Noedels met curryschnitzel en teriyaki
Noedels met curryschnitzel en teriyaki

Noedels met curryschnitzel en teriyaki

totale tijd 1 u.
10 min. voorbereidingstijd
35 min. kooktijd
15 min. marineertijd

Een nieuwe kijk op noedels met een knapperige kotelet, gemarineerd in Kikkoman Teriyaki Marinade, geserveerd met een geurende curry‑noedelsoep – zo geniet je van zowel schnitzel, curry als noedels in slechts één gerecht!

Ingrediënten

2 porties
2 
varkensschnitzels (circa 130 g per stuk)
40 g
bloem
2 
eieren
40 g
ongezouten boter
60 ml
zonnebloemolie
 ½ 
spitskool
1 
rode ui
1 
minipaksoi
200 g
noedels
10 g
kerriepoeder
4 tl
verse room
540 ml
heet water
2 el
mayonaise
Een paar blaadjes platte peterselie
Voedingswaarde (per portie):5.185 kJ / 1.238 kcal
73 gVetten
53 gEiwitten
89 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2  varkensschnitzels (circa 130 g per stuk) – 100 ml Kikkoman Teriyaki Marinade40 g bloem – 2  eieren – 50 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl

Leg het vlees tussen twee vellen vershoudfolie of in een diepvrieszakje. Sla het vlees voorzichtig plat met gebruik van een vleeshamer of een sauspan met handvaten. Marineer circa 15 minuten in Kikkoman Teriyaki Marinade. Bestrooi de gemarineerde schnitzels met bloem, leg ze daarna in het eimengsel en ten slotte in de Kikkoman Panko. 

Stap 2

40 g ongezouten boter – 2 ½ el zonnebloemolie

Doe de boter en zonnebloemolie in een koekenpan en verhit. Doe de schnitzel in de pan zodra de boter is gesmolten en bak aan beide kanten knapperig en goudbruin.

Stap 3

 ½  spitskool – 1  rode ui – 1  minipaksoi – 4 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el zonnebloemolie

Snijd de spitskool in kleine stukjes en bak op middelhoog vuur in een pan met 1 el zonnebloemolie. Voeg als het gaar is 1 tl Kikkoman Sojasaus toe. Bak kort en haal uit de pan. Snijd de ui in ringen, bak in ½ el hete olie en breng op smaak met 2 tl Kikkoman Sojasaus. Snijd de paksoi in brede repen en bak deze op dezelfde wijze in ½ el olie en 1 tl Kikkoman Sojasaus.

Stap 4

200 g noedels – 10 g kerriepoeder – 50 ml Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak4 tl verse room – 540 ml heet water

Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Doe de kerriepoeder, Kikkoman Ramen Soep Basis, room en 540 ml heet water in een pan, meng goed en verhit. Snijd de schnitzel in reepjes. Verdeel de gekookte noedels over twee kommen, voeg de hete curry‑noedelsoep toe en leg de groenten en stukjes schnitzel erop. 

Stap 5

2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el mayonaise – Een paar blaadjes platte peterselie

Meng Kikkoman Kimchi Chilisaus met de mayonaise en sprenkel over de schnitzel. De overgebleven saus kan worden gebruikt als dip. Garneer met de peterselie en serveer.

Recept-ID 1473

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 varkensschnitzels (circa 130 g per stuk) – 100 ml Kikkoman Teriyaki Marinade40 g bloem – 2 eieren – 50 g Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl

Leg het vlees tussen twee vellen vershoudfolie of in een diepvrieszakje. Sla het vlees voorzichtig plat met gebruik van een vleeshamer of een sauspan met handvaten. Marineer circa 15 minuten in Kikkoman Teriyaki Marinade. Bestrooi de gemarineerde schnitzels met bloem, leg ze daarna in het eimengsel en ten slotte in de Kikkoman Panko. 

40 g ongezouten boter – 2 ½ el zonnebloemolie

Doe de boter en zonnebloemolie in een koekenpan en verhit. Doe de schnitzel in de pan zodra de boter is gesmolten en bak aan beide kanten knapperig en goudbruin.

½ spitskool – 1 rode ui – 1 minipaksoi – 4 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el zonnebloemolie

Snijd de spitskool in kleine stukjes en bak op middelhoog vuur in een pan met 1 el zonnebloemolie. Voeg als het gaar is 1 tl Kikkoman Sojasaus toe. Bak kort en haal uit de pan. Snijd de ui in ringen, bak in ½ el hete olie en breng op smaak met 2 tl Kikkoman Sojasaus. Snijd de paksoi in brede repen en bak deze op dezelfde wijze in ½ el olie en 1 tl Kikkoman Sojasaus.

200 g noedels – 10 g kerriepoeder – 50 ml Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak4 tl verse room – 540 ml heet water

Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Doe de kerriepoeder, Kikkoman Ramen Soep Basis, room en 540 ml heet water in een pan, meng goed en verhit. Snijd de schnitzel in reepjes. Verdeel de gekookte noedels over twee kommen, voeg de hete curry‑noedelsoep toe en leg de groenten en stukjes schnitzel erop. 

2 el Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi2 el mayonaise – Een paar blaadjes platte peterselie

Meng Kikkoman Kimchi Chilisaus met de mayonaise en sprenkel over de schnitzel. De overgebleven saus kan worden gebruikt als dip. Garneer met de peterselie en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.