Lasagne met gekruid rundvlees en spinazie
Rundergehakt, spinazie, chilipepers en Kikkoman sojasaus - samen vormen ze's werelds lekkerste lasagne!
Ingrediënten
Voor de runderragout
Voor de béchamelsaus
Voorbereiding
Stap 1
Spoel en droog de spinazie en de chilipeper. Hak de spinazie en de chilipeper zeer fijn. Pel en snijd de uien en knoflook fijn.
Stap 2
Voor de ragout Bak het gehakt bruin in een grote pan met 3 el olijfolie. Voeg de knoflook, uien en tomatenpuree toe en laat het even fruiten. Giet de rode wijn erbij en zet het vuur lager.
Stap 3
Voeg de spinazie toe aan het gehakt. Voeg de fijngehakte pepers toe aan het gehakt met 6 el Kikkoman sojasaus, marjolein, kaneel en de twee laurierblaadjes. Tip: Als u van pittig houdt, voeg dan ook de chilizaadjes toe.
Stap 4
Laat de ragout afgedekt ca. 10 minuten sudderen en haal het dan van het vuur.
Stap 5
Voor de béchamelsaus Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en verhit om de bloem uit te koken. Voeg nu al roerend de melk beetje bij beetje toe. Tip: Hoe warmer de melk, hoe makkelijker de bereiding gaat.
Stap 6
Breng alles op smaak met 4 el Kikkoman sojasaus en een goede scheut nootmuskaat.
Stap 7
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 8
Vet ondertussen een lasagneschaal in met een beetje boter en bedek de bodem met één laag lasagnevellen. Leg nu afwisselend laagjes ragout, béchamel en pasta. Let op dat de laatste laag de Béchamelsaus moet zijn.
Stap 9
Bestrooi alles met kaas en laat het ca. 25 minuten bakken.
Recept-ID 1085
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer