Pittig-zoete kippenlevertjes met rodebietensalade en pinda's
Pittig-zoete kippenlevertjes met rodebietensalade en pinda's

Pittig-zoete kippenlevertjes met rodebietensalade en pinda's

4,5 15 beoordelingen
totale tijd 40 min.
20 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Bij kip hoeft het niet altijd borst of poot te zijn. Kippenlevertjes kunnen de smaakpapillen ook verrukken, vooral als ze op zo'n smakelijke en ongewone manier zijn bereid als in dit recept.

Ingrediënten

4 porties

Om de kippenlevertjes te marineren

500 g
kippenlevertjes
2 el
rijstazijn
2 el
bruine suiker
1 el
tomatenpuree
1 el
maïzena
1 
teentje knoflook, fijngehakt
1 cm
gember, geraspt

Voor de rodebietensalade

2 ½ 
rode biet, gekookt
 ½ 
ui
2 el
olijfolie
1 el
citroensap
80 g
geroosterde pinda's

Om de kippenlevertjes te bakken

2 el
olie om in te bakken
8 sneetjes
witbrood
Voedingswaarde (per portie):3.084,6 kJ / 735,3 kcal
28,1 gVetten
41,4 gEiwitten
74,1 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

500 g kippenlevertjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el rijstazijn – 2 el bruine suiker – 1 el tomatenpuree – 1 el maïzena – 1  teentje knoflook, fijngehakt – 1 cm gember, geraspt

Maak de marinade door de Kikkoman Sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, tomatenpuree, maïzena, knoflook en gember te mengen. Snijd de kippenlevertjes in hapklare stukjes, voeg toe aan de marinade en laat ongeveer 15-20 minuten marineren.

Stap 2

2 ½  rode bieten, gekookt –  ½  ui – 2 el olijfolie – 1 el citroensap – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus80 g geroosterde pinda's

Meng de olijfolie, het citroensap en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Snijd de rode biet in dunne plakjes en meng tot slot alles met de pinda's.

Stap 3

Gemarineerde kippenlevertjes – 2 el olie – 8 sneetjes witbrood

Besprenkel het witbrood met olie en rooster het in de oven op 180 °C in ongeveer 7 minuten goudbruin. Serveer de gebakken kippenlevertjes met het geroosterde witbrood en de rodebietensalade.

Recept-ID 1198

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

500 g kippenlevertjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el rijstazijn – 2 el bruine suiker – 1 el tomatenpuree – 1 el maïzena – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 cm gember, geraspt

Maak de marinade door de Kikkoman Sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, tomatenpuree, maïzena, knoflook en gember te mengen. Snijd de kippenlevertjes in hapklare stukjes, voeg toe aan de marinade en laat ongeveer 15-20 minuten marineren.

2 ½ rode bieten, gekookt – ½ ui – 2 el olijfolie – 1 el citroensap – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus80 g geroosterde pinda's

Meng de olijfolie, het citroensap en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Snijd de rode biet in dunne plakjes en meng tot slot alles met de pinda's.

Gemarineerde kippenlevertjes – 2 el olie – 8 sneetjes witbrood

Besprenkel het witbrood met olie en rooster het in de oven op 180 °C in ongeveer 7 minuten goudbruin. Serveer de gebakken kippenlevertjes met het geroosterde witbrood en de rodebietensalade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.