballetjes, vol met sappige rosbief, wortel en spinazie of romige camembert, tomaat en basilicum. Dip ze in een fruitige mango-koriandermayo met Kikkoman Poke Saus voor een echte pokébowlsnack!

Ingrediënten

4 porties
800 g
gekookte sushirijst
(alternatief: 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en een snufje zout)
1 
sjalot
50 g
mangovruchtvlees
1 eetlepel
gehakte koriander
1 theelepel
chilivlokken
50 g
mayonaise
20 g
verse spinazie
1 
norivel
50 g
wortel
100 g
rosbief (plakjes)
100 g
camembert
5 
kerstomaatjes
10 
basilicumblaadjes
2 
eieren
plantaardige olie om in te bakken
Voedingswaarde (per portie): 2463 kJ  /  588 kcal
21 g Vetten
21,7 g Eiwitten
76 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

800 g gekookte sushirijst – 60 ml Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)1  sjalot – 50 g mangovruchtvlees – 1 eetlepel gehakte koriander – 1 theelepel chilivlokken – 50 g mayonaise – 50 g Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade

Meng de nog warme rijst met de Kikkoman Smaakverfijner voor Sushi Rijst en zet even apart. Snijd de sjalot fijn. Pureer het mangovruchtvlees en meng het met de sjalot, koriander, chilivlokken, mayonaise en Kikkoman Poke Saus.

Stap 2

20 g verse spinazie – 1  norivel – 50 g wortel – 100 g rosbief (plakjes) – 100 g camembert – 5  kerstomaatjes

Snijd de spinazie en het norivel fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes en meng met de spinazie en het norivel. Snijd de rosbief en camembert ieder in tien stukjes. Halveer de tomaatjes.

Stap 3

10  basilicumblaadjes

Verdeel de rijst in 20 porties en duw ze zachtjes wat platter met behulp van vershoudfolie. Leg de rosbief, wortel, spinazie en de stukjes norivel in het midden van de 10 porties rijst. Leg de camembert, tomaat en basilicum in het midden van de overgebleven 10 porties. Gebruik de vershoudfolie om kleine balletjes te vormen van de rijst, om de vulling heen.

Stap 4

2  eieren – 70 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – plantaardige olie om in te frituren

Klop de eieren los en dip de sushiballetjes erin. Bedek ze dan met de Kikkoman Panko. Verhit de olie in een pan tot circa 165 °C en frituur de sushiballetjes 3-5 minuten. Serveer met de dip.

Tip:

het is ook heerlijk als de rijstballetjes gevuld zijn met 50 g fijngesneden champignon, 50 g fijngesneden paprika, 60 g tonijn uit blik en 10 edamameboontjes (hoeveelheden voor 10 sushiballetjes).

Recept-ID 1254

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

800 g gekookte sushirijst – 60 ml Kikkoman Smaakverfijner voor Sushirijst (125ml)1  sjalot – 50 g mangovruchtvlees – 1 eetlepel gehakte koriander – 1 theelepel chilivlokken – 50 g mayonaise – 50 g Kikkoman Saus Gebaseerd Op Sojasaus En Sesamolie Voor Poke-Stijl Vissalade

Meng de nog warme rijst met de Kikkoman Smaakverfijner voor Sushi Rijst en zet even apart. Snijd de sjalot fijn. Pureer het mangovruchtvlees en meng het met de sjalot, koriander, chilivlokken, mayonaise en Kikkoman Poke Saus.

20 g verse spinazie – 1  norivel – 50 g wortel – 100 g rosbief (plakjes) – 100 g camembert – 5  kerstomaatjes

Snijd de spinazie en het norivel fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes en meng met de spinazie en het norivel. Snijd de rosbief en camembert ieder in tien stukjes. Halveer de tomaatjes.

10  basilicumblaadjes

Verdeel de rijst in 20 porties en duw ze zachtjes wat platter met behulp van vershoudfolie. Leg de rosbief, wortel, spinazie en de stukjes norivel in het midden van de 10 porties rijst. Leg de camembert, tomaat en basilicum in het midden van de overgebleven 10 porties. Gebruik de vershoudfolie om kleine balletjes te vormen van de rijst, om de vulling heen.

2  eieren – 70 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – plantaardige olie om in te frituren

Klop de eieren los en dip de sushiballetjes erin. Bedek ze dan met de Kikkoman Panko. Verhit de olie in een pan tot circa 165 °C en frituur de sushiballetjes 3-5 minuten. Serveer met de dip.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.