

Gestoofd lamsvlees met gedroogd fruit
Een op het Midden-Oosten geïnspireerd zoet en hartig gerecht van gestoofde lamsbout gemarineerd met Kikkoman Sojasaus, gember en kurkuma, vervolgens gestoofd met pruimen, dadels en abrikozen – een opvallend hoogtepunt voor een feestelijk diner.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 teentje knoflook, fijngehakt – 1 tl versgemalen peper – ½ tl gemalen gember – ½ tl gemalen komijn – 1 tl gemalen kurkuma – 1 tl wijnazijn – 1 tl honing – 500 g lamsbout of -schouder zonder been
Meng in een kom de Kikkoman Sojasaus, knoflook, peper, gember, komijn, kurkuma, azijn en honing. Meng goed. Wrijf de marinade in het vlees, dek af en zet enkele uren of een nacht in de koelkast.
Stap 2

2 el olijfolie – Marinated lamb from step 1 – 1 ui
Verhit de olijfolie in een pan en bak het gemarineerde lamsvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Schil en snijd de ui in blokjes en fruit deze ongeveer 2 minuten in dezelfde pan.
Stap 3

1 tl korianderzaad – ½ tl gemalen kurkuma – ½ tl gemalen gember – ½ tl gemalen komijn – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 250 ml groentebouillon
Maal de korianderzaadjes fijn in een vijzel en meng ze met de kurkuma, gember en komijn. Voeg de kruiden toe aan de pan met de ui uit stap 2 en bak ze ongeveer 1 minuut. Giet de Kikkoman Sojasaus en bouillon erbij, roer alles door elkaar en doe het mengsel in de schaal met het vlees.
Stap 4

50 g gedroogde abrikozen – 30 g rozijnen – 30 gedroogde pruimen – 20 g gedroogde dadels – 2 takjes rozemarijn
Voeg het fruit en de rozemarijn toe aan de braadpan. Dek af en laat ongeveer 1 uur op 180 °C stoven tot het vlees gaar is. Snijd het vlees in plakjes en schep de saus en het fruit uit de braadpan eroverheen.
Tip
Lamsvlees smaakt het lekkerst met parelcouscous of aromatische basmatirijst. U kunt het gerecht ook garneren met verse koriander of geroosterde amandelen voor extra textuur en smaak.
Recept-ID 1624
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















