Hartige taart met vis en aardappel
Hartige taart met vis en aardappel

Hartige taart met vis en aardappel

3,8 24 beoordelingen
totale tijd 40 min.
20 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Prik uw vork in deze heerlijke hartige taart vol romige puree en gekruide vis, afgemaakt met een knapperige korst van zaden.

Ingrediënten

2 porties
160 g
deeg voor hartige taart
1 el
plantaardige olie
100 g
zalmfilet
100 g
kabeljauwfilet
30 g
bacon
1 
ui
50 g
ontdooide erwten
50 g
pastinaak
80 ml
room
1 el
mosterd
1 tl
limoensap
 ½ tl
versgemalen peper
 ½ tl
kerriepoeder
2 el
versgehakte peterselie
200 g
voorgekookte aardappelen
100 g
ingeblikte kikkererwten
20 g
boter
70 g
Goudse kaas
1 el
pompoenzaden
1 el
zonnebloempitten
Voedingswaarde (per portie):4.244 kJ / 1.016 kcal
60 gVetten
44,2 gEiwitten
68 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

160 g deeg voor hartige taart – 1 el plantaardige olie – 100 g zalmfilet – 100 g kabeljauwfilet – 30 g bacon – 1  ui – 50 g ontdooide erwten – 50 g pastinaak

Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes, snijd de bacon, ui en pastinaak in stukjes. Bekleed een taartvorm (ongeveer 20 x 20 cm) met vetvrij bakpapier en dan met het deeg voor hartige taart. Verhit de olie in een pan en fruit de overige ingrediënten circa 3 minuten aan.

Stap 2

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 ml room – 1 el mosterd – 1 tl limoensap –  ½ tl versgemalen peper –  ½ tl kerriepoeder – 2 el versgehakte peterselie

Meng de ingrediënten. Voeg het mengsel toe aan de vis en groenten en breng kort aan de kook. Verspreid de vulling in de taartvorm.

Stap 3

200 g voorgekookte aardappelen – 100 g ingeblikte kikkererwten – 20 g boter – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 ml room – 70 g Goudse kaas

Rasp de kaas. Pureer de aardappelen en kikkererwten met de boter, Kikkoman Sojasaus en room en meng de geraspte kaas erdoorheen.

Stap 4

1 el pompoenzaden – 1 el zonnebloempitten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verspreid de puree over het vis- en groentenmengsel, strooi de pompoenzaden en zonnebloempitten over de taart en bak ongeveer 20 minuten.

Recept-ID 1292

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

160 g deeg voor hartige taart – 1 el plantaardige olie – 100 g zalmfilet – 100 g kabeljauwfilet – 30 g bacon – 1 ui – 50 g ontdooide erwten – 50 g pastinaak

Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes, snijd de bacon, ui en pastinaak in stukjes. Bekleed een taartvorm (ongeveer 20 x 20 cm) met vetvrij bakpapier en dan met het deeg voor hartige taart. Verhit de olie in een pan en fruit de overige ingrediënten circa 3 minuten aan.

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus30 ml room – 1 el mosterd – 1 tl limoensap – ½ tl versgemalen peper – ½ tl kerriepoeder – 2 el versgehakte peterselie

Meng de ingrediënten. Voeg het mengsel toe aan de vis en groenten en breng kort aan de kook. Verspreid de vulling in de taartvorm.

200 g voorgekookte aardappelen – 100 g ingeblikte kikkererwten – 20 g boter – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus50 ml room – 70 g Goudse kaas

Rasp de kaas. Pureer de aardappelen en kikkererwten met de boter, Kikkoman Sojasaus en room en meng de geraspte kaas erdoorheen.

1 el pompoenzaden – 1 el zonnebloempitten

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verspreid de puree over het vis- en groentenmengsel, strooi de pompoenzaden en zonnebloempitten over de taart en bak ongeveer 20 minuten.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.