Bruschetta met edamame en halfgedroogde tomaten.
Ingrediënten
Voor de edamame-topping:
Voor de tomatentopping:
Voorbereiding
Stap 1
Voor de edamame-topping: blancheer edamame, laat ze schrikken, laat ze goed afdruipen en verwijder de dunne schil. Halveer de avocado, haal de pit eruit, schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Stap 2
Doe 200 g edamame en alle overige ingrediënten voor de edamame-topping in een mixer en pureer ze.
Stap 3
Voor de tomatentopping: halveer de tomaten, doe ze in een schaal en kruid ze met sojasaus, 3 el olijfolie, citroensap en oregano.
Stap 4
Snijd het stokbrood in sneetjes van ca. 1 cm dik, besprenkel de bovenkant met de resterende olijfolie en rooster ze. Beleg de stukjes stokbrood met de edamame-topping, en beleg ze met de resterende edamame, garneer met de tomatentopping en serveer.
Stap 5
Bereiding: halfgedroogde tomaten (deze kunnen samen met de andere recepten in de oven garen: verwarm de oven voor op 120-130°C boven- en onderwarmte. Was 400 g kerstomaatjes, halveer ze, besprenkel ze met 2 el olijfolie, verdeel ze op een bakplaat met bakpapier en laat ze in de oven in ca. 2 uur gaar worden.
Recept-ID 208
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer