Gegrilde aubergine met soja-tahin-dressing

totale tijd 90 min.
60 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Ingrediënten

4 porties
2 
aubergines
2 eetlepels
zout
2 eetlepels
olijfolie
 ½ 
venkel
 ½ 
granaatappel
25 g
pistachenootjes
enkele blaadjes munt

Voor de dressing

1 
teentje knoflook
2 eetlepels
tahin (sesampasta)
1 ½ theelepels
lichte suikersiroop (alternatief: agavesiroop)
1 eetlepel
limoensap
versgemalen peper
Voedingswaarde (per portie): 820 kJ  /  195 kcal
12,1 g Vetten
5 g Eiwitten
14 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was de aubergines, snijd ze in de lengte door, bestrooi de snijvlakken met zout en laat de aubergines ongeveer 60 minuten rusten. Spoel de aubergineschijfjes af, dep ze droog en grill ze in een grillpan aan beide kanten gedurende ca. 4 à 5 minuten zonder olie. Plaats ze op een bord en besprenkel ze met olijfolie.

Stap 2

Reinig en was de venkel, schaaf ze in dunne reepjes en leg ze op de aubergines. Granaatappelpitten eruit halen en met de pistachenoten en munt over de venkel strooien.

Stap 3

Pel de knoflook voor de dressing, pers deze en meng met tahin, sojasaus, siroop en sap. Breng op smaak met peper, giet over de aubergine en serveer.

Tip

In plaats van tahin kunnen ook fijn gemalen sesamzaadjes worden gebruikt. 

Recept-ID 33

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was de aubergines, snijd ze in de lengte door, bestrooi de snijvlakken met zout en laat de aubergines ongeveer 60 minuten rusten. Spoel de aubergineschijfjes af, dep ze droog en grill ze in een grillpan aan beide kanten gedurende ca. 4 à 5 minuten zonder olie. Plaats ze op een bord en besprenkel ze met olijfolie.

Reinig en was de venkel, schaaf ze in dunne reepjes en leg ze op de aubergines. Granaatappelpitten eruit halen en met de pistachenoten en munt over de venkel strooien.

Pel de knoflook voor de dressing, pers deze en meng met tahin, sojasaus, siroop en sap. Breng op smaak met peper, giet over de aubergine en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.