Runder Koftas in rijke tomaten-sojasaus
Runder Koftas in rijke tomaten-sojasaus

Runder Koftas in rijke tomaten-sojasaus

totale tijd 35 min.
20 min. voorbereidingstijd
15 min. kooktijd

Geurige rundvlees kofta gekruid met kaneel, komijn en verse kruiden, gestoofd in een pittige tomatensaus met limoen. Geserveerd met couscous, yoghurt en pijnboompitten is dit een hartverwarmend gerecht vol Midden-Oosterse karakter.

Ingrediënten

2 porties
300 g
rundergehakt
1 
fijngehakt
1 
teentje knoflook, fijngehakt
 ½ tl
chilipoeder
 ½ tl
gemalen nootmuskaat
2 el
gehakte peterselie
1 el
gehakte muntblaadjes
2 el
olijfolie om te bakken
250 ml
gezeefde tomaten
1 tl
gemalen kaneel
 ½ tl
gemalen komijn
1 
limoen
200 g
couscous of rijst (ongekookt)
2 el
yoghurt
20 g
pijnboompitten
Voedingswaarde (per portie):2.300 kJ / 550 kcal
28 gVetten
34 gEiwitten
38 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

300 g rundergehakt – 1  ui, fijngehakt – 1  teentje knoflook, fijngehakt –  ¼ tl chilipoeder –  ½ tl gemalen nootmuskaat – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el gehakte peterselie – 1 el gehakte muntblaadjes – 2 el olijfolie om te bakken

Meng in een kom de ui, knoflook, chilipoeder, nootmuskaat, Kikkoman Sojasaus, peterselie en munt met de hand goed door het gehakt. Vorm dit mengsel tot 6 ovale hamburgers. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de hamburgers tot ze aan alle kanten bruin zijn.

Stap 2

250 ml gezeefde tomaten – 1 tl gemalen kaneel –  ½ tl gemalen komijn –  ¼ tl chilipoeder – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Haal de hamburgers uit de pan. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de pan met het kookvocht. Roer de kaneel, komijn, chilipoeder en Kikkoman sojasaus erdoor. Dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen.

Stap 3

1  limoen – 200 g couscous of rijst (ongekookt) – 2 el yoghurt – 1 el gehakte peterselie – 20 g pijnboompitten

Kook de rijst of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil en pers het sap van een halve limoen uit in de pan uit stap 2 en roer. Doe de hamburgers terug in de pan, dek af en laat 10-15 minuten sudderen om ze verder te verhitten. Serveer met rijst of couscous, een lepel yoghurt en bestrooi met de peterselie en pijnboompitten. Garneer met partjes van de resterende halve limoen.

Tip

Je kunt de kofta van tevoren bereiden en voor het serveren opwarmen. Dit versterkt de smaak. Probeer voor de afwisseling eens lamsgehakt in plaats van rundvlees. Ze passen perfect bij tabouleh of een bijgerecht van gegrilde groenten.

Recept-ID 1623

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

300 g rundergehakt – 1 ui, fijngehakt – 1 teentje knoflook, fijngehakt – ¼ tl chilipoeder – ½ tl gemalen nootmuskaat – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el gehakte peterselie – 1 el gehakte muntblaadjes – 2 el olijfolie om te bakken

Meng in een kom de ui, knoflook, chilipoeder, nootmuskaat, Kikkoman Sojasaus, peterselie en munt met de hand goed door het gehakt. Vorm dit mengsel tot 6 ovale hamburgers. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de hamburgers tot ze aan alle kanten bruin zijn.

250 ml gezeefde tomaten – 1 tl gemalen kaneel – ½ tl gemalen komijn – ¼ tl chilipoeder – 1 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Haal de hamburgers uit de pan. Voeg de gezeefde tomaten toe aan de pan met het kookvocht. Roer de kaneel, komijn, chilipoeder en Kikkoman sojasaus erdoor. Dek af en laat ongeveer 15 minuten sudderen.

1 limoen – 200 g couscous of rijst (ongekookt) – 2 el yoghurt – 1 el gehakte peterselie – 20 g pijnboompitten

Kook de rijst of couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil en pers het sap van een halve limoen uit in de pan uit stap 2 en roer. Doe de hamburgers terug in de pan, dek af en laat 10-15 minuten sudderen om ze verder te verhitten. Serveer met rijst of couscous, een lepel yoghurt en bestrooi met de peterselie en pijnboompitten. Garneer met partjes van de resterende halve limoen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.