Oosterse salade met udon-noedels
Oosterse salade met udon-noedels

Oosterse salade met udon-noedels

totale tijd15 min.
5 min.voorbereidingstijd
10 min.kooktijd

Wanneer de temperatuur stijgt, koelt u af met onze koude udon-salade. Pittige ponzu, malse tonijn en verfrissende groenten maken dit gerecht de ultieme zomertraktatie.

Ingrediënten

2 porties
2 
porties udon-noedels (bevroren)
Groenten naar keuze
2 el
spruitjes
2 kopje
babyleaf of 8 slabladen
80 g
komkommer
6 
cherrytomaten
60 g
lange wortel, dun gesneden
4 plakjes
citroen
80 g
tonijn (1 blikje)
2 el
mayonaise

Voor de dressing:

1 el
olijfolie
2 el
mayonaise
1 snufje
sesamzaadjes

Voorbereiding

Stap 1

2  porties udon-noedels (bevroren) – 2 el spruitjes – 8  slabladen – 80 g lange komkommer, dun gesneden – 6  cherrytomaten, gehalveerd – 60 g lange wortel, dun gesneden – 4 plakjes citroen (of limoen)

Leg de bevroren udon in kokend water om te ontdooien. Doe daarna direct in koud water en giet af. Was en snijd de groenten.

Stap 2

80 g tonijn (1 blikje) – 2 el mayonaise –  ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de tonijn met de mayo en Kikkoman Sojasaus.

Stap 3

4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap1 el olijfolie – 2 el mayonaise – 1 snufje sesamzaadjes

Meng de Kikkoman Ponzu Yuzu, olijfolie, mayonaise en witte sesamzaadjes met elkaar.

Voor het opdienen:
Leg de slabladen in een diepe schaal. Doe de udon-noedels en overige groenten hierbovenop. Top af met tonijn en giet de dressing eroverheen.

Tip:

Voor een volledig veganistisch recept kunt u de tonijn eenvoudig vervangen door tofu. 

Recept-ID 1295

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 porties udon-noedels (bevroren) – 2 el spruitjes – 8 slabladen – 80 g lange komkommer, dun gesneden – 6 cherrytomaten, gehalveerd – 60 g lange wortel, dun gesneden – 4 plakjes citroen (of limoen)

Leg de bevroren udon in kokend water om te ontdooien. Doe daarna direct in koud water en giet af. Was en snijd de groenten.

80 g tonijn (1 blikje) – 2 el mayonaise – ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng de tonijn met de mayo en Kikkoman Sojasaus.

4 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, Azijn en Yuzusap1 el olijfolie – 2 el mayonaise – 1 snufje sesamzaadjes

Meng de Kikkoman Ponzu Yuzu, olijfolie, mayonaise en witte sesamzaadjes met elkaar.

Voor het opdienen:
Leg de slabladen in een diepe schaal. Doe de udon-noedels en overige groenten hierbovenop. Top af met tonijn en giet de dressing eroverheen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.