

Hartige boekweitbowl met geroosterde varkenshaas en paprikapepersaus
Boekweit is een zeer voedzaam zaad met een nootachtige smaak en textuur die lijkt op zilvervliesrijst. Dit eenvoudige recept met sappig varkensvlees en een zoete en rokerige pepersaus is geweldig voor een gezond, vullend diner.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1
Bak de gesnipperde ui in olijfolie. Voeg vervolgens de gewassen en in blokjes gesneden groenten toe. Bak de groenten even tot ze zacht zijn, giet er dan water bij (ongeveer 1 cm boven het niveau van de groenten), voeg tomatenpuree, Kikkoman-sojasaus, kruiden en peterselie toe. Dek af en stoof dertig minuten onder af en toe roeren.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de varkenshaasjes met Kikkoman-sojasaus, paprikapoeder en kruiden en bak aan elke kant kort in olie. Leg ze in een ovenvaste schaal en bak ze twintig minuten.
Stap 3
Kook ondertussen de boekweitgrutten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over kommen met een portie paprikasaus, gesneden varkensvlees en bestrooi met zaden.
Recept-ID 1049
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer