Gegrilde aubergine met soja-tahin-dressing
Ingrediënten
Voor de dressing
Voorbereiding
Stap 1
Was de aubergines, snijd ze in de lengte door, bestrooi de snijvlakken met zout en laat de aubergines ongeveer 60 minuten rusten. Spoel de aubergineschijfjes af, dep ze droog en grill ze in een grillpan aan beide kanten gedurende ca. 4 à 5 minuten zonder olie. Plaats ze op een bord en besprenkel ze met olijfolie.
Stap 2
Reinig en was de venkel, schaaf ze in dunne reepjes en leg ze op de aubergines. Granaatappelpitten eruit halen en met de pistachenoten en munt over de venkel strooien.
Stap 3
Pel de knoflook voor de dressing, pers deze en meng met tahin, sojasaus, siroop en sap. Breng op smaak met peper, giet over de aubergine en serveer.
Tip
In plaats van tahin kunnen ook fijn gemalen sesamzaadjes worden gebruikt.
Recept-ID 33
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer