

Hartige taart met vis en aardappel
Prik uw vork in deze heerlijke hartige taart vol romige puree en gekruide vis, afgemaakt met een knapperige korst van zaden.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

160 g deeg voor hartige taart – 1 el plantaardige olie – 100 g zalmfilet – 100 g kabeljauwfilet – 30 g bacon – 1 ui – 50 g ontdooide erwten – 50 g pastinaak
Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes, snijd de bacon, ui en pastinaak in stukjes. Bekleed een taartvorm (ongeveer 20 x 20 cm) met vetvrij bakpapier en dan met het deeg voor hartige taart. Verhit de olie in een pan en fruit de overige ingrediënten circa 3 minuten aan.
Stap 2

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 30 ml room – 1 el mosterd – 1 tl limoensap – ½ tl versgemalen peper – ½ tl kerriepoeder – 2 el versgehakte peterselie
Meng de ingrediënten. Voeg het mengsel toe aan de vis en groenten en breng kort aan de kook. Verspreid de vulling in de taartvorm.
Stap 3

200 g voorgekookte aardappelen – 100 g ingeblikte kikkererwten – 20 g boter – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 50 ml room – 70 g Goudse kaas
Rasp de kaas. Pureer de aardappelen en kikkererwten met de boter, Kikkoman Sojasaus en room en meng de geraspte kaas erdoorheen.
Stap 4

1 el pompoenzaden – 1 el zonnebloempitten
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verspreid de puree over het vis- en groentenmengsel, strooi de pompoenzaden en zonnebloempitten over de taart en bak ongeveer 20 minuten.
Recept-ID 1292
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer