Tom kha gai met kip
Tom kha gai met kip

Tom kha gai met kip

5 2 beoordelingen
totale tijd 20 min.
10 min. voorbereidingstijd
10 min. kooktijd

Een verwarmende Thaise soep met malse kip in een romige kokosbouillon. Kikkoman Sojasaus voegt een rijke umami toe en mengt zich prachtig met de kruiden voor een perfect uitgebalanceerde smaak.

Ingrediënten

4 porties
1 
stokje citroengras
1 
klein stukje gember
1 
kleine onbehandelde limoen
1 
kleine rode chilipeper
400 g
kipfilet
600 ml
kippenbouillon of bouillon
400 ml
kokosmelk
1 el
bruine suiker (of Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden)
200 g
kleine champignons
Een paar korianderblaadjes
80 g
taugé
Voedingswaarde (per portie):1.602 kJ / 385 kcal
24,4 gVetten
29,1 gEiwitten
12,4 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

1  stokje citroengras – 1  klein stukje gember – 1  kleine onbehandelde limoen – 1  kleine rode chilipeper – 400 g kipfilet

Snijd het citroengras in stukjes. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Rasp de limoen en pers het sap uit. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Snijd de kip in kleine blokjes.

Stap 2

600 ml kippenbouillon of bouillon – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus400 ml kokosmelk – 1 el bruine suiker (of Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden)

Breng de kippenbouillon aan de kook met de Kikkoman Sojasaus. Voeg het citroengras, de gember, een beetje limoenrasp en -sap, chilipeper, kokosmelk en suiker toe. Verwarm door.

Stap 3

200 g kleine champignons – Een paar korianderblaadjes – 80 g taugé – Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Halveer of snijd de champignons in vieren, voeg ze samen met de kip toe aan de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verdeel de soep over kommen, garneer met de koriander en taugé (bak de taugé eventueel kort mee), besprenkel met de sesamolie en serveer.

Tip:

Gestoomde jasmijnrijst is het perfecte bijgerecht.
Als je wilt, kun je een kruidenpasta maken door citroengras, sjalotten, kaffir limoenblaadjes, chilipeper en laoswortel in een vijzel fijn te stampen en vervolgens met de bouillon aan de kook te brengen.
Voor een vegetarische versie vervang je de kip door tofu en gebruik je groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Recept-ID 1505

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

1 stokje citroengras – 1 klein stukje gember – 1 kleine onbehandelde limoen – 1 kleine rode chilipeper – 400 g kipfilet

Snijd het citroengras in stukjes. Schil de gember en rasp of hak hem fijn. Rasp de limoen en pers het sap uit. Snijd de Spaanse peper in ringetjes. Snijd de kip in kleine blokjes.

600 ml kippenbouillon of bouillon – 75 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus400 ml kokosmelk – 1 el bruine suiker (of Kikkoman Mirin-Stijl Zoet Koken Kruiden)

Breng de kippenbouillon aan de kook met de Kikkoman Sojasaus. Voeg het citroengras, de gember, een beetje limoenrasp en -sap, chilipeper, kokosmelk en suiker toe. Verwarm door.

200 g kleine champignons – Een paar korianderblaadjes – 80 g taugé – Kikkoman Geroosterde Sesamolie

Halveer of snijd de champignons in vieren, voeg ze samen met de kip toe aan de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Verdeel de soep over kommen, garneer met de koriander en taugé (bak de taugé eventueel kort mee), besprenkel met de sesamolie en serveer.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties

Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.