

Turkse rode linzen- en wortelsoep
Een hartverwarmende soep van rode linzen, wortelen, aardappelen en knoflook, gestoofd met kruiden en tomatenpuree. Kikkoman Sojasaus voegt een rijke umami-diepte toe, terwijl munt, peterselie, chili en citroen zorgen voor een frisse, levendige afdronk.
Ingrediënten
Soep:
Om te serveren:
Voorbereiding
Stap 1

80 g ui – 100 aardappelen – 80 g wortel – 2 teentjes knoflook
Schil en snijd de ui, aardappelen en wortelen in blokjes en hak de knoflook fijn.
Stap 2

2 el olijfolie – 10 g boter – ½ tl gemalen komijn – ½ tl gemalen koriander – ½ tl zoete paprika – ¼ tl chilipoeder – 2 tl tomatenpuree – 100 g rode linzen – 700 ml groentebouillon – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ½ tl gedroogde munt
Fruit de ui in de olijfolie en boter, voeg dan de aardappelen en wortelen toe. Bak kort, voeg dan de knoflook, komijn, koriander, zoete paprika, chilipoeder en tomatenpuree toe en bak nog even mee. Spoel de linzen af onder koud water en voeg ze toe aan de pan. Giet de bouillon erbij, voeg de Kikkoman Sojasaus toe en kook tot de groenten gaar zijn. Voeg tegen het einde van de kooktijd de munt toe en pureer tot een gladde massa.
Stap 3

2 el olijfolie – ½ chilivlokken – 2 el gehakte peterselie – 2 pitabroodjes – 2 partjes citroen
Giet de soep in kommen. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de chilivlokken toe en bak ze kort. Besprenkel de soep met de chili-olie, bestrooi met de peterselie en serveer met het pitabrood en de partjes citroen.
Tip
Je kunt de dikte van de soep aanpassen door iets meer of minder bouillon toe te voegen.
Recept-ID 1621
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer



















 
			 
			