Recept van 2 soorten bitterballen

Ingrediënten

4 porties

Ingrediënten zoete aardappelbitterballen

250 g
zoete aardappel
1 eetlepel
brunoise van winterwortel
1 eetlepel
brunoise van paprika
1 eetlepel
brunoise van bosui
25 g
bloem
Fijngesneden rode peper (1/8 fijngesneden)

Ingrediënten tonijnbitterballen

150 g
verse, rauwe tonijn (sashimi kwaliteit)
400 ml
sojaroom
300 ml
groentebouillon
1 eetlepel
mirin
1 eetlepel
fijngesneden bosui
Snufje versgemalen peper en zeezout
75 g
boter
90 g
bloem voor roux

Ingrediënten paneren

250 g
bloem
3 
eieren
250 g
grof paneermeel
3 eetlepels
sesamzaadjes

Ingrediënten sausje bij de bitterballen

50 g
Griekse yoghurt
1 eetlepel
olijfolie
 ½ eetlepel
citroensap
2 eetlepels
wasabimayonaise
 ½ 
zoete appel in kleine blokjes gesneden
versgemalen peper en zeezout

Voorbereiding

Stap 1

Bereiding zoete aardappelbitterballen:

  1. Kook de zoete aardappelen botergaar, laten drogen in een vergiet en pureren.
  2. Voeg de fijngesneden winterwortel, paprika, Spaanse peper, bloem, natuurlijk gebrouwen sojasaus toe en breng op smaak met peper en zout. In de koelkast zetten tot aan het paneren.

Stap 2

Bereiding tonijnbitterballen:

Snijd de bosui fijn en de tonijn in kleine blokjes. Verhit de bouillon en sojaroom. Voeg de bosui, mirin, natuurlijk gebrouwen sojasaus toe en bind met de roux (koud) tot een mooie, stevige massa. Breng op smaak met peper en zout. Laten afkoelen. Meng de rauwe tonijn voorzichtig door de salpicon en daarna 1 uur in de koelkast zetten.

Stap 3

Bereiding paneermengsels:

Maak een mengsel van 3 losgeklopte eieren en 1,5 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus en een mengsel van het paneermeel en de sesamzaadjes. Zet de 2 mengsels en het bloem klaar in 3 diepe borden.

Stap 4

Bereiding bitterballen:

  1. Maak met een kleine ijsknijper kleine balletjes van de twee vullingen, haal deze door de bloem, vervolgens door het ei-sojamengsel en uiteindelijk door het paneermeel.
  2. Frituur de bitterballen in circa 2 minuten (afhankelijk van de grootte) goudbruin. Laten uitlekken op keukenpapier serveer daarna direct.

Recept-ID 631

Recept als PDF

PDF downloaden

Bedankt voor uw feedback!

Laat ons weten wat u ervan vindt

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

Bereiding zoete aardappelbitterballen:

  1. Kook de zoete aardappelen botergaar, laten drogen in een vergiet en pureren.
  2. Voeg de fijngesneden winterwortel, paprika, Spaanse peper, bloem, natuurlijk gebrouwen sojasaus toe en breng op smaak met peper en zout. In de koelkast zetten tot aan het paneren.

Bereiding tonijnbitterballen:

Snijd de bosui fijn en de tonijn in kleine blokjes. Verhit de bouillon en sojaroom. Voeg de bosui, mirin, natuurlijk gebrouwen sojasaus toe en bind met de roux (koud) tot een mooie, stevige massa. Breng op smaak met peper en zout. Laten afkoelen. Meng de rauwe tonijn voorzichtig door de salpicon en daarna 1 uur in de koelkast zetten.

Bereiding paneermengsels:

Maak een mengsel van 3 losgeklopte eieren en 1,5 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus en een mengsel van het paneermeel en de sesamzaadjes. Zet de 2 mengsels en het bloem klaar in 3 diepe borden.

Bereiding bitterballen:

  1. Maak met een kleine ijsknijper kleine balletjes van de twee vullingen, haal deze door de bloem, vervolgens door het ei-sojamengsel en uiteindelijk door het paneermeel.
  2. Frituur de bitterballen in circa 2 minuten (afhankelijk van de grootte) goudbruin. Laten uitlekken op keukenpapier serveer daarna direct.

Laat ons weten wat u ervan vindt

Bedankt voor uw feedback!

Klik op het aantal sterren dat u wilt geven: hoe meer hoe beter!

01
02
03
04

Mis geen lekkere dingen!

Meld u aan voor heerlijke inspiratie op regelmatige basis!
Foutbericht: Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.

Ik wil graag e-mailupdates ontvangen over aanbiedingen en productinformatie. Het is gratis! U kunt zich op elk moment uitschrijven.