Romige spruitjes- en aardappelroomsoep
Romige spruitjes- en aardappelroomsoep

Romige spruitjes- en aardappelroomsoep

totale tijd 25 min.
10 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Een zachte, verwarmende mix van spruitjes en aardappelen met gerookt spek en een scheutje Kikkoman Sojasaus voor extra smaak. Gegarneerd met knapperige walnoten en een toefje crème fraîche voor een feestelijk, elegant voorgerecht.

Ingrediënten

2 porties

Soep:

200 g
spruitjes
150 g
aardappelen
80 g
knolselderij
40 g
ui
1 
teentje knoflook
2 el
olijfolie
60 
gerookt spek, in blokjes gesneden
15 g
boter
700 ml
groentebouillon
 ½ el
gehakte verse tijm
 ¼ tl
gemalen nootmuskaat
 ½ tl
versgemalen zwarte peper
80 ml
slagroom

Garnering:

20 g
walnoten
2 el
crème fraîche
1 el
olijfolie
1 tl
tijmblaadjes
Voedingswaarde (per portie):3.134 kJ / 749 kcal
59 gVetten
22 gEiwitten
59 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

200 g spruitjes – 150 g aardappelen – 80 g knolselderij – 40 g ui – 1  teentje knoflook – 2 el olijfolie – 60 g gerookt spek, in blokjes gesneden – 15 g boter – 700 ml groentebouillon – 1 ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ el gehakte verse tijm –  ¼ tl gemalen nootmuskaat –  ½ tl versgemalen zwarte peper – 80 ml slagroom

Halveer de spruitjes, schil en snijd de aardappelen, knolselderij en ui in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het spek knapperig, zet het vervolgens apart. Voeg de boter toe aan de pan en fruit de ui, knoflook, spruitjes, aardappelen en knolselderij kort. Giet de bouillon erbij en voeg de Kikkoman Sojasaus, tijm, nootmuskaat en peper toe. Kook tot de groenten gaar zijn en pureer ze vervolgens tot een gladde massa. Roer de room en het spek erdoor.

Stap 2

20 g walnoten – 2 el crème fraîche – 1 el olijfolie – 1 tl tijmblaadjes

Rooster de walnoten in een droge pan en hak ze grof. Schep de soep in kommen, schep er een lepel crème fraîche op, strooi er wat walnoten overheen, besprenkel met olijfolie en voeg een paar blaadjes tijm toe.

Tip

Je kunt ook diepvriesspruitjes gebruiken. Voeg deze dan 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Je kunt de dikte van de soep aanpassen door meer of minder bouillon toe te voegen.

Recept-ID 1614

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

200 g spruitjes – 150 g aardappelen – 80 g knolselderij – 40 g ui – 1 teentje knoflook – 2 el olijfolie – 60 g gerookt spek, in blokjes gesneden – 15 g boter – 700 ml groentebouillon – 1 ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ el gehakte verse tijm – ¼ tl gemalen nootmuskaat – ½ tl versgemalen zwarte peper – 80 ml slagroom

Halveer de spruitjes, schil en snijd de aardappelen, knolselderij en ui in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het spek knapperig, zet het vervolgens apart. Voeg de boter toe aan de pan en fruit de ui, knoflook, spruitjes, aardappelen en knolselderij kort. Giet de bouillon erbij en voeg de Kikkoman Sojasaus, tijm, nootmuskaat en peper toe. Kook tot de groenten gaar zijn en pureer ze vervolgens tot een gladde massa. Roer de room en het spek erdoor.

20 g walnoten – 2 el crème fraîche – 1 el olijfolie – 1 tl tijmblaadjes

Rooster de walnoten in een droge pan en hak ze grof. Schep de soep in kommen, schep er een lepel crème fraîche op, strooi er wat walnoten overheen, besprenkel met olijfolie en voeg een paar blaadjes tijm toe.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.