Feestelijke Boheemse soep met sojasaus
Feestelijke Boheemse soep met sojasaus

Feestelijke Boheemse soep met sojasaus

totale tijd 2 u.
30 min. voorbereidingstijd
1 u. 30 min. kooktijd

Een feestelijke kippenbouillon met wortel, knolselderij en prei, verrijkt met Kikkoman Sojasaus en geurige kruiden. Geserveerd met noedels en champignons is deze hartverwarmende soep het warme middelpunt voor elke wintertafel.

Ingrediënten

4 porties
2 
wortelen
1 
stuk knolselderij
1 
kleine ui
1 
prei
1 
kalkoenpoot, ongeveer 1,2 kg
2 
laurierblaadjes
 ¼ 
jeneverbessen
 ¼ tl
zwarte peperkorrels
4 
pimentbessen
 ¼ tl
karwijzaad
4 
takjes marjolein
10 g
gedroogde porcini-paddenstoelen
50 g
soepnoedels (bijv. vermicelli of sterrennoedels)
 ¼ bos(je)
bosje platte peterselie
 ¼ tl
gemalen nootmuskaat
1 tl
citroensap
 ¼ tl
versgemalen peper

Optioneel:

100 g
zure room
Voedingswaarde (per portie):1.772 kJ / 423 kcal
12,3 gVetten
64,7 gEiwitten
13,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  wortel – 1  stuk knolselderij – 1  kleine ui – 1  prei – 1  kalkoenpoot, ongeveer 1,2 kg – 2  laurierblaadjes – 2  jeneverbessen –  ¼  zwarte peperkorrels – 4  pimentbessen –  ¼ tl karwijzaad – 4  takjes marjolein – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snijd de wortel, knolselderij en ui in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Doe de groenten en de kalkoenpoot in een grote pan met 1½ liter water en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, peperkorrels, piment, karwijzaad, marjolein en de Kikkoman Sojasaus toe. Dek af en laat ongeveer 1½ uur zachtjes koken.

Stap 2

10 g gedroogde porcini-paddenstoelen – 1  wortel – 50 g soepnoedels (bijv. vermicelli of sterrennoedels) –  ¼ bos(je) bosje platte peterselie

Week de porcini volgens de aanwijzingen op de verpakking en hak ze vervolgens fijn. Snijd de wortel in blokjes of dunne plakjes, snijd er eventueel sterretjes uit en blancheer ze indien gewenst. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn.

Stap 3

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ tl gemalen nootmuskaat – 1 tl citroensap –  ¼ tl versgemalen peper – ongeveer 100 g zure room

Haal de kalkoenpoot uit de bouillon, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine blokjes. Zeef de bouillon en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus, nootmuskaat, citroensap en peper. Verdeel de noedels, het vlees, de porcini en de wortel over soepkommen. Giet de hete bouillon erover, bestrooi met peterselie en voeg eventueel een klodder zure room toe.

Tip

Breng de soep op smaak met een beetje saffraan voor een verfijndere smaak. Voor een romige versie maakt u een lichte roux en klopt u deze door de bouillon. Eventueel overgebleven vlees kunt u invriezen voor later gebruik.

Recept-ID 1617

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 wortel – 1 stuk knolselderij – 1 kleine ui – 1 prei – 1 kalkoenpoot, ongeveer 1,2 kg – 2 laurierblaadjes – 2 jeneverbessen – ¼ zwarte peperkorrels – 4 pimentbessen – ¼ tl karwijzaad – 4 takjes marjolein – 3 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Snijd de wortel, knolselderij en ui in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Doe de groenten en de kalkoenpoot in een grote pan met 1½ liter water en breng aan de kook. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, peperkorrels, piment, karwijzaad, marjolein en de Kikkoman Sojasaus toe. Dek af en laat ongeveer 1½ uur zachtjes koken.

10 g gedroogde porcini-paddenstoelen – 1 wortel – 50 g soepnoedels (bijv. vermicelli of sterrennoedels) – ¼ bos(je) bosje platte peterselie

Week de porcini volgens de aanwijzingen op de verpakking en hak ze vervolgens fijn. Snijd de wortel in blokjes of dunne plakjes, snijd er eventueel sterretjes uit en blancheer ze indien gewenst. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn.

2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus ¼ tl gemalen nootmuskaat – 1 tl citroensap – ¼ tl versgemalen peper – ongeveer 100 g zure room

Haal de kalkoenpoot uit de bouillon, haal het vlees van het bot en snijd het in kleine blokjes. Zeef de bouillon en breng op smaak met Kikkoman Sojasaus, nootmuskaat, citroensap en peper. Verdeel de noedels, het vlees, de porcini en de wortel over soepkommen. Giet de hete bouillon erover, bestrooi met peterselie en voeg eventueel een klodder zure room toe.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.