Gebraden kippendijen met linzenragout
Een zoete en hartige smaakbelevenis: kippendijen gemarineerd in Kikkoman sojasaus, paprika en honing, geserveerd met een heerlijke linzenragout.
Ingrediënten
Voor de kip
Voor de linzenragout
Voorbereiding
Stap 1
Spoel de linzen en week ze in koud water. Spoel en droog de rozemarijn.
Stap 2
Schil de aardappelen en de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes ter grootte van een hazelnoot. Spoel en droog de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm.
Stap 3
Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de rozemarijn en hak het fijn.
Stap 4
Sauteer de spek in een pan met 3 el koolzaadolie. Laat de geweekte linzen uitlekken en voeg ze toe aan het spek. Voeg de aardappelen, zoete aardappelen, rozemarijn, knoflook en sperziebonen toe. Voeg de groentebouillon en 5 el Kikkoman sojasaus toe en laat het ca. 20 minuten op een laag vuur sudderen. Haal het dan van het vuur.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 6
Meng ondertussen 2 el koolzaadolie met 4 el Kikkoman sojasaus, paprika en honing. Pel de uien en halveer ze. Marineer de kippendijen en uien met de soja- en paprikamarinade en leg ze in een ovenschaal in de oven.
Stap 7
Braad de kippendijen ca. 5 minuten in de oven, doe dan de witte wijn en 2 el Kikkoman sojasaus erbij en voeg 2 laurierblaadjes toe.
Stap 8
Dek de ovenschaal af en laat het ca. 15 minuten op de middelste plaat braden. Haal de afdekking van de ovenschaal af en laat de kippendijen nog ongeveer 15 minuten kleuren. Serveer met de linzenragout.
Recept-ID 1087
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer