Calzone met chipotle‑varkensvlees en kaas
Calzone met chipotle‑varkensvlees en kaas

Calzone met chipotle‑varkensvlees en kaas

totale tijd 3 u.
1 u. voorbereidingstijd
1 u. 30 min. kooktijd
30 min. marineertijd

Calzone met chipotle‑varkensvlees en kaas is een watertandend lekkere variatie op het klassieke Italiaanse gerecht, waar traditie en moderne smaken samenkomen. Gemaakt met zacht, zelfgemaakt deeg dat na het bakken goudbruin en knapperig wordt, met een sappige vulling.

Ingrediënten

2 porties
300 g
varkenshaas
1 tl
gedroogde oregano
1 
takje rozemarijn
1 
takje tijm
50 ml
olie om in te bakken
1 snufje
zout
1 snufje
peper
300 g
pizzadeeg
3 el
tomatenpassata
150 g
geraspte mozzarella
1 el
gehakte chipotle
3 
basilicumblaadjes
3 el
olijfolie
Voedingswaarde (per portie):5.746 kJ / 1.373 kcal
83 gVetten
61 gEiwitten
93 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g varkenshaas – 90 ml Kikkoman Teriyaki Marinade1 tl gedroogde oregano – 1  takje rozemarijn – 1  takje tijm – 50 ml olie om in te bakken – 1 snufje zout – 1 snufje peper

Snijd het varkensvlees in reepjes. Breng op smaak met Kikkoman Teriyaki Marinade, oregano, zout, peper en gehakte verse kruiden en zet apart om ten minste 30 minuten te marineren. Bak hierna het vlees met olie bruin in de pan. 

Stap 2

3 el tomatenpassata – 3 el Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing1 el gehakte chipotle

Meng de tomatenpassata, Kikkoman Teriyaki BBQ‑saus met Honing en chipotle met elkaar.

Stap 3

300 g pizzadeeg – 150 g geraspte mozzarella – 3  basilicumblaadjes – 3 el olijfolie

Rol het pizzadeeg uit. Smeer in met de saus van stap 2 en bestrooi met de mozzarella. Voeg de reepjes vlees en basilicumblaadjes toe. Vouw dit netjes in een calzonevorm. Vouw de randen over elkaar heen en besprenkel met olijfolie.

Stap 4

Bak 20‑30 minuten op een rooster in een gietijzeren pan of in de oven (210°C).

Recept-ID 1458

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g varkenshaas – 90 ml Kikkoman Teriyaki Marinade1 tl gedroogde oregano – 1 takje rozemarijn – 1 takje tijm – 50 ml olie om in te bakken – 1 snufje zout – 1 snufje peper

Snijd het varkensvlees in reepjes. Breng op smaak met Kikkoman Teriyaki Marinade, oregano, zout, peper en gehakte verse kruiden en zet apart om ten minste 30 minuten te marineren. Bak hierna het vlees met olie bruin in de pan. 

3 el tomatenpassata – 3 el Kikkoman Teriyaki Barbecuesaus met Honing1 el gehakte chipotle

Meng de tomatenpassata, Kikkoman Teriyaki BBQ‑saus met Honing en chipotle met elkaar.

300 g pizzadeeg – 150 g geraspte mozzarella – 3 basilicumblaadjes – 3 el olijfolie

Rol het pizzadeeg uit. Smeer in met de saus van stap 2 en bestrooi met de mozzarella. Voeg de reepjes vlees en basilicumblaadjes toe. Vouw dit netjes in een calzonevorm. Vouw de randen over elkaar heen en besprenkel met olijfolie.

Bak 20‑30 minuten op een rooster in een gietijzeren pan of in de oven (210°C).

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.