

Teriyaki eend
Voorbereiding
Stap 1
Marineer de eendenborst ca. 20 minuten in Teriyaki saus met geroosterde knoflook. Bak het dan in het vet aan beide kanten kort op hoog vuur en laat het vervolgens in de oven op 180 graden gedurende ca. 7 minuten gaar worden.
Stap 2
Blus ondertussen de braadresten af met sinaasappelsap en de Teriyaki eendenmarinade. Voeg suiker en mosterd toe en laat de saus inkoken.
Stap 3
Maak de groenten schoon en snijd ze in hele fijne reepjes.
Stap 4
Serveer de Teriyaki eend op een bord, bedek hem geheel met de sinaasappelsaus en strooi de reepjes groenten erover.
Tip
Dit gerecht is perfect als voorgerecht of je kunt het opdienen als hoofdgerecht samen met een bijgerecht (bijv. met aardappelen of rijst).
Recept-ID 335
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer