Gebraden kippendijen met linzenragout

totale tijd 60 min.
60 min. voorbereidingstijd

Een zoete en hartige smaakbelevenis: kippendijen gemarineerd in Kikkoman sojasaus, paprika en honing, geserveerd met een heerlijke linzenragout.

Ingrediënten

4 porties

Voor de kip

4 
kippendijen
2 
uien
200 ml
droge witte wijn
2 
laurierblaadjes
2 eetlepels
koolzaadolie
1 theelepel
gemalen paprika
1 eetlepel
honing

Voor de linzenragout

200 g
bruine linzen
3 eetlepels
koolzaadolie
500 ml
bouillon
150 g
aardappelen, geschild
100 g
spekblokjes
200 g
zoete aardappelen, geschild
150 g
sperziebonen, vers
1 
takje rozemarijn
1 
teentje knoflook
Voedingswaarde (per portie): 3152 kJ  /  751 kcal
31,3 g Vetten
51,7 g Eiwitten
52,9 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Spoel de linzen en week ze in koud water. Spoel en droog de rozemarijn.

Stap 2

Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes ter grootte van een hazelnoot. Spoel en droog de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm.

Stap 3

Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de rozemarijn en hak het fijn.

Stap 4

Sauteer de spek in een pan met 3 el koolzaadolie. Laat de geweekte linzen uitlekken en voeg ze toe aan het spek. Voeg de aardappelen, zoete aardappelen, rozemarijn, knoflook en sperziebonen toe. Voeg de groentebouillon en 5 el Kikkoman sojasaus toe en laat het ca. 20 minuten op een laag vuur sudderen. Haal het dan van het vuur. 

Stap 5

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Stap 6

Meng ondertussen 2 el koolzaadolie met 4 el Kikkoman sojasaus, paprika en honing. Pel de uien en halveer ze. Marineer de kippendijen en uien met de soja- en paprikamarinade en leg ze in een ovenschaal in de oven. 

Stap 7

Braad de kippendijen ca. 5 minuten in de oven, doe dan de witte wijn en 2 el Kikkoman sojasaus erbij en voeg 2 laurierblaadjes toe. 

Stap 8

Dek de ovenschaal af en laat het ca. 15 minuten op de middelste plaat braden. Haal de afdekking van de ovenschaal af en laat de kippendijen nog ongeveer 15 minuten kleuren. Serveer met de linzenragout.

Recept-ID 1087

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Spoel de linzen en week ze in koud water. Spoel en droog de rozemarijn.

Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes ter grootte van een hazelnoot. Spoel en droog de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm.

Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de rozemarijn en hak het fijn.

Sauteer de spek in een pan met 3 el koolzaadolie. Laat de geweekte linzen uitlekken en voeg ze toe aan het spek. Voeg de aardappelen, zoete aardappelen, rozemarijn, knoflook en sperziebonen toe. Voeg de groentebouillon en 5 el Kikkoman sojasaus toe en laat het ca. 20 minuten op een laag vuur sudderen. Haal het dan van het vuur. 

Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Meng ondertussen 2 el koolzaadolie met 4 el Kikkoman sojasaus, paprika en honing. Pel de uien en halveer ze. Marineer de kippendijen en uien met de soja- en paprikamarinade en leg ze in een ovenschaal in de oven. 

Braad de kippendijen ca. 5 minuten in de oven, doe dan de witte wijn en 2 el Kikkoman sojasaus erbij en voeg 2 laurierblaadjes toe. 

Dek de ovenschaal af en laat het ca. 15 minuten op de middelste plaat braden. Haal de afdekking van de ovenschaal af en laat de kippendijen nog ongeveer 15 minuten kleuren. Serveer met de linzenragout.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06
07
08

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.