Chowder met mosselen en zalm
Chowder met mosselen en zalm

Chowder met mosselen en zalm

5 1 beoordelingen
totale tijd45 min.
25 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Deze aromatische en voedzame chowder met mosselen en zalm is perfect voor liefhebbers van vis en zeevruchten. Het wordt geserveerd met knapperige knoflookcroutons en peterselie en is de ideale warme maaltijd voor koude herfstdagen.

Ingrediënten

2 porties
500 g
verse mosselen
500 ml
water
150 g
zalmfilet
50 g
gerookte plakjes bacon
10 g
boter
80 g
prei, in halvemaantjes gesneden
40 g
selderij, gehakt
70 g
wortelen, in blokjes gesneden
40 g
venkel, in blokjes gesneden
100 g
zoete maïs, van de kolf verwijderd
2 
knoflooktenen, gehakt
2 
laurierbladeren
2 tl
verse tijm
150 ml
slagroom
Een paar druppels citroensap
2 snufjes
zwarte peper

Croutons:

10 g
boter
1 
kleine knoflookteen, gehakt
4 plakken
stokbrood

Garnering:

2 el
gehakte peterselie
Voedingswaarde (per portie):3498 kJ / 836 kcal
52 gVetten
46 gEiwitten
46 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

500 g verse mosselen – 500 ml water – 150 g zalmfilet

Maak de mosselen goed schoon onder stromend water. Doe in een pan, giet water erbij en kook circa 7 minuten met het deksel op de pan tot de mosselen opengaan. Giet af en bewaar 400 ml kookvocht. Zet 6 mosselen apart in de schaal ter decoratie. Haal de overige mosselen uit de schaal en leg ze in een kom. Verwijder de huid van de zalm en snijd in blokjes. 

Stap 2

50 g gerookte plakjes bacon – 10 g boter – 80 g prei, in halvemaantjes gesneden – 40 g selderij, gehakt – 70 g wortelen, in blokjes gesneden – 40 g venkel, in blokjes gesneden – 100 g zoete maïs, van de kolf – 2  knoflooktenen, gehakt – 2  laurierbladeren – 2 tl verse tijm – 150 ml slagroom – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – Een paar druppels citroensap – 2 snufjes zwarte peper

Doe de plakjes bacon in een sauspan op laag vuur tot het vet smelt en leg ze op een bord. Voeg boter, prei, selderij, wortel, venkel, maïs, laurierbladeren, knoflook en kruiden toe en roerbak kort. Voeg het bewaarde kookvocht van de mosselen, slagroom, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en citroensap toe, breng op smaak met peper en laat 16 minuten pruttelen. Haal de laurierbladeren eruit, pureer de helft van de soep en doe het terug in de sauspan. Voeg de mosselen en zalm toe en kook nog 4 minuten.

Stap 3

10 g boter – 1  kleine knoflookteen, gehakt – 4 plakken stokbrood – 2 el gehakte peterselie

Smelt de boter in een pan en voeg de gehakte knoflook toe. Doe de croutons in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Verkruimel de bacon van stap 2, voeg toe aan de chowder en meng door elkaar. Giet de chowder in een kom, garneer met de bewaarde mosselen in hun schaal, besprenkel met peterselie en serveer met de croutons.

Recept-ID 1383

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

500 g verse mosselen – 500 ml water – 150 g zalmfilet

Maak de mosselen goed schoon onder stromend water. Doe in een pan, giet water erbij en kook circa 7 minuten met het deksel op de pan tot de mosselen opengaan. Giet af en bewaar 400 ml kookvocht. Zet 6 mosselen apart in de schaal ter decoratie. Haal de overige mosselen uit de schaal en leg ze in een kom. Verwijder de huid van de zalm en snijd in blokjes. 

50 g gerookte plakjes bacon – 10 g boter – 80 g prei, in halvemaantjes gesneden – 40 g selderij, gehakt – 70 g wortelen, in blokjes gesneden – 40 g venkel, in blokjes gesneden – 100 g zoete maïs, van de kolf – 2 knoflooktenen, gehakt – 2 laurierbladeren – 2 tl verse tijm – 150 ml slagroom – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus Met Minder Zout – Een paar druppels citroensap – 2 snufjes zwarte peper

Doe de plakjes bacon in een sauspan op laag vuur tot het vet smelt en leg ze op een bord. Voeg boter, prei, selderij, wortel, venkel, maïs, laurierbladeren, knoflook en kruiden toe en roerbak kort. Voeg het bewaarde kookvocht van de mosselen, slagroom, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en citroensap toe, breng op smaak met peper en laat 16 minuten pruttelen. Haal de laurierbladeren eruit, pureer de helft van de soep en doe het terug in de sauspan. Voeg de mosselen en zalm toe en kook nog 4 minuten.

10 g boter – 1 kleine knoflookteen, gehakt – 4 plakken stokbrood – 2 el gehakte peterselie

Smelt de boter in een pan en voeg de gehakte knoflook toe. Doe de croutons in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Verkruimel de bacon van stap 2, voeg toe aan de chowder en meng door elkaar. Giet de chowder in een kom, garneer met de bewaarde mosselen in hun schaal, besprenkel met peterselie en serveer met de croutons.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.