

Chocolademousse met espresso en sinaasappel
Een luchtige mousse van pure chocolade en espresso, verrijkt met een scheutje Kikkoman Sojasaus voor een subtiele, hartige twist. Gegarneerd met sinaasappelschil, kaneel en geraspte chocolade voor een heerlijke en toch elegante afsluiting van elke feestelijke maaltijd.
Voorbereiding
Stap 1

60 g pure chocolade (85% cacao), gesmolten – 30 ml espresso – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus
Meng in een middelgrote kom de gesmolten pure chocolade, espresso en Kikkoman Sojasaus. Meng tot een glad mengsel.
Stap 2

1 groot eigeel – ½ tl gemalen kaneel – ½ sinaasappel, voor de schil
Voeg het eigeel, de kaneel en de schil van de halve sinaasappel toe aan het chocolademengsel. Roer tot alles goed gemengd is en zet het mengsel apart.
Stap 3

80 ml slagroom, gekoeld – 1 eiwit (groot ei) – 1 tl suiker
Klop de slagroom in een aparte gekoelde kom tot er stijve pieken ontstaan. Klop in een andere schone kom het eiwit met de suiker tot een stijf schuim. Roer een derde van de slagroom door het chocolademengsel om het losser te maken en spatel vervolgens voorzichtig de rest erdoor. Spatel ten slotte het opgeklopte eiwit erdoor tot er geen witte strepen meer te zien zijn.
Stap 4
½ sinaasappel, in plakjes, voor decoratie – 1 tl gemalen kaneel – 1 tl geraspte pure chocolade
Verdeel de mousse over twee glazen of kommen. Laat minstens 2 uur in de koelkast afkoelen, of tot het geheel gestold is. Serveer met de sinaasappelschijfjes, een beetje kaneel en de geraspte chocolade.
Recept-ID 1613
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer


















