Geroosterde kabeljauwhaasjes in een yoghurt- en currymarinade
Kabeljauwfilets gemarineerd in een milde, met kerrie gekruide yoghurtmarinade met aioli van limoen en koriander en gebarbecuede zoete aardappelen.
Ingrediënten
Voor de kabeljauwhaasjes:
Voor de aioli van limoen en koriander:
Voor de gegrilde zoete aardappelen:
Voorbereiding
Stap 1
Meng voor de marinade de yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de sojasaus, de jam, de tijm, de kerriepoeder en de peper door elkaar. Bestrijk de vis met de marinade en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast tot u klaar bent om te barbecueën.
Stap 2
Bereid de aioli van limoen en koriander door de limoen onder heet water te wassen en vervolgens droog te deppen. Rasp een deel van de schil eraf, halveer de limoen en pers het sap eruit. Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng in een kom de mayonaise, de limoenschil en -sap, de knoflook, de honing, de koriander en de sojasaus. Breng op smaak met peper.
Stap 3
Schil de zoete aardappelen, was ze en snijd ze in dobbelsteentjes van ca. 2 cm. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in plakjes en was ze. Pel de knoflook en snijd deze in kleine blokjes. Meng de knoflook, de zoete aardappelen, de lente-uitjes, de sojasaus, de olijfolie en de rozemarijn door elkaar en breng op smaak met peper.
Stap 4
Leg de zoete aardappelen ongeveer 15-20 minuten op de BBQ en de kabeljauwfilets ongeveer 6-10 minuten op de barbecue afhankelijk van de temperatuur (sluit het deksel, als uw barbecue er een heeft). Serveer met de aioli van limoen en koriander.
Tip:
De marinade smaakt net zo goed bij witvis als bij kalkoenfilet of biefstuk.
Recept-ID 866
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer