Rigatoni-kipsalade met mosterd-sojasausdressing
Rigatoni-kipsalade met mosterd-sojasausdressing

Rigatoni-kipsalade met mosterd-sojasausdressing

totale tijd45 min.
25 min.voorbereidingstijd
20 min.kooktijd

Ingrediënten

4 porties

Voor de dressing:

50 ml
sinaasappelsap
80 g
korrelige mosterd (bijv. van Maille)
100 ml
olijfolie
Versgemalen witte peper
Suiker

Voor de salade:

240 g
rigatoni
180 g
kippenborstfilet
zout, versgemalen peper
200 g
kleine broccoli
1 
sinaasappel
160 g
gele en rode kerstomaatjes
1 handvol
bladeren babyspinazie
60 g
olijven
Voedingswaarde (per portie):2535 kJ / 605 kcal
30,1 gVetten
23 gEiwitten
56,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Laat voor de dressing sinaasappelsap tot ca. de helft inkoken. Roer de sinaasappelsap, mosterd, sojasaus en olie door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en suiker.

Stap 2

Bereid voor de salade rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Was de kippenborstfilet, halveer hem dwars, dep hem droog, kruid met zout en peper, laat 5-6 minuten smoren, laat afkoelen en scheur hem langs de vleesvezels fijn.

Stap 3

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, was, blancheer en laat schrikken. Schil en fileer de sinaasappel. Was de tomaten en halveer ze eventueel. Was de spinazie en slinger hem droog.

Stap 4

Meng de rigatoni, broccoli, sinaasappelfilets, tomaten, spinazie en olijven met ca. ¾ van de dressing en verdeel over de borden. Garneer het kippenvlees daarop, besprenkel het met de overige dressing en serveer.

Recept-ID 273

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Laat voor de dressing sinaasappelsap tot ca. de helft inkoken. Roer de sinaasappelsap, mosterd, sojasaus en olie door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en suiker.

Bereid voor de salade rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Was de kippenborstfilet, halveer hem dwars, dep hem droog, kruid met zout en peper, laat 5-6 minuten smoren, laat afkoelen en scheur hem langs de vleesvezels fijn.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, was, blancheer en laat schrikken. Schil en fileer de sinaasappel. Was de tomaten en halveer ze eventueel. Was de spinazie en slinger hem droog.

Meng de rigatoni, broccoli, sinaasappelfilets, tomaten, spinazie en olijven met ca. ¾ van de dressing en verdeel over de borden. Garneer het kippenvlees daarop, besprenkel het met de overige dressing en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.