Gegrilde tonijnsteak & salade

totale tijd 60 min.
15 min. voorbereidingstijd
30 min. marineertijd
15 min. kooktijd

Sappige gegrilde tonijn op een bedje van knapperige salade met sesamdressing - een licht en verfrissend recept voor een zomerlunch.

Ingrediënten

2 porties
2 
tonijnsteaks - 150 g elk
125 ml
vers geperst sinaasappelsap
 ½ theelepel
zoete paprika
 ½ theelepel
gedroogde oregano
2 
teentjes knoflook, geperst
 ½ 
chilipeper

Plus

1 bos(je)
peterselie
2 handvol
favoriete sla
90 g
ontpitte zwarte olijven
1 eetlepel
kappertjes
100 g
kerstomaatjes

Dressing

3 eetlepels
olijfolie
1 theelepel
tahinipasta
Voedingswaarde (per portie): 3012 kJ  /  753 kcal
40 g Vetten
78 g Eiwitten
13 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Meng de marinade-ingrediënten in een kom: sojasaus, sinaasappelsap, kruiden en knoflook. Voeg chili / tabascosaus toe en meng grondig.

Stap 2

Bedek de tonijnsteaks met de marinade en zet ze opzij om te marineren.

Stap 3

Verwijder de overtollige marinade van de tonijnsteaks en grill ze op hoge temperatuur gedurende 1-2 minuten aan elke kant, zodat de vis roze blijft van binnen.

Stap 4

Meng in een tweede kom de dressingingrediënten: ponzu, tahinipasta en olijfolie. Meng grondig.

Stap 5

Hak de olijven fijn. Snijd de kerstomaatjes doormidden.

Stap 6

Serveer de tonijnsteaks op een bedje van sla, olijven, tomaten en kappertjes. Besprenkel met de dressing en bestrooi met gehakte peterselie.

Recept-ID 1115

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Meng de marinade-ingrediënten in een kom: sojasaus, sinaasappelsap, kruiden en knoflook. Voeg chili / tabascosaus toe en meng grondig.

Bedek de tonijnsteaks met de marinade en zet ze opzij om te marineren.

Verwijder de overtollige marinade van de tonijnsteaks en grill ze op hoge temperatuur gedurende 1-2 minuten aan elke kant, zodat de vis roze blijft van binnen.

Meng in een tweede kom de dressingingrediënten: ponzu, tahinipasta en olijfolie. Meng grondig.

Hak de olijven fijn. Snijd de kerstomaatjes doormidden.

Serveer de tonijnsteaks op een bedje van sla, olijven, tomaten en kappertjes. Besprenkel met de dressing en bestrooi met gehakte peterselie.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.