Kekererwtenburger

totale tijd 500 min.
10 min. voorbereidingstijd
480 min. marineertijd
10 min. kooktijd

Ingrediënten

6 porties
300 g
kekererwten
2 eetlepels
water
1 
ei
1 
teentje knoflook
3 eetlepels
meel
 ½ theelepel
bakpoeder
 ½ theelepel
natron
1 theelepel
komijn
Zwarte peper
Olijfolie
Voedingswaarde (per portie): 1136 kJ  /  271 kcal
9,5 g Vetten
12,5 g Eiwitten
36,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Week de kekererwten 8 uur lang in water. Ingeweekte kekererwten met het water, ei, het geplette teentje knoflook en bakpoeder en natron mengen met het meel, Kikkoman natuurlijk gebrouwen biologische sojasaus en de kruiden. Verhit de olie in een pan en maak met een lepel burgerpatties. Bak deze enkele minuten van iedere kant goudbruin aan.

Stap 2

Serveer met een saus, bijvoorbeeld met kruiden gemengde natuurlijke yoghurt.

Tip:

in plaats van gedroogde kekererwten kunnen kekererwten uit het blik worden gebruikt.

Recept-ID 314

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Week de kekererwten 8 uur lang in water. Ingeweekte kekererwten met het water, ei, het geplette teentje knoflook en bakpoeder en natron mengen met het meel, Kikkoman natuurlijk gebrouwen biologische sojasaus en de kruiden. Verhit de olie in een pan en maak met een lepel burgerpatties. Bak deze enkele minuten van iedere kant goudbruin aan.

Serveer met een saus, bijvoorbeeld met kruiden gemengde natuurlijke yoghurt.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.