

Romige spruitjes- en aardappelroomsoep
Een zachte, verwarmende mix van spruitjes en aardappelen met gerookt spek en een scheutje Kikkoman Sojasaus voor extra smaak. Gegarneerd met knapperige walnoten en een toefje crème fraîche voor een feestelijk, elegant voorgerecht.
Ingrediënten
Soep:
Garnering:
Voorbereiding
Stap 1

200 g spruitjes – 150 g aardappelen – 80 g knolselderij – 40 g ui – 1 teentje knoflook – 2 el olijfolie – 60 g gerookt spek, in blokjes gesneden – 15 g boter – 700 ml groentebouillon – 1 ½ el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ el gehakte verse tijm – ¼ tl gemalen nootmuskaat – ½ tl versgemalen zwarte peper – 80 ml slagroom
Halveer de spruitjes, schil en snijd de aardappelen, knolselderij en ui in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en bak het spek knapperig, zet het vervolgens apart. Voeg de boter toe aan de pan en fruit de ui, knoflook, spruitjes, aardappelen en knolselderij kort. Giet de bouillon erbij en voeg de Kikkoman Sojasaus, tijm, nootmuskaat en peper toe. Kook tot de groenten gaar zijn en pureer ze vervolgens tot een gladde massa. Roer de room en het spek erdoor.
Stap 2

20 g walnoten – 2 el crème fraîche – 1 el olijfolie – 1 tl tijmblaadjes
Rooster de walnoten in een droge pan en hak ze grof. Schep de soep in kommen, schep er een lepel crème fraîche op, strooi er wat walnoten overheen, besprenkel met olijfolie en voeg een paar blaadjes tijm toe.
Tip
Je kunt ook diepvriesspruitjes gebruiken. Voeg deze dan 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Je kunt de dikte van de soep aanpassen door meer of minder bouillon toe te voegen.
Recept-ID 1614
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















