Boerenkoolsalade met geroosterde bieten en feta
Boerenkoolsalade met geroosterde bieten en feta

Boerenkoolsalade met geroosterde bieten en feta

totale tijd 8 min.
8 min. voorbereidingstijd

Een levendige, op het Midden-Oosten geïnspireerde salade met geroosterde bieten en boerenkool, zoete rozijnen en stukjes granaatappel. Afgewerkt met walnoten, feta en een dressing van tijm en soja. Een kleurrijk hoogtepunt voor elk seizoensfeest.

Ingrediënten

2 porties
80 g
boerenkool
1 bos(je)
bosje peterselie
2 
rode bieten
1 
granaatappel
3 el
jumbo rozijnen
30 g
walnoten
50 g
feta
1 el
olijfolie
1 el
agavesiroop
1 el
citroensap
1 tl
gedroogde tijm
1 tl
gemalen komijn
Voedingswaarde (per portie):1.139 kJ / 272 kcal
6,7 gVetten
7,5 gEiwitten
44 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

80 g boerenkool – 1 bos(je) bosje peterselie – 2  rode bieten – 1  granaatappel – 3 el jumbo rozijnen – 30  walnoten – 50 g feta

Was de boerenkool en hak deze grof samen met de peterselie. Rooster de bieten:
wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze 1 uur op 200 °C of tot ze zacht zijn. Verwijder de schil, laat ze afkoelen en snijd ze in grote blokjes. Meng met de peterselie, boerenkool, rozijnen, granaatappelpitjes, walnoten en verkruimelde feta.

Stap 2

1 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el agavesiroop – 1 el citroensap – 1 tl gedroogde tijm – 1 tl gemalen komijn

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet deze vlak voor het serveren over de salade.

Tip

Als u tijd wilt besparen, kunt u ook voorgebakken rode bieten gebruiken. U kunt de rozijnen ook vervangen door gedroogde cranberries en de walnoten door pecannoten.

Recept-ID 1622

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

80 g boerenkool – 1 bos(je) bosje peterselie – 2 rode bieten – 1 granaatappel – 3 el jumbo rozijnen – 30 walnoten – 50 g feta

Was de boerenkool en hak deze grof samen met de peterselie. Rooster de bieten:
wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze 1 uur op 200 °C of tot ze zacht zijn. Verwijder de schil, laat ze afkoelen en snijd ze in grote blokjes. Meng met de peterselie, boerenkool, rozijnen, granaatappelpitjes, walnoten en verkruimelde feta.

1 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus1 el agavesiroop – 1 el citroensap – 1 tl gedroogde tijm – 1 tl gemalen komijn

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet deze vlak voor het serveren over de salade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.