

Boerenkoolsalade met geroosterde bieten en feta
Een levendige, op het Midden-Oosten geïnspireerde salade met geroosterde bieten en boerenkool, zoete rozijnen en stukjes granaatappel. Afgewerkt met walnoten, feta en een dressing van tijm en soja. Een kleurrijk hoogtepunt voor elk seizoensfeest.
Voorbereiding
Stap 1

80 g boerenkool – 1 bos(je) bosje peterselie – 2 rode bieten – 1 granaatappel – 3 el jumbo rozijnen – 30 walnoten – 50 g feta
Was de boerenkool en hak deze grof samen met de peterselie. Rooster de bieten:
wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze 1 uur op 200 °C of tot ze zacht zijn. Verwijder de schil, laat ze afkoelen en snijd ze in grote blokjes. Meng met de peterselie, boerenkool, rozijnen, granaatappelpitjes, walnoten en verkruimelde feta.
Stap 2

1 el olijfolie – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 1 el agavesiroop – 1 el citroensap – 1 tl gedroogde tijm – 1 tl gemalen komijn
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet deze vlak voor het serveren over de salade.
Tip
Als u tijd wilt besparen, kunt u ook voorgebakken rode bieten gebruiken. U kunt de rozijnen ook vervangen door gedroogde cranberries en de walnoten door pecannoten.
Recept-ID 1622
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer



















