Sappige hertenstoofpot met paddenstoelen en aardappelknoedels
Sappige hertenstoofpot met paddenstoelen en aardappelknoedels

Sappige hertenstoofpot met paddenstoelen en aardappelknoedels

4 5 beoordelingen
totale tijd 1 u. 30 min.
45 min. voorbereidingstijd
45 min. kooktijd

Umamirijke Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus kan zelfs in klassieke, hartige gerechten een klein maar subtiel verschil maken. Probeer het uit en proef het verschil!

Ingrediënten

4 porties

Voor de hertenstoofpot

800 g
hertenbout
700 g
eekhoorntjesbrood
1 
ui
2 
wortelen
3 el
koolzaadolie
50 ml
rode wijn
400 ml
room
1 snufje
grof gemalen peper
2 
laurierblaadjes
2 
kruidnagels
1 snufje
kaneelpoeder

Voor de aardappelknoedels

800 g
aardappelen (Kruimig)
150 g
aardappelzetmeel
1 tl
boter
1 snufje
gemalen nootmuskaat
1 snufje
zout
1 snufje
suiker
1 
eierdooier
20 g
peterselie
Voedingswaarde (per portie):5.340,6 kJ / 1.272,7 kcal
46 gVetten
58,7 gEiwitten
143,8 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

800 g hertenbout – 700 g eekhoorntjesbrood – 1  ui – 2  wortelen

Was en droog de hertenbout. Snijd in stukjes ter grootte van een walnoot. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en hak het grof. Pel de uien en snijd ze in fijne blokjes. Was en schil de wortelen en snijd ze in 0,5 cm dikke plakken.

Stap 2

3 el koolzaadolie – 50 ml rode wijn – 100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus400 ml room – 1 snufje grof gemalen peper – 2  laurierblaadjes – 2  kruidnagels – 1 snufje kaneelpoeder

Bak het vlees met koolzaadolie in een brede pan. Voeg de paddenstoelen, uien en wortelen toe en bak kort mee. Blus af met rode wijn en laat inkoken. Voeg de Kikkoman Sojasaus en room toe en breng op smaak met peper, laurierblaadjes, kruidnagel en kaneel. Dek af en laat sudderen tot het vlees zacht is. Voeg indien nodig een beetje water toe.

Stap 3

800 g aardappelen (Kruimig) – 150 g aardappelzetmeel – 1 tl boter – 1 snufje gemalen nootmuskaat – 1 snufje zout – 1 snufje suiker – 1  eierdooier

Was en schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe in een pan met koud water en kook tot ze zacht zijn. Giet het water af en laat de aardappelen uitstomen. Pureer ze en doe ze in een kom. Meng de aardappelpuree met zetmeel, boter, nootmuskaat, zout, suiker en eierdooier tot een smeuïge puree. Rol het aardappelmengsel tot ongeveer 10 knoedels van gelijke grootte.

Stap 4

Zet een pan met ongeveer 2,5 l water op het fornuis, zout licht en breng aan de kook. Doe de aardappelknoedels in het kokende water en zet het vuur iets lager. De knoedels zijn klaar als ze boven komen drijven.

Stap 5

20 g peterselie

Was en droog de peterselie. Pluk de blaadjes en hak grof. Verwarm de hertenstoofpot indien nodig opnieuw en serveer met de knoedels. Garneer met de peterselie voor het opdienen.

Recept-ID 1182

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

800 g hertenbout – 700 g eekhoorntjesbrood – 1 ui – 2 wortelen

Was en droog de hertenbout. Snijd in stukjes ter grootte van een walnoot. Maak het eekhoorntjesbrood schoon en hak het grof. Pel de uien en snijd ze in fijne blokjes. Was en schil de wortelen en snijd ze in 0,5 cm dikke plakken.

3 el koolzaadolie – 50 ml rode wijn – 100 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus400 ml room – 1 snufje grof gemalen peper – 2 laurierblaadjes – 2 kruidnagels – 1 snufje kaneelpoeder

Bak het vlees met koolzaadolie in een brede pan. Voeg de paddenstoelen, uien en wortelen toe en bak kort mee. Blus af met rode wijn en laat inkoken. Voeg de Kikkoman Sojasaus en room toe en breng op smaak met peper, laurierblaadjes, kruidnagel en kaneel. Dek af en laat sudderen tot het vlees zacht is. Voeg indien nodig een beetje water toe.

800 g aardappelen (Kruimig) – 150 g aardappelzetmeel – 1 tl boter – 1 snufje gemalen nootmuskaat – 1 snufje zout – 1 snufje suiker – 1 eierdooier

Was en schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Doe in een pan met koud water en kook tot ze zacht zijn. Giet het water af en laat de aardappelen uitstomen. Pureer ze en doe ze in een kom. Meng de aardappelpuree met zetmeel, boter, nootmuskaat, zout, suiker en eierdooier tot een smeuïge puree. Rol het aardappelmengsel tot ongeveer 10 knoedels van gelijke grootte.

Zet een pan met ongeveer 2,5 l water op het fornuis, zout licht en breng aan de kook. Doe de aardappelknoedels in het kokende water en zet het vuur iets lager. De knoedels zijn klaar als ze boven komen drijven.

20 g peterselie

Was en droog de peterselie. Pluk de blaadjes en hak grof. Verwarm de hertenstoofpot indien nodig opnieuw en serveer met de knoedels. Garneer met de peterselie voor het opdienen.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.