Turkse rode linzen- en wortelsoep
Turkse rode linzen- en wortelsoep

Turkse rode linzen- en wortelsoep

totale tijd 35 min.
10 min. voorbereidingstijd
25 min. kooktijd

Een hartverwarmende soep van rode linzen, wortelen, aardappelen en knoflook, gestoofd met kruiden en tomatenpuree. Kikkoman Sojasaus voegt een rijke umami-diepte toe, terwijl munt, peterselie, chili en citroen zorgen voor een frisse, levendige afdronk.

Ingrediënten

2 porties

Soep:

80 g
ui
100 g
aardappelen
80 g
wortelen
2 
teentjes knoflook
4 el
olijfolie
10 g
boter
 ½ tl
gemalen komijn
 ½ tl
gemalen koriander
 ½ tl
zoete paprikapoeder
 ¼ tl
chilipoeder
2 tl
tomatenpuree
100 g
rode linzen
700 ml
groentebouillon
 ½ tl
gedroogde munt

Om te serveren:

 ½ tl
chilivlokken
2 el
gehakte peterselie
2 
pitabroodjes
2 
partjes citroen
Voedingswaarde (per portie):2.676 kJ / 640 kcal
27 gVetten
21 gEiwitten
79 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

80 g ui – 100  aardappelen – 80 g wortel – 2  teentjes knoflook

Schil en snijd de ui, aardappelen en wortelen in blokjes en hak de knoflook fijn.

Stap 2

2 el olijfolie – 10 g boter –  ½ tl gemalen komijn –  ½ tl gemalen koriander –  ½ tl zoete paprika –  ¼ tl chilipoeder – 2 tl tomatenpuree – 100 g rode linzen – 700 ml groentebouillon – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl gedroogde munt

Fruit de ui in de olijfolie en boter, voeg dan de aardappelen en wortelen toe. Bak kort, voeg dan de knoflook, komijn, koriander, zoete paprika, chilipoeder en tomatenpuree toe en bak nog even mee. Spoel de linzen af onder koud water en voeg ze toe aan de pan. Giet de bouillon erbij, voeg de Kikkoman Sojasaus toe en kook tot de groenten gaar zijn. Voeg tegen het einde van de kooktijd de munt toe en pureer tot een gladde massa.

Stap 3

2 el olijfolie –  ½  chilivlokken – 2 el gehakte peterselie – 2  pitabroodjes – 2  partjes citroen

Giet de soep in kommen. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de chilivlokken toe en bak ze kort. Besprenkel de soep met de chili-olie, bestrooi met de peterselie en serveer met het pitabrood en de partjes citroen.

Tip

Je kunt de dikte van de soep aanpassen door iets meer of minder bouillon toe te voegen.

Recept-ID 1621

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

80 g ui – 100 aardappelen – 80 g wortel – 2 teentjes knoflook

Schil en snijd de ui, aardappelen en wortelen in blokjes en hak de knoflook fijn.

2 el olijfolie – 10 g boter – ½ tl gemalen komijn – ½ tl gemalen koriander – ½ tl zoete paprika – ¼ tl chilipoeder – 2 tl tomatenpuree – 100 g rode linzen – 700 ml groentebouillon – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ½ tl gedroogde munt

Fruit de ui in de olijfolie en boter, voeg dan de aardappelen en wortelen toe. Bak kort, voeg dan de knoflook, komijn, koriander, zoete paprika, chilipoeder en tomatenpuree toe en bak nog even mee. Spoel de linzen af onder koud water en voeg ze toe aan de pan. Giet de bouillon erbij, voeg de Kikkoman Sojasaus toe en kook tot de groenten gaar zijn. Voeg tegen het einde van de kooktijd de munt toe en pureer tot een gladde massa.

2 el olijfolie – ½ chilivlokken – 2 el gehakte peterselie – 2 pitabroodjes – 2 partjes citroen

Giet de soep in kommen. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de chilivlokken toe en bak ze kort. Besprenkel de soep met de chili-olie, bestrooi met de peterselie en serveer met het pitabrood en de partjes citroen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.