

Pittig-zoete kippenlevertjes met rodebietensalade en pinda's
Bij kip hoeft het niet altijd borst of poot te zijn. Kippenlevertjes kunnen de smaakpapillen ook verrukken, vooral als ze op zo'n smakelijke en ongewone manier zijn bereid als in dit recept.
Ingrediënten
Om de kippenlevertjes te marineren
Voor de rodebietensalade
Om de kippenlevertjes te bakken
Voorbereiding
Stap 1
500 g kippenlevertjes – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 eetlepels rijstazijn – 2 eetlepels bruine suiker – 1 eetlepel tomatenpuree – 1 eetlepel maïzena – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 cm gember, geraspt
Maak de marinade door de Kikkoman Sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, tomatenpuree, maïzena, knoflook en gember te mengen. Snijd de kippenlevertjes in hapklare stukjes, voeg toe aan de marinade en laat ongeveer 15-20 minuten marineren.
Stap 2
2,5 rode bieten, gekookt – 0,5 ui – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel citroensap – 2 eetlepels Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 80 g geroosterde pinda's
Meng de olijfolie, het citroensap en de Kikkoman Sojasaus door elkaar. Snijd de rode biet in dunne plakjes en meng tot slot alles met de pinda's.
Stap 3
Gemarineerde kippenlevertjes – 2 eetlepels olie – 8 plak witbrood
Besprenkel het witbrood met olie en rooster het in de oven op 180 °C in ongeveer 7 minuten goudbruin. Serveer de gebakken kippenlevertjes met het geroosterde witbrood en de rodebietensalade.
Recept-ID 1198
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer