

Vegetarische makisushi – 3 soorten
Methode en ingrediënten voor heerlijke vegetarische sushi met bonen, bleekselderij, appel en rode biet.
Ingrediënten
Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen
Vegetarische makisushi met bleekselderij
Marinade voor de bleekselderij:
Vegetarische makisushi met appel & rode biet
Marinade voor de rode biet:
Om te serveren:
Voorbereiding
Stap 1
Vegetarische makisushi met sperziebonen & wortelen
- Kook de bonen circa 2 minuten in gezouten water en laat ze afkoelen.
- Schil de wortelen en snijd ze in dunne reepjes.
- Leg ½ norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
- Plaats de bonen en wortelreepjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Verdeel de fijngehakte amandelen over de rijst en besprenkel het geheel met de Kikkoman Sesamdressing**.
- Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.
Stap 2
Vegetarische makisushi met bleekselderij
- Snijd de bleekselderij in reepjes (circa 10 cm).
- Leg de reepjes bleekselderij in een kom met water en voeg 2 g zout toe. Laat de reepjes circa 10 minuten in de kom met water liggen. Dep de bleekselderij daarna droog met keukenpapier.
- Meng voor de marinade de Kikkoman Sojasaus, gember en suiker in een kom en laat de bleekselderij hierin circa 30 minuten weken.
- Dep de bleekselderij lichtjes droog met keukenpapier.
- Leg ½ norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
- Leg de gemarineerde bleekselderij in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.
Stap 3
Vegetarische makisushi met appel & rode biet
- Meng voor de marinade pindakaas, Kikkoman Sojasaus en suiker.
- Snijd de rode biet in reepjes, meng met de marinade en laat circa 20 minuten weken.
- Snijd de appel in reepjes.
- Leg ½ norivel op het sushimatje.
- Verdeel de sushirijst met natte vingers over het norivel.
- Smeer een dunne lijn wasabipasta met een vinger in de lengte langs het midden van de sushirijst (het is ook mogelijk om de wasabipasta weg te laten in het gerecht).
- Leg gemarineerde reepjes rode biet, appelreepjes en muntblaadjes in de lengte langs het midden van de sushirijst.
- Rol het geheel op met het sushimatje en snijd het in 6 gelijke stukjes.
- Maak de sushi af met ingelegde gember en wasabipasta.
Tip:
gebruik bij het koken van de rijst de verhouding rijst : water = 1 : 1. Bij de bereiding van sushirijst wordt minder water gebruikt dan bij gewone rijst.
Sushirijst (circa 1 kg gekookte sushirijst)
- 450 g (540 ml) Japanse rijst
- 450 ml water
Kook eerst de rijst en breng op smaak met
of als alternatief:
- 70 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 15 g zout
Recept-ID 941
Recept als PDF
Bedankt voor uw feedback!
Laat ons weten wat u ervan vindt
Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!
Ontdek meer