Krokante mosselen in ‘buffalo style’ met ponzu- en chiliglazuur
Krokante mosselen in ‘buffalo style’ met ponzu- en chiliglazuur

Krokante mosselen in ‘buffalo style’ met ponzu- en chiliglazuur

2 1 beoordelingen
totale tijd 25 min.
10 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Dit recept is geïnspireerd op ‘buffalo chicken’. Superkrokante mosselen in een beslag, afgewerkt met een pittige glazuur van ponzusaus, chili en citrus. De perfecte snack voor een feestje of filmavond.

Ingrediënten

2 porties
400 g
verse mosselen
1 l
water
500 ml
bakolie
4 el
bloem
4 el
aardappelzetmeel of maïzena
1 tl
gerookt paprikapoeder
1 tl
knoflookpoeder
1 tl
komijn
 ¼ tl
bakpoeder
 ½ tl
zout
1 el
sriracha
1 el
ketchup
de schil van ½ limoen
de schil van ½ citroen
2 
lente-uitjes
een beetje koriander als topping

Voorbereiding

Stap 1

400 g verse mosselen – 1 l water

Doe de mosselen in een pan, bedek met water en zet op middelhoog vuur.  Kook tot de schelpen open zijn (ongeveer 5-7 minuten). Giet ze af en laat ze 3-4 minuten afkoelen. Haal dan het mosselvlees uit de schelp en zet apart.

Stap 2

500 ml bakolie – 4 el bloem – 4 el aardappelzetmeel of maïzena – 1 tl gerookt paprikapoeder – 1 tl knoflookpoeder – 1 tl komijn –  ¼ tl bakpoeder

Giet bakolie in een pan en zet deze op een middelhoog vuur tot het 180 °C bereikt.

Mix vervolgens alle droge ingrediënten tot ze goed gemengd zijn. Doe ¼ van het droge mengsel in een andere kom en meng met 1-2 el koud water tot een dik beslag.

Doe nu de mosselen in het beslag, meng goed en doe dan de rest van de droge mix erbij. Zorg ervoor dat alle mosselen een mooi korstje krijgen. Bak de mosselen ongeveer 2-3 minuten in de voorverwarmde olie of tot ze mooi goudbruin zijn.  

Stap 3

3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 el sriracha – 1 el ketchup – de schil van ½ limoen – de schil van ½ citroen

Meng alle ingrediënten – Kikkoman Ponzu Citroen, sriracha, ketchup, de schil van limoen en citroen – tot een goed gemengde saus.

Stap 4

2  lente-uitjes – een beetje koriander als topping

Besprenkel de gebakken mosselen met de saus en meng tot alle mosselen goed geglaceerd zijn. Snijd dan de lente-uitjes en strooi over de mosselen samen met de blaadjes koriander.

Tip:

Natuurlijk kun je het ponzuglazuur in een kommetje ernaast serveren en de mosselen erin dippen.

Je kunt 1 theelepel sriracha vervangen door 1 theelepel Kikkoman Kimchi Pittige Chilisaus.

Recept-ID 1159

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

400 g verse mosselen – 1 l water

Doe de mosselen in een pan, bedek met water en zet op middelhoog vuur.  Kook tot de schelpen open zijn (ongeveer 5-7 minuten). Giet ze af en laat ze 3-4 minuten afkoelen. Haal dan het mosselvlees uit de schelp en zet apart.

500 ml bakolie – 4 el bloem – 4 el aardappelzetmeel of maïzena – 1 tl gerookt paprikapoeder – 1 tl knoflookpoeder – 1 tl komijn – ¼ tl bakpoeder

Giet bakolie in een pan en zet deze op een middelhoog vuur tot het 180 °C bereikt.

Mix vervolgens alle droge ingrediënten tot ze goed gemengd zijn. Doe ¼ van het droge mengsel in een andere kom en meng met 1-2 el koud water tot een dik beslag.

Doe nu de mosselen in het beslag, meng goed en doe dan de rest van de droge mix erbij. Zorg ervoor dat alle mosselen een mooi korstje krijgen. Bak de mosselen ongeveer 2-3 minuten in de voorverwarmde olie of tot ze mooi goudbruin zijn.  

3 el Kikkoman Ponzu - een Mengsel van Sojasaus, azijn en citroensmaakstof1 el sriracha – 1 el ketchup – de schil van ½ limoen – de schil van ½ citroen

Meng alle ingrediënten – Kikkoman Ponzu Citroen, sriracha, ketchup, de schil van limoen en citroen – tot een goed gemengde saus.

2 lente-uitjes – een beetje koriander als topping

Besprenkel de gebakken mosselen met de saus en meng tot alle mosselen goed geglaceerd zijn. Snijd dan de lente-uitjes en strooi over de mosselen samen met de blaadjes koriander.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.