Chocolademousse met espresso en sinaasappel
Chocolademousse met espresso en sinaasappel

Chocolademousse met espresso en sinaasappel

totale tijd 5 min.
5 min. voorbereidingstijd

Een luchtige mousse van pure chocolade en espresso, verrijkt met een scheutje Kikkoman Sojasaus voor een subtiele, hartige twist. Gegarneerd met sinaasappelschil, kaneel en geraspte chocolade voor een heerlijke en toch elegante afsluiting van elke feestelijke maaltijd.

Ingrediënten

2 porties
60 g
pure chocolade (85% cacao), gesmolten
30 ml
espresso
1 
groot ei, gescheiden
1 ½ tl
gemalen kaneel
 ½ 
sinaasappel, voor de schil
80 ml
slagroom, gekoeld
1 tl
suiker
 ½ 
sinaasappel, in plakjes, voor decoratie
1 tl
geraspte pure chocolade
Voedingswaarde (per portie):2.534 kJ / 606 kcal
54 gVetten
7,5 gEiwitten
22,5 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

60 g pure chocolade (85% cacao), gesmolten – 30 ml espresso – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng in een middelgrote kom de gesmolten pure chocolade, espresso en Kikkoman Sojasaus. Meng tot een glad mengsel.

Stap 2

1  groot eigeel –  ½ tl gemalen kaneel –  ½  sinaasappel, voor de schil

Voeg het eigeel, de kaneel en de schil van de halve sinaasappel toe aan het chocolademengsel. Roer tot alles goed gemengd is en zet het mengsel apart.

Stap 3

80 ml slagroom, gekoeld – 1  eiwit (groot ei) – 1 tl suiker

Klop de slagroom in een aparte gekoelde kom tot er stijve pieken ontstaan. Klop in een andere schone kom het eiwit met de suiker tot een stijf schuim. Roer een derde van de slagroom door het chocolademengsel om het losser te maken en spatel vervolgens voorzichtig de rest erdoor. Spatel ten slotte het opgeklopte eiwit erdoor tot er geen witte strepen meer te zien zijn.

Stap 4

 ½  sinaasappel, in plakjes, voor decoratie – 1 tl gemalen kaneel – 1 tl geraspte pure chocolade

Verdeel de mousse over twee glazen of kommen. Laat minstens 2 uur in de koelkast afkoelen, of tot het geheel gestold is. Serveer met de sinaasappelschijfjes, een beetje kaneel en de geraspte chocolade.

Recept-ID 1613

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

60 g pure chocolade (85% cacao), gesmolten – 30 ml espresso – 1 tl Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Meng in een middelgrote kom de gesmolten pure chocolade, espresso en Kikkoman Sojasaus. Meng tot een glad mengsel.

1 groot eigeel – ½ tl gemalen kaneel – ½ sinaasappel, voor de schil

Voeg het eigeel, de kaneel en de schil van de halve sinaasappel toe aan het chocolademengsel. Roer tot alles goed gemengd is en zet het mengsel apart.

80 ml slagroom, gekoeld – 1 eiwit (groot ei) – 1 tl suiker

Klop de slagroom in een aparte gekoelde kom tot er stijve pieken ontstaan. Klop in een andere schone kom het eiwit met de suiker tot een stijf schuim. Roer een derde van de slagroom door het chocolademengsel om het losser te maken en spatel vervolgens voorzichtig de rest erdoor. Spatel ten slotte het opgeklopte eiwit erdoor tot er geen witte strepen meer te zien zijn.

½ sinaasappel, in plakjes, voor decoratie – 1 tl gemalen kaneel – 1 tl geraspte pure chocolade

Verdeel de mousse over twee glazen of kommen. Laat minstens 2 uur in de koelkast afkoelen, of tot het geheel gestold is. Serveer met de sinaasappelschijfjes, een beetje kaneel en de geraspte chocolade.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.