Gebakken spruitjes in sinaasappelsaus

totale tijd 40 min.
20 min. voorbereidingstijd
20 min. kooktijd

Romige aardappelpuree geserveerd met geroosterde spruitjes, overgoten met een zoetzure sinaasappelsaus. Het gerecht wordt afgewerkt met geroosterde sesamzaadjes en is perfect voor de lunch of een licht diner.

Ingrediënten

2 porties

Aardappelpuree:

500 g
aardappelen
100 ml
veganistische zure room
50 ml
plantaardige melk
50 g
veganistische boter

Spruitjes:

500 g
spruitjes
1 eetlepel
olijfolie

Sinaasappelsaus:

1 
sinaasappel
1 theelepel
suiker
1 
teentje knoflook
 ½ theelepel
vers geraspte gember
1 theelepel
rijstazijn
1 eetlepel
aardappelzetmeel
3 eetlepels
water

Extra:

1 eetlepel
geroosterd sesamzaad
Voedingswaarde (per portie): 1453 kJ  /  347 kcal
13,2 g Vetten
11,3 g Eiwitten
53,2 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Was en schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in water met Kikkoman Sojasaus. Giet de gekookte aardappelen af en druk ze door een aardappelrasp in een pan. Voeg veganistische zure room, melk en veganistische boter toe. Verwarm al roerend tot de boter gesmolten is.

Stap 2

Was en droog de spruitjes, snijd de uiteinden eraf en halveer ze. Besprenkel ze met olijfolie, meng en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak op 180 °C gedurende 20 minuten.

Stap 3

Was de sinaasappel, rasp de schil en pers het sap eruit. Doe het sinaasappelsap, de Kikkoman Ponzu Citroen, suiker, geperste knoflook, geraspte gember, sesamolie en rijstazijn samen in een kom. Mix tot een gladde massa. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Giet in een steelpan en verwarm tot het kookt. Haal van het vuur.

Stap 4

Meng het aardappelzetmeel met het water en voeg het toe aan de hete saus. Laat 3 minuten sudderen, onder regelmatig roeren, tot de saus dikker wordt.

Stap 5

Doe de gebakken spruitjes in een kom. Giet de sinaasappelsaus erover en meng zodat elke spruit onder de saus zit. Bestrooi met sesamzaadjes.

Stap 6

Leg de gekookte spruitjes boven op de aardappelpuree. Garneer met sesamzaadjes.

Tip:

Spruitjes die op deze manier bereid zijn, smaken heerlijk als bijgerecht bij rijst of op toast. Het is ook een heerlijk op zichzelf staand gerecht.

Recept-ID 1210

Recept als PDF

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Was en schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in water met Kikkoman Sojasaus. Giet de gekookte aardappelen af en druk ze door een aardappelrasp in een pan. Voeg veganistische zure room, melk en veganistische boter toe. Verwarm al roerend tot de boter gesmolten is.

Was en droog de spruitjes, snijd de uiteinden eraf en halveer ze. Besprenkel ze met olijfolie, meng en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak op 180 °C gedurende 20 minuten.

Was de sinaasappel, rasp de schil en pers het sap eruit. Doe het sinaasappelsap, de Kikkoman Ponzu Citroen, suiker, geperste knoflook, geraspte gember, sesamolie en rijstazijn samen in een kom. Mix tot een gladde massa. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Giet in een steelpan en verwarm tot het kookt. Haal van het vuur.

Meng het aardappelzetmeel met het water en voeg het toe aan de hete saus. Laat 3 minuten sudderen, onder regelmatig roeren, tot de saus dikker wordt.

Doe de gebakken spruitjes in een kom. Giet de sinaasappelsaus erover en meng zodat elke spruit onder de saus zit. Bestrooi met sesamzaadjes.

Leg de gekookte spruitjes boven op de aardappelpuree. Garneer met sesamzaadjes.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.