

Caprese-basilicumnoedels met mozzarella
Een heerlijke noedelsoep met aromatische basilicum, een vleugje knoflook en een kleurrijke mix van mozzarella, tomaten en verse kruiden maken deze Italiaans geïnspireerde variatie op noedels een must‑try.
Voorbereiding
Stap 1

20 g basilicumblaadjes – 1 knoflookteentje – 2 ½ el olijfolie – 10 g pijnboompitten
Hak de basilicum en pureer samen met de gepelde knoflook, olijfolie en pijnboompitten tot een glad mengsel.
Stap 2

4 middelgrote tomaten – 180 g mozzarella – 10 g basilicumblaadjes – ½ avocado
Snijd de tomaten en mozzarella in evenredige plakken (0,5‑1 cm) en verdeel ze in cirkels op twee borden. Hak de basilicum en strooi over het tomaat‑mozzarellamengsel. Snijd het avocadovruchtvlees in blokjes en zet apart.
Stap 3

200 g noedels – 50 ml Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak – 4 tl Kikkoman Teriyaki Marinade – 540 ml water
Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Doe de helft van de Kikkoman Ramen Soep Basis, de helft van de Kikkoman Teriyaki Marinade, de helft van de pesto van stap 1 en 270 ml heet water in 2 kommen en meng door elkaar.
Stap 4
15 g gemengde gehakte noten, bijv. cashews – 2 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 snufje versgemalen zwarte peper – Een beetje olijfolie
Voeg de noedels toe aan de soep en leg voorzichtig de tomaat en mozzarella erbovenop met behulp van een lepel of spatel, zodat het niet uit elkaar valt. Strooi de avocado en nootjes over de noedels en garneer met Kikkoman Sojasaus, zwarte peper en olijfolie.
Tip:
Heb je niet veel tijd? Gebruik dan kant‑en‑klare pesto alla genovese in plaats van zelfgemaakte. Dit zal je soep echter een wat lichtgroenere kleur geven.
Recept-ID 1472
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer