Platbroden met aromatische paprikapasta
Platbroden met aromatische paprikapasta

Platbroden met aromatische paprikapasta

5 2 beoordelingen
totale tijd 35 min.
15 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Zelfgemaakte platbroden, gegarneerd met een pittige paprikapasta, hartige ansjovis en zoete cherrytomaatjes — een explosie van Mediterraanse smaken en perfect voor een gezellig diner voor twee.

Ingrediënten

2 porties

Voor de platbroden:

160 g
bloem
 ½ tl
zout
 ½ tl
bakpoeder
100 g
Griekse yoghurt
1 el
olijfolie

Voor de aromatische paprikapasta:

3 
rode paprika’s, geroosterd en gepeld
100 g
chipotlepepers in adobosaus, uit blik
2 
knoflooktenen, fijngehakt
1 el
olijfolie
1 el
citroensap

Om mee te beleggen:

6 
ansjovisfilet, uitgelekt en fijngehakt
150 g
cherrytomaten, gehalveerd
10 g
verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel)
1 el
olijfolie, om te besprenkelen
Voedingswaarde (per portie):1.840 kJ / 440 kcal
21 gVetten
13 gEiwitten
48 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

160 g bloem –  ½ tl zout –  ½ tl bakpoeder – 100 g Griekse yoghurt – 1 el olijfolie

Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom. Voeg Griekse yoghurt en olijfolie toe, meng goed tot een deeg. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan geleidelijk meer bloem toe. Kneed circa 5 minuten op een licht met bloem bestrooid werkblad tot een glad deeg. Verdeel het in twee gelijke porties en kneed tot ballen. Rol iedere bal uit tot een dunne cirkelvorm. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smeer lichtjes in met olie. Bak elk platbrood 2‑3 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Zet apart.

Stap 2

3  rode paprika’s, geroosterd en gepeld – 100 g chipotlepepers in adobosaus, uit blik – 2  knoflooktenen, fijngehakt – 1 el olijfolie – 1 el citroensap – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade6  ansjovisfilet, uitgelekt en fijngehakt – 150 g cherrytomaten, gehalveerd – 10 g verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel) – 1 el olijfolie, om te besprenkelen

Hak de geroosterde paprika’s, chipotlepepers en knoflook fijn op een snijplank. Voeg olijfolie en citroensap toe en meng tot een pasta. Voeg naar smaak Kikkoman Teriyaki Marinade toe. Verdeel een royale hoeveelheid aromatische paprikapasta over ieder platbrood. Verdeel de gehakte ansjovis en gehalveerde cherrytomaten hieroverheen. Besprenkel met olijfolie en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

Recept-ID 1455

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

160 g bloem – ½ tl zout – ½ tl bakpoeder – 100 g Griekse yoghurt – 1 el olijfolie

Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom. Voeg Griekse yoghurt en olijfolie toe, meng goed tot een deeg. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan geleidelijk meer bloem toe. Kneed circa 5 minuten op een licht met bloem bestrooid werkblad tot een glad deeg. Verdeel het in twee gelijke porties en kneed tot ballen. Rol iedere bal uit tot een dunne cirkelvorm. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smeer lichtjes in met olie. Bak elk platbrood 2‑3 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Zet apart.

3 rode paprika’s, geroosterd en gepeld – 100 g chipotlepepers in adobosaus, uit blik – 2 knoflooktenen, fijngehakt – 1 el olijfolie – 1 el citroensap – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade6 ansjovisfilet, uitgelekt en fijngehakt – 150 g cherrytomaten, gehalveerd – 10 g verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel) – 1 el olijfolie, om te besprenkelen

Hak de geroosterde paprika’s, chipotlepepers en knoflook fijn op een snijplank. Voeg olijfolie en citroensap toe en meng tot een pasta. Voeg naar smaak Kikkoman Teriyaki Marinade toe. Verdeel een royale hoeveelheid aromatische paprikapasta over ieder platbrood. Verdeel de gehakte ansjovis en gehalveerde cherrytomaten hieroverheen. Besprenkel met olijfolie en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.