

Tom kha gai met kip
Een verwarmende Thaise soep met malse kip in een romige kokosbouillon. Kikkoman Sojasaus voegt een rijke umami toe en mengt zich prachtig met de kruiden voor een perfect uitgebalanceerde smaak.
Ingrediënten
Voorbereiding
Stap 1

1 stokje citroengras – 1 klein stukje gember – 1 kleine onbehandelde limoen – 1 kleine rode chilipeper – 400 g kipfilet
Snijd het citroengras in stukjes. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Rasp de limoen en pers het sap uit. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Snijd de kip in kleine blokjes.
Stap 2

600 ml kippenbouillon of bouillon – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus – 400 ml kokosmelk – 1 el bruine suiker (of Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden)
Breng de kippenbouillon aan de kook met de Kikkoman Sojasaus. Voeg het citroengras, de gember, een beetje limoenrasp en -sap, chilipeper, kokosmelk en suiker toe. Verwarm door.
Stap 3

200 g kleine champignons – Een paar korianderblaadjes – 80 g taugé – Kikkoman Geroosterde Sesamolie
Halveer of snijd de champignons in vieren, voeg ze samen met de kip toe aan de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verdeel de soep over kommen, garneer met de koriander en taugé (bak de taugé eventueel kort mee), besprenkel met de sesamolie en serveer.
Tip:
Gestoomde jasmijnrijst is het perfecte bijgerecht.
Als je wilt, kun je een kruidenpasta maken door citroengras, sjalotten, kaffir limoenblaadjes, chilipeper en laoswortel in een vijzel fijn te stampen en vervolgens met de bouillon aan de kook te brengen.
Voor een vegetarische versie vervang je de kip door tofu en gebruik je groentebouillon in plaats van kippenbouillon.
Recept-ID 1505
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer