Koolburgers in tomatensaus
Koolburgers in tomatensaus

Koolburgers in tomatensaus

5 1 beoordelingen
totale tijd65 min.
20 min.voorbereidingstijd
45 min.kooktijd

Zin in koolrolletjes, maar weinig tijd? Deze heerlijke burgers hoef je niet in kool te wikkelen. Geïnspireerd door de klassieke koolrol, maak je met witte kool, kipgehakt, rijst en champignons snel een voedzame maaltijd.

Ingrediënten

2 porties

Koolburgers:

1 
kleine ui
100 g
champignons
2 el
raapzaadolie
170 g
witte kool
150 g
gekookte basmatirijst
200 g
kipgehakt
1 
ei (m)
2 
knoflookteentjes
2 el
gedroogde marjolein
 ⅓ tl
zwarte peper
 ⅓ tl
zout

Extra:

3 el
raapzaadolie

Tomatensaus:

125 ml
tomatenpassata
100 ml
water
2 el
slagroom
2 tl
suiker
1 tl
Provençaalse kruiden
1 tl
gedroogde basilicum
2 snufjes
zwarte peper

Garnering:

1 handvol
verse basilicumblaadjes
2 el
gehakte peterselie
2 plakjes
tarwebrood
Voedingswaarde (per portie):3586 kJ / 857 kcal
39 gVetten
38 gEiwitten
83 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  kleine ui – 100 g champignons – 2 el raapzaadolie – 170 g witte kool – 150 g gekookte basmatirijst – 200 g kipgehakt – 1  ei (m) – 4 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl2  knoflookteentjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 tl gedroogde marjolein – 0,33 tl zwarte peper – 0,33 tl zout

Hak de knoflook en ui fijn. Rasp de champignons en bak de ingrediënten in hete olie in een koekenpan. Laat dit afkoelen en doe het in een kom. Versnipper de kool in een keukenmachine en voeg toe aan de kom. Voeg rijst, gehakt, ei, Kikkoman Panko, Kikkoman Sojasaus en de kruiden toe. Meng tot een geheel.

Stap 2

4 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl3 el raapzaadolie

Vorm 6 burgers van het mengsel van stap 1 en bedek met Kikkoman Panko. Verhit de olie in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Leg de burgers in een ovenschaal.

Stap 3

125 ml tomatenpassata – 100 ml water – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el slagroom – 2 tl suiker – 1 tl Provençaalse kruiden – 1 tl gedroogde basilicum – 2 snufjes zwarte peper

Meng de tomatenpassata met water, Kikkoman Sojasaus, slagroom, suiker, kruiden en specerijen. Giet de saus over de koolburgers en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Dek af en bak 30 minuten. Bak daarna nog 15 minuten onafgedekt.

Stap 4

1 handvol verse basilicumblaadjes – 2 el gehakte peterselie – 2 plakjes tarwebrood

Plaats de koolburgers op een bord, giet de saus eroverheen en garneer met de basilicumblaadjes en gehakte peterselie. Serveer met een snee brood. 

Tip:

Het kipgehakt kan worden vervangen door runder- of varkensgehakt.

Recept-ID 1381

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 kleine ui – 100 g champignons – 2 el raapzaadolie – 170 g witte kool – 150 g gekookte basmatirijst – 200 g kipgehakt – 1 ei (m) – 4 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl2 knoflookteentjes – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 tl gedroogde marjolein – 0,33 tl zwarte peper – 0,33 tl zout

Hak de knoflook en ui fijn. Rasp de champignons en bak de ingrediënten in hete olie in een koekenpan. Laat dit afkoelen en doe het in een kom. Versnipper de kool in een keukenmachine en voeg toe aan de kom. Voeg rijst, gehakt, ei, Kikkoman Panko, Kikkoman Sojasaus en de kruiden toe. Meng tot een geheel.

4 el Kikkoman Panko - Knapperig Paneermeel in Japanse Stijl3 el raapzaadolie

Vorm 6 burgers van het mengsel van stap 1 en bedek met Kikkoman Panko. Verhit de olie in een pan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Leg de burgers in een ovenschaal.

125 ml tomatenpassata – 100 ml water – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus2 el slagroom – 2 tl suiker – 1 tl Provençaalse kruiden – 1 tl gedroogde basilicum – 2 snufjes zwarte peper

Meng de tomatenpassata met water, Kikkoman Sojasaus, slagroom, suiker, kruiden en specerijen. Giet de saus over de koolburgers en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte). Dek af en bak 30 minuten. Bak daarna nog 15 minuten onafgedekt.

1 handvol verse basilicumblaadjes – 2 el gehakte peterselie – 2 plakjes tarwebrood

Plaats de koolburgers op een bord, giet de saus eroverheen en garneer met de basilicumblaadjes en gehakte peterselie. Serveer met een snee brood. 

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.