

Vegan tsukemen met tomaat
Deze vegan tsukemen bevat noedels in een rijke tomatendipsaus vol verse groenten. Geniet van de hartige, aromatische en verfrissende smaak en pas de pittigheid naar eigen wens aan.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

1 rode ui – 2 knoflookteentjes – 2 el olijfolie – 200 ml tomatensaus – 140 ml sojamelk – 100 ml water – 4 el Kikkoman Geconcentreerde Ramen Noedelsoep Basis - Shoyu (Sojasaus) Smak – 4 g chilipoeder
Hak de ui en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een kleine pan en bak de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de tomatensaus, sojamelk, 100 ml water en Kikkoman Ramen Soep Basis toe. Kook 1 minuut en haal dan van het vuur. Roer de chilipoeder erdoorheen en verdeel over 2 kommen.
Stap 2

3 el zonnebloemolie – 4 sneetjes courgette (0,5‑1 cm dik) – 4 dunne plakken pompoen – 200 g tofu – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden – 30 g bloem
Verhit 1,5 el zonnebloemolie in een pan en bak de courgette en pompoen goudbruin. Snijd de tofu doormidden en marineer circa 10 minuten met Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Mirin‑Stijl Zoet Koken Kruiden. Bestrooi de gemarineerde tofu met bloem en bak aan beide kanten goudbruin in de overgebleven olie.
Stap 3

60 g bloemkoolroosjes – 4 el bevroren edamame – 1 tl zout – 4 sugarsnaps
Blancheer de bloemkool en edamame circa 3 minuten in gezouten kokend water. Was de sugarsnaps, kook circa 1 minuut en spoel daarna af met koud water.
Stap 4

240 g noedels (vegan) – 4 cherrytomaten
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, spoel af met koud water en verdeel over 2 borden. Verdeel de groenten van stap 2 en 3 erbovenop. Halveer de cherrytomaten en leg ze op de noedels. Serveer samen met de tomatendipsaus.
Recept-ID 1476
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer