Ramen met ham en gemarineerd ei

totale tijd 200 min.
80 min. voorbereidingstijd
120 min. kooktijd

Maak met dit eenvoudige recept een heerlijke en traditionele Japanse ramen met varkensvlees en noedels als avondmaaltijd.

Ingrediënten

4 porties

Voor het ramen-concentraat (ca. 6 porties)

3 
gedroogde tomaten
4 ½ stuk
gedroogde paddenstoelen (bijv. eekhoorntjesbrood, champignons, shiitake)
1 
teentje knoflook
1 
klein stuk prei (ca. 3 cm)
1 
klein stuk gember (ca. 1 cm)
1 eetlepel
bouillon
4 eetlepels
suiker
1 snufje
snufje versgemalen zwarte peper

Voor gemarineerde eieren:

2 
eieren
2 eetlepels
kippenbouillon
1 eetlepel
suiker

Voor de ramensoep:

200 g
ramen-noedels
16 eetlepels
ramen-concentraat
1,4 liter
warme favoriete bouillon (bijv. kip, rund, groente, vlees)
1 
lente-uitje
120 g
lievelingsham (in plakjes)
4 eetlepels
gebakken uitjes
8 
kleine noribladen
Versgemalen witte peper
Voedingswaarde (per portie): 1640 kJ  /  387 kcal
10 g Vetten
23,8 g Eiwitten
50 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Marineer ‘s nachts voor het ramen-concentraat sojasaus, gedroogde tomaten en paddenstoelen.

Stap 2

Pak de knoflook en hak hem fijn. Was de prei en snij hem in fijne ringen.

Stap 3

Schil de gember, snijd hem in schijfjes, en breng hem aan de kook met knoflook, prei, instant-vleesbouillon, suiker, peper en sojasausmix (1).

Stap 4

Haal het ramen-concentraat van het vuur, laat het afkoelen en giet het door een fijne zeef.

Stap 5

Kook en pel de eieren naar wens voor de gemarineerde eieren. Breng de kippenbouillon, sojasaus en suiker aan de kook, doe ze met de eieren in een diepvrieszak, druk de lucht eruit, en marineer 1-2 uur.

Stap 6

Bereid de ramensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in vier domburi-kommen telkens 3 ½-4 el ramenconcentraat en overgiet elke kom met 350 ml warme groentebouillon. Laat de noedels goed afdruipen en doe ze in de soep.

Stap 7

Snijd de lente-uitjes in kleine ringen en was ze. Halveer de eieren. Doe de ham met de gemarineerde eieren en gebakken uitjes in de soep, en garneer met lente-uitjes en noribladen. Garneer naar wens met peper en serveer.

Als alternatief kunt u Kikkoman Tamari glutenvrije sojasaus of Kikkoman biologische sojasaus gebruiken.

Recept-ID 128

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Marineer ‘s nachts voor het ramen-concentraat sojasaus, gedroogde tomaten en paddenstoelen.

Pak de knoflook en hak hem fijn. Was de prei en snij hem in fijne ringen.

Schil de gember, snijd hem in schijfjes, en breng hem aan de kook met knoflook, prei, instant-vleesbouillon, suiker, peper en sojasausmix (1).

Haal het ramen-concentraat van het vuur, laat het afkoelen en giet het door een fijne zeef.

Kook en pel de eieren naar wens voor de gemarineerde eieren. Breng de kippenbouillon, sojasaus en suiker aan de kook, doe ze met de eieren in een diepvrieszak, druk de lucht eruit, en marineer 1-2 uur.

Bereid de ramensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in vier domburi-kommen telkens 3 ½-4 el ramenconcentraat en overgiet elke kom met 350 ml warme groentebouillon. Laat de noedels goed afdruipen en doe ze in de soep.

Snijd de lente-uitjes in kleine ringen en was ze. Halveer de eieren. Doe de ham met de gemarineerde eieren en gebakken uitjes in de soep, en garneer met lente-uitjes en noribladen. Garneer naar wens met peper en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.