Licht gebakken groente- macaroni met zoete sojasaus
Ingrediënten
Voor de zoete sojasaus:
Voor de licht gebakken groente-macaroni:
Voor de gratinsaus:
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm voor de sojasaus groentebouillon, sojasaus en suiker. Roer het aardappelmeel en 4 tl koud water door elkaar, doe dit in de saus en breng het aan de kook.
Stap 2
Bereid voor de licht gebakken groente-macaroni de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes, was en blancheer deze. Tomaten wassen. Halveer de paprika, verwijder de pitten en de steel en was hem. Pak de uien en snijd ze met de paprika in blokjes van ca. 1,5 cm. Borstel de champignons af, snij de wortelaanzet eraf en snij de champignons in kleine stukjes.
Stap 3
Verwarm de olijfolie in een pan, doe de groente erbij, fruit de groente ca. 5 minuten en kruid ze met zout en peper. Doe de groente op een bord en hou ze warm.
Stap 4
Doe voor de gratinsaus melk in een kleine pan en verwarm deze op 60-70 °C. Doe in een andere pan boter en meel en laat dit op zacht vuur (zonder dat de mix aanbrandt) 7-8 minuten koken terwijl u de mix roert.
Stap 5
Giet er regelmatig warme melk bij en roer goed, zodat de saus niet gaat klonteren. Giet de groentebouillon erbij, breng het geheel aan de kook en kruid de saus met zout, peper en suiker. Verwarm de over voor op 220°C boven- en onderwarmte (200°C heteluchtoven).
Stap 6
Meng groente en macaroni met de saus, doe ze in een vuurvaste schaal, bestrooi met Parmezaanse kaas en laat het ca. 5 minuten in de oven bakken. Haal de schaal uit de oven, besprenkel het gerecht met de zoete sojasaus en serveer het.
Recept-ID 199
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer