

Koolburgers in tomatensaus
Zin in koolrolletjes, maar weinig tijd? Deze heerlijke burgers hoef je niet in kool te wikkelen. Geïnspireerd door de klassieke koolrol, maak je met witte kool, kipgehakt, rijst en champignons snel een voedzame maaltijd.
Ingrediënten
Koolburgers:
Extra:
Tomatensaus:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1

1 kleine ui – 100 g champignons – 2 el raapzaadolie – 170 g witte kool – 150 g gekookte basmatirijst – 200 g kipgehakt – 1 ei (m) – 4 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – 2 knoflookteentjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 tl gedroogde marjolein – 0,33 tl zwarte peper – 0,33 tl zout
Hak de knoflook en ui fijn. Rasp de champignons en bak de ingrediënten in hete olie in een koekenpan. Laat dit afkoelen en doe het in een kom. Versnipper de kool in een keukenmachine en voeg toe aan de kom. Voeg rijst, gehakt, ei, Kikkoman Panko, Kikkoman Sojasaus en de kruiden toe. Meng tot een geheel.
Stap 2

4 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl – 3 el raapzaadolie
Vorm 6 burgers van het mengsel van stap 1 en bedek met Kikkoman Panko. Verhit de olie in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Leg de burgers in een ovenschaal.
Stap 3

125 ml tomatenpassata – 100 ml water – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 2 el slagroom – 2 tl suiker – 1 tl Provençaalse kruiden – 1 tl gedroogde basilicum – 2 snufjes zwarte peper
Meng de tomatenpassata met water, Kikkoman Sojasaus, slagroom, suiker, kruiden en specerijen. Giet de saus over de koolburgers en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Dek af en bak 30 minuten. Bak daarna nog 15 minuten onafgedekt.
Stap 4

1 handvol verse basilicumblaadjes – 2 el gehakte peterselie – 2 plakjes tarwebrood
Plaats de koolburgers op een bord, giet de saus eroverheen en garneer met de basilicumblaadjes en gehakte peterselie. Serveer met een snee brood.
Tip:
Het kipgehakt kan worden vervangen door runder- of varkensgehakt.
Recept-ID 1381
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer