

Gegrilde tonijnsteak & salade
Sappige gegrilde tonijn op een bedje van knapperige salade met sesamdressing - een licht en verfrissend recept voor een zomerlunch.
Ingrediënten
Plus
Dressing
Voorbereiding
Stap 1
Meng de marinade-ingrediënten in een kom: sojasaus, sinaasappelsap, kruiden en knoflook. Voeg chili / tabascosaus toe en meng grondig.
Stap 2
Bedek de tonijnsteaks met de marinade en zet ze opzij om te marineren.
Stap 3
Verwijder de overtollige marinade van de tonijnsteaks en grill ze op hoge temperatuur gedurende 1-2 minuten aan elke kant, zodat de vis roze blijft van binnen.
Stap 4
Meng in een tweede kom de dressingingrediënten: ponzu, tahinipasta en olijfolie. Meng grondig.
Stap 5
Hak de olijven fijn. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
Stap 6
Serveer de tonijnsteaks op een bedje van sla, olijven, tomaten en kappertjes. Besprenkel met de dressing en bestrooi met gehakte peterselie.
Recept-ID 1115
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer