Met quinoa gevulde paddenstoelen
Gevulde paddenstoelen zijn een geweldig vegetarisch barbecuegerecht en quinoa is rijk aan voedingsstoffen, waardoor het een gezonde optie is. De met Ponzu gekruide groentevulling maakt deze heerlijke mix van smaken compleet.
Voorbereiding
Stap 1
Maak de paddenstoelen schoon, laat ze heel maar verwijder de steeltjes. Hak de steeltjes fijn.
Stap 2
Snijd de ui, knoflook, paprika en tomaat in blokjes. Schil de wortel en snijd ook in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
Stap 3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Stap 4
Sprenkel een beetje olie in de koekenpan. Voeg de ui en de paddenstoelen toe. Bak tot de ui zacht wordt en de paddenstoelen slinken. Voeg de wortel en paprika toe en bak alles bij elkaar ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de gekookte, uitgelekte quinoa, tomaat en bieslook (bewaar wat voor de garnering) plus 2 eetlepels Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus toe en meng. Als de vulling is afgekoeld mengt u er de geraspte kaas door.
Stap 5
Besprenkel de paddenstoelhoedjes aan elke kant met Kikkoman Ponzu sojasaus Citrus. Vul de hoedjes met de voorbereide vulling en leg de paddenstoelhoedjes op de barbecue of onder de grill. Dek af met aluminiumfolie en grill ongeveer 15 minuten of tot de paddenstoelen volledig gaar zijn.
Stap 6
Serveer met extra gehakte bieslook.
Recept-ID 1122
Recept als PDF
PDF downloadenBedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer