Bruschetta met edamame en halfgedroogde tomaten.
Bruschetta met edamame en halfgedroogde tomaten.

Bruschetta met edamame en halfgedroogde tomaten.

5 1 beoordelingen
totale tijd30 min.
30 min.voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de edamame-topping:

400 g
edamame gepeld
1 
avocado
3 eetlepels
pindaolie (of plantaardige olie)
1 eetlepel
citroensap
2 eetlepels
poedersuiker
1 snufje
zout

Voor de tomatentopping:

180 g
halfgedroogde tomaten (voor bereiding zie onderaan recept)
4 eetlepels
olijfolie
1 theelepel
citroensap
Oregano (of basilicum) naar smaak
 ½ 
veganistisch stokbrood
Voedingswaarde (per portie):2520 kJ / 602 kcal
36,7 gVetten
15,2 gEiwitten
52,3 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Voor de edamame-topping: blancheer edamame, laat ze schrikken, laat ze goed afdruipen en verwijder de dunne schil. Halveer de avocado, haal de pit eruit, schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.

Stap 2

Doe 200 g edamame en alle overige ingrediënten voor de edamame-topping in een mixer en pureer ze.

Stap 3

Voor de tomatentopping: halveer de tomaten, doe ze in een schaal en kruid ze met sojasaus, 3 el olijfolie, citroensap en oregano.

Stap 4

Snijd het stokbrood in sneetjes van ca. 1 cm dik, besprenkel de bovenkant met de resterende olijfolie en rooster ze. Beleg de stukjes stokbrood met de edamame-topping, en beleg ze met de resterende edamame, garneer met de tomatentopping en serveer.

Stap 5

Bereiding: halfgedroogde tomaten (deze kunnen samen met de andere recepten in de oven garen: verwarm de oven voor op 120-130°C boven- en onderwarmte. Was 400 g kerstomaatjes, halveer ze, besprenkel ze met 2 el olijfolie, verdeel ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze in de oven in ca. 2 uur gaar worden.

Recept-ID 208

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Voor de edamame-topping: blancheer edamame, laat ze schrikken, laat ze goed afdruipen en verwijder de dunne schil. Halveer de avocado, haal de pit eruit, schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.

Doe 200 g edamame en alle overige ingrediënten voor de edamame-topping in een mixer en pureer ze.

Voor de tomatentopping: halveer de tomaten, doe ze in een schaal en kruid ze met sojasaus, 3 el olijfolie, citroensap en oregano.

Snijd het stokbrood in sneetjes van ca. 1 cm dik, besprenkel de bovenkant met de resterende olijfolie en rooster ze. Beleg de stukjes stokbrood met de edamame-topping, en beleg ze met de resterende edamame, garneer met de tomatentopping en serveer.

Bereiding: halfgedroogde tomaten (deze kunnen samen met de andere recepten in de oven garen: verwarm de oven voor op 120-130°C boven- en onderwarmte. Was 400 g kerstomaatjes, halveer ze, besprenkel ze met 2 el olijfolie, verdeel ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze in de oven in ca. 2 uur gaar worden.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.