

Vegetarische stoofpot met champignons en donker bier
Een rijke, aromatische stoofpot van champignons en wortelen, zachtjes gestoofd in donker bier met Kikkoman Sojasaus. Afgewerkt met room voor extra rijkdom, is dit hartige vegetarische hoofdgerecht perfect voor een feestelijke maaltijd met geroosterde aardappelen.
Voorbereiding
Stap 1

250 g champignons – 2 wortelen – 2 el olijfolie – 2 takjes tijm – 1 tl versgemalen zwarte peper
Schil en snijd de wortelen in plakjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Fruit ze in een pan met de olijfolie. Voeg de tijm en peper toe.
Stap 2

300 g aardappelen – 1 el olijfolie – 100 ml donker bier – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 200 ml groentebouillon – 50 ml slagroom
Schil de aardappelen, snijd ze in hapklare stukjes en meng ze met een eetlepel olijfolie. Rooster ze ongeveer 30 minuten op 200 °C, tot ze goudbruin en gaar zijn. Terwijl de aardappelen bakken, giet u het bier uit stap 1 in de pan, voegt u de Kikkoman Sojasaus toe en laat u het geheel een paar minuten sudderen tot het iets is ingekookt. Voeg de bouillon en de room toe, dek de pan af en laat het geheel 10 minuten sudderen. Serveer met de geroosterde aardappelen.
Tip
Om tijd te besparen kunt u voorgebakken aardappelen gebruiken. Als u al voorgekookte aardappelen heeft, besprenkel ze dan met olie en bak ze 5-8 minuten in een heteluchtfriteuse.
Recept-ID 1615
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















