

Calzone met chipotle‑varkensvlees en kaas
Calzone met chipotle‑varkensvlees en kaas is een watertandend lekkere variatie op het klassieke Italiaanse gerecht, waar traditie en moderne smaken samenkomen. Gemaakt met zacht, zelfgemaakt deeg dat na het bakken goudbruin en knapperig wordt, met een sappige vulling.
Voorbereiding
Stap 1

300 g varkenshaas – 90 ml Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 tl gedroogde oregano – 1 takje rozemarijn – 1 takje tijm – 50 ml olie om in te bakken – 1 snufje zout – 1 snufje peper
Snijd het varkensvlees in reepjes. Breng op smaak met Kikkoman Teriyaki Marinade, oregano, zout, peper en gehakte verse kruiden en zet apart om ten minste 30 minuten te marineren. Bak hierna het vlees met olie bruin in de pan.
Stap 2

3 el tomatenpassata – 3 el Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing – 1 el gehakte chipotle
Meng de tomatenpassata, Kikkoman Teriyaki BBQ‑saus met Honing en chipotle met elkaar.
Stap 3

300 g pizzadeeg – 150 g geraspte mozzarella – 3 basilicumblaadjes – 3 el olijfolie
Rol het pizzadeeg uit. Smeer in met de saus van stap 2 en bestrooi met de mozzarella. Voeg de reepjes vlees en basilicumblaadjes toe. Vouw dit netjes in een calzonevorm. Vouw de randen over elkaar heen en besprenkel met olijfolie.
Stap 4

Bak 20‑30 minuten op een rooster in een gietijzeren pan of in de oven (210°C).
Recept-ID 1458
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer