Vegetarische makisushi – 3 soorten

totale tijd 50 min.
45 min. voorbereidingstijd
5 min. kooktijd

Als een twist op de traditionele Japanse maki sushi vindt u hier drie soorten moderne maki sushi rollen! Elke maki rol heeft een andere vegetarische vulling die u zal doen verlangen naar meer.

Ingrediënten

18 porties

Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen

4 
sperziebonen
Zout
30 g
wortelen
 ½ 
norivel
70 g
gekookte sushirijst
 ½ theelepel
wasabipasta
2 theelepels
fijngehakte amandelen
2 theelepels

Vegetarische makisushi met bleekselderij

1 
bleekselderij
Zout
 ½ 
norivel
70 g
gekookte sushirijst
 ½ theelepel
wasabipasta

Marinade voor de bleekselderij:

5 g
geraspte gember
3 g
suiker

Vegetarische makisushi met appel & rode biet

80 g
rode biet (vacuümverpakt / voorgekookt)
30 g
appel
 ½ 
norivel
70 g
gekookte sushirijst
 ½ theelepel
wasabipasta
3 ½ 
muntblaadjes

Marinade voor de rode biet:

2 theelepels
pindakaas
1 theelepel
suiker

Om te serveren:

Ingelegde gember
wasabipasta
Voedingswaarde (per portie): 460 kJ  /  110 kcal
2,2 g Vetten
3,2 g Eiwitten
17,7 g Koolhydraten

Voorbereiding

Stap 1

Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen

  1. Kook de bonen circa 2 minuten in gezouten water en laat ze afkoelen.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes.
  3. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  4. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  5. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  6. Plaats de bonen en wortelreepjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  7. Verdeel de fijngehakte amandelen over de rijst en besprenkel het geheel met de Kikkoman Sesamdressing**.
  8. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  9. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Stap 2

Vegetarische makisushi met bleekselderij    

  1. Snijd de bleekselderij in reepjes (circa 10 cm).
  2. Leg de reepjes bleekselderij in een kom met water en voeg 2 g zout toe. Laat de reepjes circa 10 minuten in de kom met water liggen. Dep de bleekselderij daarna droog met keukenpapier.
  3. Meng voor de marinade de Kikkoman Sojasaus, gember en suiker in een kom en laat de bleekselderij hierin circa 30 minuten weken.
  4. Dep de bleekselderij lichtjes droog met keukenpapier.
  5. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  6. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  7. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  8. Leg de gemarineerde bleekselderij in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  9. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  10. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Stap 3

Vegetarische makisushi met appel & rode biet

  1. Meng voor de marinade pindakaas, Kikkoman Sojasaus en suiker.
  2. Snijd de rode biet in reepjes, meng met de marinade en laat circa 20 minuten weken.
  3. Snijd de appel in reepjes.
  4. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  5. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  6. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  7. Leg gemarineerde reepjes rode biet, appelreepjes en muntblaadjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  8. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  9. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Tip:

gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.

Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)

  • 450 g (540 ml) Japanse rijst
  • 450 ml water

Kook eerst de rijst en breng op smaak met

of als alternatief:

  • 70 ml rijstazijn
  • 30 g suiker
  • 15 g zout

Recept-ID 941

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen

  1. Kook de bonen circa 2 minuten in gezouten water en laat ze afkoelen.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes.
  3. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  4. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  5. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  6. Plaats de bonen en wortelreepjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  7. Verdeel de fijngehakte amandelen over de rijst en besprenkel het geheel met de Kikkoman Sesamdressing**.
  8. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  9. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Vegetarische makisushi met bleekselderij    

  1. Snijd de bleekselderij in reepjes (circa 10 cm).
  2. Leg de reepjes bleekselderij in een kom met water en voeg 2 g zout toe. Laat de reepjes circa 10 minuten in de kom met water liggen. Dep de bleekselderij daarna droog met keukenpapier.
  3. Meng voor de marinade de Kikkoman Sojasaus, gember en suiker in een kom en laat de bleekselderij hierin circa 30 minuten weken.
  4. Dep de bleekselderij lichtjes droog met keukenpapier.
  5. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  6. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  7. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  8. Leg de gemarineerde bleekselderij in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  9. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  10. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Vegetarische makisushi met appel & rode biet

  1. Meng voor de marinade pindakaas, Kikkoman Sojasaus en suiker.
  2. Snijd de rode biet in reepjes, meng met de marinade en laat circa 20 minuten weken.
  3. Snijd de appel in reepjes.
  4. Leg ½ norivel op het sushimatje.
  5. Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
  6. Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
  7. Leg gemarineerde reepjes rode biet, appelreepjes en muntblaadjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
  8. Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
  9. Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.