

Platbroden met aromatische paprikapasta
Zelfgemaakte platbroden, gegarneerd met een pittige paprikapasta, hartige ansjovis en zoete cherrytomaatjes — een explosie van Mediterraanse smaken en perfect voor een gezellig diner voor twee.
Ingrediënten
Voor de platbroden:
Voor de aromatische paprikapasta:
Om mee te beleggen:
Voorbereiding
Stap 1

160 g bloem – ½ tl zout – ½ tl bakpoeder – 100 g Griekse yoghurt – 1 el olijfolie
Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom. Voeg Griekse yoghurt en olijfolie toe, meng goed tot een deeg. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan geleidelijk meer bloem toe. Kneed circa 5 minuten op een licht met bloem bestrooid werkblad tot een glad deeg. Verdeel het in twee gelijke porties en kneed tot ballen. Rol iedere bal uit tot een dunne cirkelvorm. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smeer lichtjes in met olie. Bak elk platbrood 2‑3 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Zet apart.
Stap 2

3 rode paprika’s, geroosterd en gepeld – 100 g chipotlepepers in adobosaus, uit blik – 2 knoflooktenen, fijngehakt – 1 el olijfolie – 1 el citroensap – 2 el Kikkoman Teriyaki Marinade – 6 ansjovisfilet, uitgelekt en fijngehakt – 150 g cherrytomaten, gehalveerd – 10 g verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel) – 1 el olijfolie, om te besprenkelen
Hak de geroosterde paprika’s, chipotlepepers en knoflook fijn op een snijplank. Voeg olijfolie en citroensap toe en meng tot een pasta. Voeg naar smaak Kikkoman Teriyaki Marinade toe. Verdeel een royale hoeveelheid aromatische paprikapasta over ieder platbrood. Verdeel de gehakte ansjovis en gehalveerde cherrytomaten hieroverheen. Besprenkel met olijfolie en garneer met de rest van de basilicumblaadjes.
Recept-ID 1455
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer