

Feestelijke Boheemse soep met sojasaus
Een feestelijke kippenbouillon met wortel, knolselderij en prei, verrijkt met Kikkoman Sojasaus en geurige kruiden. Geserveerd met noedels en champignons is deze hartverwarmende soep het warme middelpunt voor elke wintertafel.
Ingrediënten
Optioneel:
Voorbereiding
Stap 1

1 wortel – 1 stuk knolselderij – 1 kleine ui – 1 prei – 1 kalkoenpoot, ongeveer 1,2 kg – 2 laurierblaadjes – 2 jeneverbessen – ¼ zwarte peperkorrels – 4 pimentbessen – ¼ tl karwijzaad – 4 takjes marjolein – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Snijd de wortel, knolselderij en ui in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Doe de groenten en de kalkoenpoot in een grote pan met 1½ liter water en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, peperkorrels, piment, karwijzaad, marjolein en de Kikkoman Sojasaus toe. Dek af en laat ongeveer 1½ uur zachtjes koken.
Stap 2

10 g gedroogde porcini-paddenstoelen – 1 wortel – 50 g soepnoedels (bijv. vermicelli of sterrennoedels) – ¼ bos(je) bosje platte peterselie
Week de porcini volgens de aanwijzingen op de verpakking en hak ze vervolgens fijn. Snijd de wortel in blokjes of dunne plakjes, snijd er eventueel sterretjes uit en blancheer ze indien gewenst. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn.
Stap 3

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – ¼ tl gemalen nootmuskaat – 1 tl citroensap – ¼ tl versgemalen peper – ongeveer 100 g zure room
Haal de kalkoenpoot uit de bouillon, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine blokjes. Zeef de bouillon en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus, nootmuskaat, citroensap en peper. Verdeel de noedels, het vlees, de porcini en de wortel over soepkommen. Giet de hete bouillon erover, bestrooi met peterselie en voeg eventueel een klodder zure room toe.
Tip
Breng de soep op smaak met een beetje saffraan voor een verfijndere smaak. Voor een romige versie maakt u een lichte roux en klopt u deze door de bouillon. Eventueel overgebleven vlees kunt u invriezen voor later gebruik.
Recept-ID 1617
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer

















