Ramen met ham en gemarineerd ei
Maak met dit eenvoudige recept een heerlijke en traditionele Japanse ramen met varkensvlees en noedels als avondmaaltijd.
Ingrediënten
Voor het ramen-concentraat (ca. 6 porties)
Voor gemarineerde eieren:
Voor de ramensoep:
Voorbereiding
Stap 1
Marineer ‘s nachts voor het ramen-concentraat sojasaus, gedroogde tomaten en paddenstoelen.
Stap 2
Pak de knoflook en hak hem fijn. Was de prei en snij hem in fijne ringen.
Stap 3
Schil de gember, snijd hem in schijfjes, en breng hem aan de kook met knoflook, prei, instant-vleesbouillon, suiker, peper en sojasausmix (1).
Stap 4
Haal het ramen-concentraat van het vuur, laat het afkoelen en giet het door een fijne zeef.
Stap 5
Kook en pel de eieren naar wens voor de gemarineerde eieren. Breng de kippenbouillon, sojasaus en suiker aan de kook, doe ze met de eieren in een diepvrieszak, druk de lucht eruit, en marineer 1-2 uur.
Stap 6
Bereid de ramensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in vier domburi-kommen telkens 3 ½-4 el ramenconcentraat en overgiet elke kom met 350 ml warme groentebouillon. Laat de noedels goed afdruipen en doe ze in de soep.
Stap 7
Snijd de lente-uitjes in kleine ringen en was ze. Halveer de eieren. Doe de ham met de gemarineerde eieren en gebakken uitjes in de soep, en garneer met lente-uitjes en noribladen. Garneer naar wens met peper en serveer.
Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.
Recept-ID 128
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer