Met quinoa gevulde paddenstoelen
Met quinoa gevulde paddenstoelen

Met quinoa gevulde paddenstoelen

totale tijd45 min.
30 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd

Gevulde paddenstoelen zijn een geweldig vegetarisch barbecuegerecht en quinoa is rijk aan voedingsstoffen, waardoor het een gezonde optie is. De met Ponzu gekruide groentevulling maakt deze heerlijke mix van smaken compleet.

Ingrediënten

2 porties
4 
portobello paddenstoelen
100 g
quinoa
70 g
geraspte cheddarkaas
1 bos(je)
bieslook
1 
kleine rode ui
1 
teentje knoflook
 ½ 
gele paprika
1 
tomaat
1 
wortel
1 eetlepel
frituurolie
zout en peper naar smaak
Voedingswaarde (per portie):3152 kJ / 788 kcal
26 gVetten
48 gEiwitten
97 gKoolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Maak de paddenstoelen schoon, laat ze heel maar verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.

Stap 2

Snijd de ui, knoflook, paprika en tomaat in blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snijd de bieslook fijn.

Stap 3

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4

Sprenkel een beetje olie in de koekenpan. Voeg de ui en de paddenstoelen toe. Bak tot de ui zacht wordt en de paddenstoelen slinken. Voeg de wortel en paprika toe en bak alles bij elkaar ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de gekookte, uitgelekte quinoa, tomaat en bieslook (bewaar wat voor de garnering) plus 2 eetlepels Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus toe en meng. Als de vulling is afgekoeld mengt u er de geraspte kaas door.

Stap 5

Besprenkel de paddenstoelhoedjes aan elke kant met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus. Vul de hoedjes met de voorbereide vulling en leg de paddenstoelhoedjes op de barbecue of onder de grill. Dek af met aluminiumfolie en grill ongeveer 15 minuten of tot de paddenstoelen volledig gaar zijn.

Stap 6

Serveer met extra gehakte bieslook.

Recept-ID 1122

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Maak de paddenstoelen schoon, laat ze heel maar verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.

Snijd de ui, knoflook, paprika en tomaat in blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snijd de bieslook fijn.

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.

Sprenkel een beetje olie in de koekenpan. Voeg de ui en de paddenstoelen toe. Bak tot de ui zacht wordt en de paddenstoelen slinken. Voeg de wortel en paprika toe en bak alles bij elkaar ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de gekookte, uitgelekte quinoa, tomaat en bieslook (bewaar wat voor de garnering) plus 2 eetlepels Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus toe en meng. Als de vulling is afgekoeld mengt u er de geraspte kaas door.

Besprenkel de paddenstoelhoedjes aan elke kant met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus. Vul de hoedjes met de voorbereide vulling en leg de paddenstoelhoedjes op de barbecue of onder de grill. Dek af met aluminiumfolie en grill ongeveer 15 minuten of tot de paddenstoelen volledig gaar zijn.

Serveer met extra gehakte bieslook.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04
05
06

Loop nooit iets mis!

Interessante informatie, heerlijke recepten en leuke winacties
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.