Caprese-basilicumnoedels met mozzarella
Caprese-basilicumnoedels met mozzarella

Caprese-basilicumnoedels met mozzarella

4 1 beoordelingen
totale tijd 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Een heerlijke noedelsoep met aromatische basilicum, een vleugje knoflook en een kleurrijke mix van mozzarella, tomaten en verse kruiden maken deze Italiaans geïnspireerde variatie op noedels een must‑try.

Ingrediënten

2 porties
30 g
basilicumblaadjes
1 
knoflookteentje
2 ½ el
olijfolie
10 g
pijnboompitten
4 
middelgrote tomaten
180 g
mozzarella
 ½ 
avocado
200 g
noedels
540 ml
water
15 g
gemengde gehakte noten, bijv. cashews
1 snufje
versgemalen zwarte peper
Een beetje olijfolie
Voedingswaarde (per portie):3.623 kJ / 865 kcal
63 gVetten
28 gEiwitten
42 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

20 g basilicumblaadjes – 1  knoflookteentje – 2 ½ el olijfolie – 10 g pijnboompitten

Hak de basilicum en pureer samen met de gepelde knoflook, olijfolie en pijnboompitten tot een glad mengsel.

Stap 2

4  middelgrote tomaten – 180 g mozzarella – 10 g basilicumblaadjes –  ½  avocado

Snijd de tomaten en mozzarella in evenredige plakken (0,5‑1 cm) en verdeel ze in cirkels op twee borden. Hak de basilicum en strooi over het tomaat‑mozzarellamengsel. Snijd het avocadovruchtvlees in blokjes en zet apart.

Stap 3

200 g noedels – 50 ml Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak4 tl Kikkoman Teriyaki Marinade540 ml water

Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Doe de helft van de Kikkoman Ramen Soep Basis, de helft van de Kikkoman Teriyaki Marinade, de helft van de pesto van stap 1 en 270 ml heet water in 2 kommen en meng door elkaar.

Stap 4

15 g gemengde gehakte noten, bijv. cashews – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje versgemalen zwarte peper – Een beetje olijfolie

Voeg de noedels toe aan de soep en leg voorzichtig de tomaat en mozzarella erbovenop met behulp van een lepel of spatel, zodat het niet uit elkaar valt. Strooi de avocado en nootjes over de noedels en garneer met Kikkoman Sojasaus, zwarte peper en olijfolie.

Tip:

Heb je niet veel tijd? Gebruik dan kant‑en‑klare pesto alla genovese in plaats van zelfgemaakte. Dit zal je soep echter een wat lichtgroenere kleur geven.

Recept-ID 1472

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

20 g basilicumblaadjes – 1 knoflookteentje – 2 ½ el olijfolie – 10 g pijnboompitten

Hak de basilicum en pureer samen met de gepelde knoflook, olijfolie en pijnboompitten tot een glad mengsel.

4 middelgrote tomaten – 180 g mozzarella – 10 g basilicumblaadjes – ½ avocado

Snijd de tomaten en mozzarella in evenredige plakken (0,5‑1 cm) en verdeel ze in cirkels op twee borden. Hak de basilicum en strooi over het tomaat‑mozzarellamengsel. Snijd het avocadovruchtvlees in blokjes en zet apart.

200 g noedels – 50 ml Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak4 tl Kikkoman Teriyaki Marinade540 ml water

Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Doe de helft van de Kikkoman Ramen Soep Basis, de helft van de Kikkoman Teriyaki Marinade, de helft van de pesto van stap 1 en 270 ml heet water in 2 kommen en meng door elkaar.

15 g gemengde gehakte noten, bijv. cashews – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 snufje versgemalen zwarte peper – Een beetje olijfolie

Voeg de noedels toe aan de soep en leg voorzichtig de tomaat en mozzarella erbovenop met behulp van een lepel of spatel, zodat het niet uit elkaar valt. Strooi de avocado en nootjes over de noedels en garneer met Kikkoman Sojasaus, zwarte peper en olijfolie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.