Vegetarische stoofpot met champignons en donker bier
Vegetarische stoofpot met champignons en donker bier

Vegetarische stoofpot met champignons en donker bier

totale tijd 45 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Een rijke, aromatische stoofpot van champignons en wortelen, zachtjes gestoofd in donker bier met Kikkoman Sojasaus. Afgewerkt met room voor extra rijkdom, is dit hartige vegetarische hoofdgerecht perfect voor een feestelijke maaltijd met geroosterde aardappelen.

Ingrediënten

2 porties
250 g
champignons
2 
wortelen
3 el
olijfolie
2 
takjes tijm
1 tl
versgemalen zwarte peper
100 ml
donker bier
200 ml
groentebouillon
50 ml
slagroom
300 g
aardappelen

Voorbereiding

Stap 1

250 g champignons – 2  wortelen – 2 el olijfolie – 2  takjes tijm – 1 tl versgemalen zwarte peper

Schil en snijd de wortelen in plakjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Fruit ze in een pan met de olijfolie. Voeg de tijm en peper toe.

Stap 2

300 g aardappelen – 1 el olijfolie – 100 ml donker bier – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 ml groentebouillon – 50 ml slagroom

Schil de aardappelen, snijd ze in hapklare stukjes en meng ze met een eetlepel olijfolie. Rooster ze ongeveer 30 minuten op 200 °C, tot ze goudbruin en gaar zijn. Terwijl de aardappelen bakken, giet u het bier uit stap 1 in de pan, voegt u de Kikkoman Sojasaus toe en laat u het geheel een paar minuten sudderen tot het iets is ingekookt. Voeg de bouillon en de room toe, dek de pan af en laat het geheel 10 minuten sudderen. Serveer met de geroosterde aardappelen.

Tip

Om tijd te besparen kunt u voorgebakken aardappelen gebruiken. Als u al voorgekookte aardappelen heeft, besprenkel ze dan met olie en bak ze 5-8 minuten in een heteluchtfriteuse.

Recept-ID 1615

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

250 g champignons – 2 wortelen – 2 el olijfolie – 2 takjes tijm – 1 tl versgemalen zwarte peper

Schil en snijd de wortelen in plakjes. Maak de champignons schoon en halveer ze. Fruit ze in een pan met de olijfolie. Voeg de tijm en peper toe.

300 g aardappelen – 1 el olijfolie – 100 ml donker bier – 2 el Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus200 ml groentebouillon – 50 ml slagroom

Schil de aardappelen, snijd ze in hapklare stukjes en meng ze met een eetlepel olijfolie. Rooster ze ongeveer 30 minuten op 200 °C, tot ze goudbruin en gaar zijn. Terwijl de aardappelen bakken, giet u het bier uit stap 1 in de pan, voegt u de Kikkoman Sojasaus toe en laat u het geheel een paar minuten sudderen tot het iets is ingekookt. Voeg de bouillon en de room toe, dek de pan af en laat het geheel 10 minuten sudderen. Serveer met de geroosterde aardappelen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.