Champignons Stroganoff met sojasaus
Champignons Stroganoff met sojasaus

Champignons Stroganoff met sojasaus

totale tijd50 min.
50 min.voorbereidingstijd

Ingrediënten

4 porties
2 el
olijfolie
1 
ui, fijn gehakt
500 g
bruine champignons, in vieren gesneden
2 
teentjes knoflook, geperst
4 
takjes tijm, bladeren geplukt en gehakt
1 ½ el
paprika
1 snufje
cayennepeper
400 ml
groentebouillon
300 g
wilde rijst
200 ml
zure room
2 tl
mosterd
Klein bosje peterselie, grof gehakt
1 
citroen, in partjes gesneden
Voedingswaarde (per portie):1897 kJ / 451 kcal
17,0 gVetten
14,1 gEiwitten
64,2 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Verhit de olie in een grote pan met hoge rand en bak de uien 5 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 2

Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Bak alles al roerend 10 minuten lang totdat het goudbruin is.

Stap 3

Voeg knoflook, tijm, paprika en cayennepeper toe en kook alles 2 minuten lang. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het mengsel 10 minuten sudderen. Voeg de zure room, mosterd en sojasaus toe aan de champignons en laat nog eens 10 minuten sudderen.

Stap 4

Terwijl de champignons koken, kookt u de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en warm houden.

Stap 5

Roer vlak voor het serveren een deel van de peterselie onder de champignons en bewaar de resterende peterselie als garnering. Serveer met wilde rijst en partjes citroen en garneer met peterselie.

Recept-ID 318

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Verhit de olie in een grote pan met hoge rand en bak de uien 5 minuten tot ze zacht zijn.

Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Bak alles al roerend 10 minuten lang totdat het goudbruin is.

Voeg knoflook, tijm, paprika en cayennepeper toe en kook alles 2 minuten lang. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het mengsel 10 minuten sudderen. Voeg de zure room, mosterd en sojasaus toe aan de champignons en laat nog eens 10 minuten sudderen.

Terwijl de champignons koken, kookt u de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en warm houden.

Roer vlak voor het serveren een deel van de peterselie onder de champignons en bewaar de resterende peterselie als garnering. Serveer met wilde rijst en partjes citroen en garneer met peterselie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.