

Oosterse salade met udon-noedels
Wanneer de temperatuur stijgt, koelt u af met onze koude udon-salade. Pittige ponzu, malse tonijn en verfrissende groenten maken dit gerecht de ultieme zomertraktatie.
Ingrediënten
Voor de dressing:
Voorbereiding
Stap 1

2 porties udon-noedels (bevroren) – 2 el spruitjes – 8 slabladen – 80 g lange komkommer, dun gesneden – 6 cherrytomaten, gehalveerd – 60 g lange wortel, dun gesneden – 4 plakjes citroen (of limoen)
Leg de bevroren udon in kokend water om te ontdooien. Doe daarna direct in koud water en giet af. Was en snijd de groenten.
Stap 2

80 g tonijn (1 blikje) – 2 el mayonaise – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng de tonijn met de mayo en Kikkoman Sojasaus.
Stap 3

4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap – 1 el olijfolie – 2 el mayonaise – 1 snufje sesamzaadjes
Meng de Kikkoman Ponzu Yuzu, olijfolie, mayonaise en witte sesamzaadjes met elkaar.
Voor het opdienen:
Leg de slabladen in een diepe schaal. Doe de udon-noedels en overige groenten hierbovenop. Top af met tonijn en giet de dressing eroverheen.
Tip:
Voor een volledig veganistisch recept kunt u de tonijn eenvoudig vervangen door tofu.
Recept-ID 1295
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer