Wokgerecht met paddenstoelen, tofu en udonnoedels
Wokgerecht met paddenstoelen, tofu en udonnoedels

Wokgerecht met paddenstoelen, tofu en udonnoedels

5 1 beoordelingen
totale tijd25 min.
10 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Een fusiongerecht met paddenstoelen dat Europese invloeden combineert met Aziatische bereidingstechnieken. De Japanse udonnoedels maken dit voedzame vegetarische gerecht af. Hoewel je iedere paddenstoel kan gebruiken, is een mix van Aziatische en Europese soorten ideaal.

Ingrediënten

2 porties

Tofu:

150 g
tofu
1 tl
honing
1 
knoflookteentje, gehakt
80 ml
rijstwijn
1 
takje verse tijm

Paddenstoelen:

150 g
oesterzwammen
150 g
champignons
150 g
wilde paddenstoelen
150 g
Aziatische paddenstoelen (bv. enoki, shiitake, shimeji)
3 
knoflookteentjes
1 
stengel prei (alleen het witte deel)
1 handvol
babyspinazie
400 g
udonnoedels
1-2 takjes verse tijm (optioneel)
Olie om te bakken (bv. raapzaadolie)
Voedingswaarde (per portie):2658 kJ / 635 kcal
18 gVetten
28 gEiwitten
98 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de tofu in blokjes en doe in een kom. Voeg Kikkoman Sojasaus, honing, knoflook, rijstwijn en tijm toe. Meng grondig.

Stap 2

Snijd de paddenstoelen in stukjes van gelijke grootte. Snijd de knoflook fijn en de prei in ringen.

Stap 3

Verhit wat olie in de pan. Pers de marinade uit de tofu en bak goudbruin in de pan. Bewaar de marinade. Haal de tofu uit de pan.

Stap 4

Verhit de pan nogmaals en roerbak de paddenstoelen 1-2 minuten op hoog vuur tot ze bruin beginnen te worden. Voeg knoflook en prei toe en wok 1 minuut. Voeg de spinazie en tofu toe en wok nog 1 minuut. Voeg de udonnoedels, Kikkoman Sojasaus en kruiden toe en meng goed. Voeg de overige tofumarinade toe. Wok alles nog 1 minuut.

Stap 5

Serveer het complete gerecht op borden.

Recept-ID 1390

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd de tofu in blokjes en doe in een kom. Voeg Kikkoman Sojasaus, honing, knoflook, rijstwijn en tijm toe. Meng grondig.

Snijd de paddenstoelen in stukjes van gelijke grootte. Snijd de knoflook fijn en de prei in ringen.

Verhit wat olie in de pan. Pers de marinade uit de tofu en bak goudbruin in de pan. Bewaar de marinade. Haal de tofu uit de pan.

Verhit de pan nogmaals en roerbak de paddenstoelen 1-2 minuten op hoog vuur tot ze bruin beginnen te worden. Voeg knoflook en prei toe en wok 1 minuut. Voeg de spinazie en tofu toe en wok nog 1 minuut. Voeg de udonnoedels, Kikkoman Sojasaus en kruiden toe en meng goed. Voeg de overige tofumarinade toe. Wok alles nog 1 minuut.

Serveer het complete gerecht op borden.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.