Chowder met mosselen en zalm
Deze aromatische en voedzame chowder met mosselen en zalm is perfect voor liefhebbers van vis en zeevruchten. Het wordt geserveerd met knapperige knoflookcroutons en peterselie en is de ideale warme maaltijd voor koude herfstdagen.
Ingrediënten
Croutons:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1
500 g verse mosselen – 500 ml water – 150 g zalmfilet
Maak de mosselen goed schoon onder stromend water. Doe in een pan, giet water erbij en kook circa 7 minuten met het deksel op de pan tot de mosselen opengaan. Giet af en bewaar 400 ml kookvocht. Zet 6 mosselen apart in de schaal ter decoratie. Haal de overige mosselen uit de schaal en leg ze in een kom. Verwijder de huid van de zalm en snijd in blokjes.
Stap 2
50 g gerookte plakjes bacon – 10 g boter – 80 g prei, in halvemaantjes gesneden – 40 g selderij, gehakt – 70 g wortelen, in blokjes gesneden – 40 g venkel, in blokjes gesneden – 100 g zoete maïs, van de kolf – 2 knoflooktenen, gehakt – 2 laurierbladeren – 2 tl verse tijm – 150 ml slagroom – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – Een paar druppels citroensap – 2 snufjes zwarte peper
Doe de plakjes bacon in een sauspan op laag vuur tot het vet smelt en leg ze op een bord. Voeg boter, prei, selderij, wortel, venkel, maïs, laurierbladeren, knoflook en kruiden toe en roerbak kort. Voeg het bewaarde kookvocht van de mosselen, slagroom, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en citroensap toe, breng op smaak met peper en laat 16 minuten pruttelen. Haal de laurierbladeren eruit, pureer de helft van de soep en doe het terug in de sauspan. Voeg de mosselen en zalm toe en kook nog 4 minuten.
Stap 3
10 g boter – 1 kleine knoflookteen, gehakt – 4 plakken stokbrood – 2 el gehakte peterselie
Smelt de boter in een pan en voeg de gehakte knoflook toe. Doe de croutons in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Verkruimel de bacon van stap 2, voeg toe aan de chowder en meng door elkaar. Giet de chowder in een kom, garneer met de bewaarde mosselen in hun schaal, besprenkel met peterselie en serveer met de croutons.
Recept-ID 1383
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer