Woknoedels met rundvlees en broccoli
Woknoedels met rundvlees en broccoli

Woknoedels met rundvlees en broccoli

5 1 beoordelingen
totale tijd60 min.
15 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd
30 min.marineertijd

Dit snelle wokgerecht is vol van smaak en combineert pittig, tataki-gemarineerd rundvlees met kleurrijke groene groenten en noedels tot een voedzame maaltijd.

Ingrediënten

2 porties

Marinade:

300 g
ossenhaas
2 
knoflookteentjes
1 tl
honing
50 ml
rijstwijn of sake

Roerbak:

250 g
voorgekookte tarwenoedels
250 g
broccoli
3 
knoflookteentjes
2 ½ cm
verse gember
100 g
sperziebonen (geblancheerd)
1 el
geroosterde sesamzaadjes
 ½ bos(je)
verse koriander
1 bos(je)
lente-ui
Olie om te bakken (bv. raapzaadolie)

Garnering:

Geroosterde cashewnoten (optioneel)
Voedingswaarde (per portie):4876 kJ / 1164 kcal
39 gVetten
60 gEiwitten
143 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Snijd het rundvlees in reepjes en doe in een kom. Pers 2 teentjes knoflook uit en voeg dit toe aan de kom. Doe Kikkoman Sojasaus, honing, rijstwijn en Kikkoman Sesamolie erbij en meng door elkaar. Laat dit ten minste 30 minuten marineren.

Stap 2

Snijd de broccoli in roosjes. Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes van 2-3 cm. Snijd het witte deel van de lente-ui fijn en snijd het groene deel in stukjes van 2-3 cm. Hak de verse koriander fijn en zet apart.

Stap 3

Verhit olie in een koekenpan. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Doe het in de pan en bak tot het bruin kleurt. Haal het vlees uit de pan.

Stap 4

Voeg in dezelfde pan de knoflook, gember en witte stukjes lente-ui toe en meng. Voeg na 1 minuut de broccoli en sperziebonen toe en bak 3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg het vlees weer toe en roer door elkaar. Doe de gekookte noedels erbij en meng. Voeg ten slotte de groene stukjes lente-ui, gehakte koriander, geroosterde sesamzaadjes en Kikkoman Sojasaus toe en meng.

Tip:

Dit gerecht kan ook geserveerd worden met gekookte rijst in plaats van noedels.

Recept-ID 1399

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Snijd het rundvlees in reepjes en doe in een kom. Pers 2 teentjes knoflook uit en voeg dit toe aan de kom. Doe Kikkoman Sojasaus, honing, rijstwijn en Kikkoman Sesamolie erbij en meng door elkaar. Laat dit ten minste 30 minuten marineren.

Snijd de broccoli in roosjes. Hak de knoflook en gember fijn. Snijd de sperziebonen in stukjes van 2-3 cm. Snijd het witte deel van de lente-ui fijn en snijd het groene deel in stukjes van 2-3 cm. Hak de verse koriander fijn en zet apart.

Verhit olie in een koekenpan. Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Doe het in de pan en bak tot het bruin kleurt. Haal het vlees uit de pan.

Voeg in dezelfde pan de knoflook, gember en witte stukjes lente-ui toe en meng. Voeg na 1 minuut de broccoli en sperziebonen toe en bak 3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg het vlees weer toe en roer door elkaar. Doe de gekookte noedels erbij en meng. Voeg ten slotte de groene stukjes lente-ui, gehakte koriander, geroosterde sesamzaadjes en Kikkoman Sojasaus toe en meng.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.