Gebakken spruitjes in sinaasappelsaus
Romige aardappelpuree geserveerd met geroosterde spruitjes, overgoten met een zoetzure sinaasappelsaus. Het gerecht wordt afgewerkt met geroosterde sesamzaadjes en is perfect voor de lunch of een licht diner.
Ingrediënten
Aardappelpuree:
Spruitjes:
Sinaasappelsaus:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1
Was en schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in water met Kikkoman Sojasaus. Giet de gekookte aardappelen af en druk ze door een aardappelrasp in een pan. Voeg veganistische zure room, melk en veganistische boter toe. Verwarm al roerend tot de boter gesmolten is.
Stap 2
Was en droog de spruitjes, snijd de uiteinden eraf en halveer ze. Besprenkel ze met olijfolie, meng en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak op 180 °C gedurende 20 minuten.
Stap 3
Was de sinaasappel, rasp de schil en pers het sap eruit. Doe het sinaasappelsap, de Kikkoman Ponzu Citroen, suiker, geperste knoflook, geraspte gember, sesamolie en rijstazijn samen in een kom. Mix tot een gladde massa. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe. Giet in een steelpan en verwarm tot het kookt. Haal van het vuur.
Stap 4
Meng het aardappelzetmeel met het water en voeg het toe aan de hete saus. Laat 3 minuten sudderen, onder regelmatig roeren, tot de saus dikker wordt.
Stap 5
Doe de gebakken spruitjes in een kom. Giet de sinaasappelsaus erover en meng zodat elke spruit onder de saus zit. Bestrooi met sesamzaadjes.
Stap 6
Leg de gekookte spruitjes boven op de aardappelpuree. Garneer met sesamzaadjes.
Tip:
Spruitjes die op deze manier bereid zijn, smaken heerlijk als bijgerecht bij rijst of op toast. Het is ook een heerlijk op zichzelf staand gerecht.
Recept-ID 1210
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer