Pittig-zoete kippenlevertjes met rodebietensalade en pinda's

4 1 beoordelingen
totale tijd 40 min.
20 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Bij kip hoeft het niet altijd borst of poot te zijn. Kippenlevertjes kunnen de smaakpapillen ook verrukken, vooral als ze op zo'n smakelijke en ongewone manier zijn bereid als in dit recept.

Ingrediënten

4 porties

Om de kippenlevertjes te marineren

500 g
kippenlevertjes
2 eetlepels
rijstazijn
2 eetlepels
bruine suiker
1 eetlepel
tomatenpuree
1 eetlepel
maïzena
1 
teentje knoflook, fijngehakt
1 cm
gember, geraspt

Voor de rodebietensalade

2 ½ 
rode biet, gekookt
 ½ 
ui
2 eetlepels
olijfolie
1 eetlepel
citroensap
80 g
geroosterde pinda's

Om de kippenlevertjes te bakken

2 eetlepels
olie om in te bakken
8 plak
witbrood
Voedingswaarde (per portie): 3084.6 kJ  /  735.3 kcal
28,1 g Vetten
41,4 g Eiwitten
74,1 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

500 g kippenlevertjes – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels rijstazijn – 2 eetlepels bruine suiker – 1 eetlepel tomatenpuree – 1 eetlepel maïzena – 1  teentje knoflook, fijngehakt – 1 cm gember, geraspt

Maak de marinade door de Kikkoman Sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, tomatenpuree, maïzena, knoflook en gember te mengen. Snijd de kippenlevertjes in hapklare stukjes, voeg toe aan de marinade en laat ongeveer 15-20 minuten marineren.

Stap 2

2 ½  rode bieten, gekookt –  ½  ui – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel citroensap – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus80 g geroosterde pinda's

Meng de olijfolie, het citroensap en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Snijd de rode biet in dunne plakjes en meng tot slot alles met de pinda's.

Stap 3

Gemarineerde kippenlevertjes – 2 eetlepels olie – 8 plak witbrood

Besprenkel het witbrood met olie en rooster het in de oven op 180 °C in ongeveer 7 minuten goudbruin. Serveer de gebakken kippenlevertjes met het geroosterde witbrood en de rodebietensalade.

Recept-ID 1198

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

500 g kippenlevertjes – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 eetlepels rijstazijn – 2 eetlepels bruine suiker – 1 eetlepel tomatenpuree – 1 eetlepel maïzena – 1  teentje knoflook, fijngehakt – 1 cm gember, geraspt

Maak de marinade door de Kikkoman Sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, tomatenpuree, maïzena, knoflook en gember te mengen. Snijd de kippenlevertjes in hapklare stukjes, voeg toe aan de marinade en laat ongeveer 15-20 minuten marineren.

2 ½  rode bieten, gekookt –  ½  ui – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel citroensap – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus80 g geroosterde pinda's

Meng de olijfolie, het citroensap en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Snijd de rode biet in dunne plakjes en meng tot slot alles met de pinda's.

Gemarineerde kippenlevertjes – 2 eetlepels olie – 8 plak witbrood

Besprenkel het witbrood met olie en rooster het in de oven op 180 °C in ongeveer 7 minuten goudbruin. Serveer de gebakken kippenlevertjes met het geroosterde witbrood en de rodebietensalade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.