Boheemse hertengoulash met champignons
Boheemse hertengoulash met champignons

Boheemse hertengoulash met champignons

totale tijd 2 u. 10 min.
40 min. voorbereidingstijd
1 u. 30 min. kooktijd

Een feestelijke stoofpot met champignons, wortelgroenten en gedroogd fruit, op smaak gebracht met rode wijn en Kikkoman Sojasaus. Geserveerd met knoedels is deze rijke, zoete en hartige goulash een perfect wintergerecht.

Ingrediënten

4 porties

Voor de goulash:

600 g
in blokjes gesneden hertenvlees
125 g
in blokjes gesneden spek
2 el
plantaardige olie
1 
rode paprika
2 
wortelen
2 
pastinaken
2 
uien
1 
teentje knoflook
200 g
paddenstoelen (bijv. cantharellen, eekhoorntjesbrood, champignons)
10 g
gedroogde eekhoorntjesbrood
8 
pruimen
2 el
tomatenpuree
200 ml
rode wijn
500 ml
wildbouillon
 ¼ tl
karwijzaad (heel of gemalen)
2 
laurierblaadjes
4 
pimentbessen
4 
jeneverbessen

Voor de knoedels:

1 sneetje
sneetje donker brood of toast
250 g
bloem
 ½ tl
zout
125 ml
melk
 ½ 
blokje verse gist (21 g)
 ½ tl
suiker
1 
eidooier

Ook:

1 sneetje
sneetje donker brood
 ¼ tl
versgemalen peper
 ¼ tl
chilipoeder
 ½ tl
gedroogde marjolein
 ¼ bos(je)
platte peterselie

Voorbereiding

Stap 1

600 g hertenvlees, in blokjes gesneden – 125 g spekblokjes – 2 el plantaardige olie – 1  rode paprika – 2  wortelen – 2  pastinaken – 2  uien – 1  teentje knoflook

Verhit de olie in een braadpan of pan met dikke bodem en bak het hertenvlees en het spek 8-10 minuten bruin. Snijd de paprika, wortelen, pastinaak en uien in blokjes, hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Bak ongeveer 8 minuten, af en toe roeren.

Stap 2

200 g paddenstoelen (bijv. cantharellen, eekhoorntjesbrood, champignons) – 10 g gedroogde eekhoorntjesbrood – 8  pruimen – 2 el tomatenpuree – 200 ml rode wijn – 500 ml wildbouillon – 6 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ tl karwijzaad (heel of gemalen) – 2  laurierblaadjes – 4  pimentbessen – 4  jeneverbessen

Snijd de verse champignons in stukjes van ongeveer 2 cm, week en hak het gedroogde eekhoorntjesbrood, snijd de pruimen in blokjes van 1 cm en voeg alles toe aan de goulash. Bak kort, roer dan de tomatenpuree erdoor en laat even koken. Giet de rode wijn, het wildbouillon en de Kikkoman Sojasaus erbij. Voeg de karwijzaad, laurierblaadjes, pimentbessen en jeneverbessen toe, breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 1½ uur sudderen, af en toe roeren.

Stap 3

1  sneetje donker brood of toast – 250 g bloem –  ½ tl zout – 125 ml melk –  ½  blokje verse gist (21 g) –  ½ tl suiker – 1  eidooier

Snijd het brood in blokjes. Meng de bloem, het zout, de melk, de verkruimelde gist, de suiker en de eidooier tot een glad deeg. Voeg de broodblokjes toe, dek af en laat ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen. Vorm het deeg tot een lange rol en stoom deze ongeveer 20 minuten boven heet water of in een stoommandje.

Stap 4

1 sneetje sneetje donker brood –  ¼ tl versgemalen peper –  ¼ tl chilipoeder –  ½ tl gedroogde marjolein –  ¼ bos(je) platte peterselie

Snijd de korstjes van het brood en scheur het brood in kleine stukjes. Gebruik dit om de goulash te binden en breng op smaak met peper, chilipoeder en marjolein. Was en droog de peterselie en pluk de blaadjes. Snijd de knoedels in plakjes, schik ze op borden met de goulash, garneer met de peterselie en serveer.

Tip

Zelfgemaakte spaetzle is ook een uitstekend bijgerecht bij deze goulash.

Recept-ID 1618

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

600 g hertenvlees, in blokjes gesneden – 125 g spekblokjes – 2 el plantaardige olie – 1 rode paprika – 2 wortelen – 2 pastinaken – 2 uien – 1 teentje knoflook

Verhit de olie in een braadpan of pan met dikke bodem en bak het hertenvlees en het spek 8-10 minuten bruin. Snijd de paprika, wortelen, pastinaak en uien in blokjes, hak de knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Bak ongeveer 8 minuten, af en toe roeren.

200 g paddenstoelen (bijv. cantharellen, eekhoorntjesbrood, champignons) – 10 g gedroogde eekhoorntjesbrood – 8 pruimen – 2 el tomatenpuree – 200 ml rode wijn – 500 ml wildbouillon – 6 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ tl karwijzaad (heel of gemalen) – 2 laurierblaadjes – 4 pimentbessen – 4 jeneverbessen

Snijd de verse champignons in stukjes van ongeveer 2 cm, week en hak het gedroogde eekhoorntjesbrood, snijd de pruimen in blokjes van 1 cm en voeg alles toe aan de goulash. Bak kort, roer dan de tomatenpuree erdoor en laat even koken. Giet de rode wijn, het wildbouillon en de Kikkoman Sojasaus erbij. Voeg de karwijzaad, laurierblaadjes, pimentbessen en jeneverbessen toe, breng aan de kook, dek af en laat ongeveer 1½ uur sudderen, af en toe roeren.

1 sneetje donker brood of toast – 250 g bloem – ½ tl zout – 125 ml melk – ½ blokje verse gist (21 g) – ½ tl suiker – 1 eidooier

Snijd het brood in blokjes. Meng de bloem, het zout, de melk, de verkruimelde gist, de suiker en de eidooier tot een glad deeg. Voeg de broodblokjes toe, dek af en laat ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen. Vorm het deeg tot een lange rol en stoom deze ongeveer 20 minuten boven heet water of in een stoommandje.

1 sneetje sneetje donker brood – ¼ tl versgemalen peper – ¼ tl chilipoeder – ½ tl gedroogde marjolein – ¼ bos(je) platte peterselie

Snijd de korstjes van het brood en scheur het brood in kleine stukjes. Gebruik dit om de goulash te binden en breng op smaak met peper, chilipoeder en marjolein. Was en droog de peterselie en pluk de blaadjes. Snijd de knoedels in plakjes, schik ze op borden met de goulash, garneer met de peterselie en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.