Gestoofd lamsvlees met gedroogd fruit
Gestoofd lamsvlees met gedroogd fruit

Gestoofd lamsvlees met gedroogd fruit

totale tijd 1 u. 20 min.
20 min. voorbereidingstijd
1 u. kooktijd

Een op het Midden-Oosten geïnspireerd zoet en hartig gerecht van gestoofde lamsbout gemarineerd met Kikkoman Sojasaus, gember en kurkuma, vervolgens gestoofd met pruimen, dadels en abrikozen – een opvallend hoogtepunt voor een feestelijk diner.

Ingrediënten

2 porties
1 
teentje knoflook, fijngehakt
1 tl
versgemalen peper
1 tl
gemalen gember
1 tl
gemalen komijn
1 ½ tl
gemalen kurkuma
1 tl
wijnazijn
1 tl
honing
500 
lamsbout of -schouder zonder been
2 el
olijfolie
1 
ui
1 el
korianderzaad
250 ml
groentebouillon
50 g
gedroogde abrikozen
30 g
rozijnen
30 g
gedroogde pruimen
20 g
gedroogde dadels
2 
takjes rozemarijn
Voedingswaarde (per portie):2.850 kJ / 680 kcal
38 gVetten
42 gEiwitten
38 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1  teentje knoflook, fijngehakt – 1 tl versgemalen peper –  ½ tl gemalen gember –  ½ tl gemalen komijn – 1 tl gemalen kurkuma – 1 tl wijnazijn – 1 tl honing – 500 g lamsbout of -schouder zonder been

Meng in een kom de Kikkoman Sojasaus, knoflook, peper, gember, komijn, kurkuma, azijn en honing. Meng goed. Wrijf de marinade in het vlees, dek af en zet enkele uren of een nacht in de koelkast.

Stap 2

2 el olijfolie – Marinated lamb from step 1 – 1  ui

Verhit de olijfolie in een pan en bak het gemarineerde lamsvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Schil en snijd de ui in blokjes en fruit deze ongeveer 2 minuten in dezelfde pan.

Stap 3

1 tl korianderzaad –  ½ tl gemalen kurkuma –  ½ tl gemalen gember –  ½ tl gemalen komijn – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus250 ml groentebouillon

Maal de korianderzaadjes fijn in een vijzel en meng ze met de kurkuma, gember en komijn. Voeg de kruiden toe aan de pan met de ui uit stap 2 en bak ze ongeveer 1 minuut. Giet de Kikkoman Sojasaus en bouillon erbij, roer alles door elkaar en doe het mengsel in de schaal met het vlees.

Stap 4

50 g gedroogde abrikozen – 30 g rozijnen – 30  gedroogde pruimen – 20 g gedroogde dadels – 2  takjes rozemarijn

Voeg het fruit en de rozemarijn toe aan de braadpan. Dek af en laat ongeveer 1 uur op 180 °C stoven tot het vlees gaar is. Snijd het vlees in plakjes en schep de saus en het fruit uit de braadpan eroverheen.

Tip

Lamsvlees smaakt het lekkerst met parelcouscous of aromatische basmatirijst. U kunt het gerecht ook garneren met verse koriander of geroosterde amandelen voor extra textuur en smaak.

Recept-ID 1624

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 tl versgemalen peper – ½ tl gemalen gember – ½ tl gemalen komijn – 1 tl gemalen kurkuma – 1 tl wijnazijn – 1 tl honing – 500 g lamsbout of -schouder zonder been

Meng in een kom de Kikkoman Sojasaus, knoflook, peper, gember, komijn, kurkuma, azijn en honing. Meng goed. Wrijf de marinade in het vlees, dek af en zet enkele uren of een nacht in de koelkast.

2 el olijfolie – Marinated lamb from step 1 – 1 ui

Verhit de olijfolie in een pan en bak het gemarineerde lamsvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Schil en snijd de ui in blokjes en fruit deze ongeveer 2 minuten in dezelfde pan.

1 tl korianderzaad – ½ tl gemalen kurkuma – ½ tl gemalen gember – ½ tl gemalen komijn – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus250 ml groentebouillon

Maal de korianderzaadjes fijn in een vijzel en meng ze met de kurkuma, gember en komijn. Voeg de kruiden toe aan de pan met de ui uit stap 2 en bak ze ongeveer 1 minuut. Giet de Kikkoman Sojasaus en bouillon erbij, roer alles door elkaar en doe het mengsel in de schaal met het vlees.

50 g gedroogde abrikozen – 30 g rozijnen – 30 gedroogde pruimen – 20 g gedroogde dadels – 2 takjes rozemarijn

Voeg het fruit en de rozemarijn toe aan de braadpan. Dek af en laat ongeveer 1 uur op 180 °C stoven tot het vlees gaar is. Snijd het vlees in plakjes en schep de saus en het fruit uit de braadpan eroverheen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.