Vegan tsukemen met tomaat
Vegan tsukemen met tomaat

Vegan tsukemen met tomaat

totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Deze vegan tsukemen bevat noedels in een rijke tomatendipsaus vol verse groenten. Geniet van de hartige, aromatische en verfrissende smaak en pas de pittigheid naar eigen wens aan. 

Ingrediënten

2 porties
1 
rode ui
2 
knoflookteentjes
2 el
olijfolie
200 ml
tomatensaus
140 ml
sojamelk
100 ml
water
4 g
chilipoeder
3 el
zonnebloemolie
4 sneetjes
courgette (0,5‑1 cm dik)
4 
dunne plakken pompoen
200 g
tofu
30 g
bloem
60 g
bloemkoolroosjes
4 el
bevroren edamame
1 tl
zout
4 
sugarsnaps
240 g
noedels (vegan)
4 
cherrytomaten
Voedingswaarde (per portie):3.654 kJ / 870 kcal
42,2 gVetten
34,2 gEiwitten
82,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  rode ui – 2  knoflookteentjes – 2 el olijfolie – 200 ml tomatensaus – 140 ml sojamelk – 100 ml water – 4 el Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak4 g chilipoeder

Hak de ui en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een kleine pan en bak de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de tomatensaus, sojamelk, 100 ml water en Kikkoman Ramen Soep Basis toe. Kook 1 minuut en haal dan van het vuur. Roer de chilipoeder erdoorheen en verdeel over 2 kommen.

Stap 2

3 el zonnebloemolie – 4 sneetjes courgette (0,5‑1 cm dik) – 4  dunne plakken pompoen – 200 g tofu – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden30 g bloem

Verhit 1,5 el zonnebloemolie in een pan en bak de courgette en pompoen goudbruin. Snijd de tofu doormidden en marineer circa 10 minuten met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Mirin‑Stijl Zoet Koken Kruiden. Bestrooi de gemarineerde tofu met bloem en bak aan beide kanten goudbruin in de overgebleven olie.

Stap 3

60 g bloemkoolroosjes – 4 el bevroren edamame – 1 tl zout – 4  sugarsnaps

Blancheer de bloemkool en edamame circa 3 minuten in gezouten kokend water. Was de sugarsnaps, kook circa 1 minuut en spoel daarna af met koud water.  

Stap 4

240 g noedels (vegan) – 4  cherrytomaten

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, spoel af met koud water en verdeel over 2 borden. Verdeel de groenten van stap 2 en 3 erbovenop. Halveer de cherrytomaten en leg ze op de noedels. Serveer samen met de tomatendipsaus.

Recept-ID 1476

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 rode ui – 2 knoflookteentjes – 2 el olijfolie – 200 ml tomatensaus – 140 ml sojamelk – 100 ml water – 4 el Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak4 g chilipoeder

Hak de ui en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een kleine pan en bak de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de tomatensaus, sojamelk, 100 ml water en Kikkoman Ramen Soep Basis toe. Kook 1 minuut en haal dan van het vuur. Roer de chilipoeder erdoorheen en verdeel over 2 kommen.

3 el zonnebloemolie – 4 sneetjes courgette (0,5‑1 cm dik) – 4 dunne plakken pompoen – 200 g tofu – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden30 g bloem

Verhit 1,5 el zonnebloemolie in een pan en bak de courgette en pompoen goudbruin. Snijd de tofu doormidden en marineer circa 10 minuten met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Mirin‑Stijl Zoet Koken Kruiden. Bestrooi de gemarineerde tofu met bloem en bak aan beide kanten goudbruin in de overgebleven olie.

60 g bloemkoolroosjes – 4 el bevroren edamame – 1 tl zout – 4 sugarsnaps

Blancheer de bloemkool en edamame circa 3 minuten in gezouten kokend water. Was de sugarsnaps, kook circa 1 minuut en spoel daarna af met koud water.  

240 g noedels (vegan) – 4 cherrytomaten

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, spoel af met koud water en verdeel over 2 borden. Verdeel de groenten van stap 2 en 3 erbovenop. Halveer de cherrytomaten en leg ze op de noedels. Serveer samen met de tomatendipsaus.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.